21. juni 2013

18 Sees på Instagram


God fredagskveld. Bare innom en tur for å meddele at jeg også er å finne på instagram.
Følg meg gjerne, men vær forberedt på en heavy dose ironi, overdose av baby, mange glimt fra den galskapen vi kaller hverdagen vår og sikkert altfor mye matbilder.

Jeg fant ut at insta er en fortreffelig måte å bli bedre kjent med leserne mine på.
Er dere på instagram? 
Jeg heter Mammalivet.
Skal vi være venner?

Fordi det er jo der alle de kule barna leker...er det ikke?


Sees!

 

8 Supergode Energibarer

UTEN hvetemel og sukker MED digg smak.

Kjeks er en av mine største svakheter. Jeg er et Cookiemonster. Jeg kan lett kverke en pakke eller to i løpet av en dag hvis vi har det i hus. En bolle smågodt klarer jeg fint å motstå, men frister du meg med en havre- eller sjokoladekjeks, så er slaget tapt. Jeg fråtser som en gal. Desverre så er ikke de fleste tradisjonelle butikk-kjeksene særlig sunne og inneholder ofte mye som er kjipt for kroppen. Vi snakker en hel del sukker, herdet fett, fargestoffer, konserveringsmidler and the list goes on... Av og til blir det jo butikkkjeks, men jeg vil helst unngå det. Spesielt for barnas del. 

Derfor har jeg drevet og eksperimentert på kjøkkenet med kjeks /energibar-oppskrifter som både er sunnere enn "vanlig" kjeks, og som smaker digg og gir masse energi. Etter litt prøving og mye feiling kom jeg fram til denne oppskriften på energibarer. Smaken ble fomelt godkjent av både Tyskeren min og jentene.



170 gr havremel
130gr finmalt mandelmel
100 gr sukrin
1 ts natron
1/2 ts salt
3 ts kanel
4ss rosiner
-
150 gram smør
3ss olje
2 eggehviter
4ss honning
HUSK at babyer under 1år skal ikke ha honning!
-
For ekstra spennende smak brukte jeg:
1ts ingefær
2-3ss kokosraspel
1ss sesamfrø
(alt dette kan utelates om ønsket)




1. Smelt smør sammen med honning på lav varme. Bland godt og avkjøl til det er lunket når smøret har smeltet helt.

2. Bland alt det tørre i en stor bolle. 
(Ha evt. også med de ekstra ingrediensene nederst på listen over)

3. Rør eggevhitene og oljen ut i den lunkede smørblandingen. Bland godt med gaffel.

4. Rør det våte inn i det tørre. Rør godt med sleiv. Når alt ser ut til å ha blandet seg -rør litt til slik at røren bindes godt.

5. Smør røren på et stekebrett med bakepapir på i et ca 1,5 cm tykt lag. Blandingen vil vokse litt ved steking. 

6. Stek på 175 grader midt i ovnen i  ca 20 min. (trengte 25min i min ovn)

7. La det stå på brettet og avkjøles i minst 15 min før du kutter massen opp i små barer/firkanter. 

Serveres med et iskaldt glass melk eller en kopp kaffe!





Hvem er Cookiemonsteret hjemme hos deg? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...