12. jan. 2013

13 Nesting? neh...


Nå som det kun er ca.8 uker til termin, føler jeg liksom at jeg kanskje skulle ha begynt å komme i gang med litt babyforberedelser. Men av en eller annen grunn så lar redebyggingsinstinktet vente på seg. Hvorfor? Aner ikke. Men jeg håper det dukker opp snart. Ellers må Lillebror gå naken. Hva er det som feiler meg egentlig?

I mitt første svangerskap dukket redebyggings-instinktet opp rundt 18 uker. Jeg begynte å strikke,(noe som ikke gikk så bra..) handle babytøy, ordne litt i leiligheten, og se på vogner til babyen. Når jeg var 30 uker på vei var så og si alt klart.

Med Lillesøster tok det ca 25uker før jeg gadd å begynne å tenke på kjøpe inn ting vi trengte. Jeg følte vi akkurat hadde fått barn, (for vi hadde jo det: kun 20 mnd avstand mellom dem..) og at vi ikke trengte stort annet enn en søskenvogn og noen bleier. Vi tok det veldig med ro: Babysenga var ikke ferdig montert før en snau uke før termin. 

Og nå sitter jeg her altså, gravid med 3.mann, under to mnd til termin og er ikke det minste hypp på babytøy-shopping. Er det noe galt med meg eller?  Jeg lurer fælt på om vi i det hele tatt kommer til å ordne med barnevogn før navlesnora blir klippet....

Jeg syns nesten synd på denne lille gutten som snart kommer. For mammaen hans har liksom ikke tid eller ork til å forberede noe til ham... Håperhåperhåper at innstinktet plutselig heller seg over meg, men akkurat nå ser det ikke slik ut. Håper Lillebror syns det er ok med rosa tøy..


Dere som har barn: har dere opplevd det samme? Er det kanskje en normalt at tredjemann ikke får like mye oppmerksomhet som de første barne? ... eller er jeg like ubrukelig mamma som jeg føler meg just nu..? 
PS: Trekningen er avsluttet, og ukas blogg kommer i morgen tidlig! 

13 kommentarer:

 1. Vettu tror Lillebror synes det er greit med rosa også! viktigste er klær, ikke fargen på de!Og du har jo 2 barn fra før så hverdagen din er sikkert ganske full :)

  Jeg begynte og se på ting til storebror da vi viste hva han var, det meste var del klart 1-2 måneder før termin.Nå får jeg jo en gutt til og har alt utstyret her klart. det bare ligger i kjelleren/ loftet. Så skal nok en dag finne det frem og ordne litt ........... en dag :)

  Ha en fin fin kveld!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du har nok rett i at hverdagen allerede er ganske hektisk. :)

   Slett
 2. jeg gjorde så og si ingenting før etter uke 30. det var egentlig litt krise, og plutselig stod jeg der og bare "oj, baby ja". det hadde en del med at vi var fullstendig blakke da, meeeen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja... jeg ser for meg at vi kommer til å fyke rundt i full panikk i februar.

   Slett
 3. Det rare er at jeg fortsatt handler og styrer for storesøster, mens lillebror krabber rundt i rosa pyjamas. Tør ikke tenke på hvordan 3.mann ville fått det ;) (Gir jo bort ale klærne etter hvert som han vokser ut av de også ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe! vittig! Jeg tror jeg må prøve å ispirere meg selv til å ordne med litt guttetøy (eller i det minste ikke-rosa tøy med blomster og glitter)og baby utstyr...

   Slett
 4. Ha ha, denne kjenner jeg meg igjen i!! Vannet gikk (9 dager før termin), og husker jeg tenkte ´nei!!!! ingenting er klart!´ Vi hadde flyttet til ny leilighet dagen før, så jeg hadde mer enn nok med å tenke på flyttingen de siste månedene. Så når vi var inne, skulle jeg fikse alt det!.. Men det går jo bra, sev om vannet går før alt er i hus!! ;-)

  20 måneder mellom, jeg har 22.. Hvor mange blir det mellom lillesøster og lillebror da? Hvor gammel var lillesøster når du ble gravid da da?( For trøtt til å engasjere hjernecella her nå!) Kjenner vi må snakke mer om den aldersforskjellen og nummer 3.. ;-) Natta! zzZZzzZzZzZzzzz

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså, hvis han her kommer før terminen så sliter vi haha! Heldigvis fikk jeg en diger pose med babytøy av min kjære Ms.D i går, så da har i allefall gutten noe hand-me-down -gutteklær den første tiden. :)
   Det blir akkurat to år, dvs 24mnd mellom Lillesøs R og Lillebror :) Hun var da altså ca 15mnd da jeg ble gravid. Hvis ikke hjernecellene mine er helt på bærtur :P
   Har dere lyst på tre tette?? :)

   Slett
 5. Så skal jeg holde tritt med deg , må jeg bli gravid om ca 10 mnd da. Akkurat nå, siden minsten er så krevende, ser jeg ikke hvordan det skal gå til. Men vi har jo lyst på flere barn, så... ;-) Jeg skal følge med hvordan du sjonglerer dette, så kommer jeg kanskje etter.. he he;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det er bare å holde seg i løypa du! Jeg har lyst på maange barn jeg, men ser ut til at dette blir vårt siste :/ Mannen syns det holder med tre han :)
   Og ang hvordan jeg kommer til å sjonglere dette? -ikke i det hele tatt. Blir nok katastrofeområde denne leiligheten i mange måneder fremover... Men men, så lenge barna får mange klemmer og mat i magen :P

   Slett
 6. Det er vel en ganske naturlig prosess vil jeg tro :) Jo flere barn jo mindre tid. Med førstemann er alt nytt og ALT må handles inn. Jeg har tre tette som deg, omtrent på dagen to år mellom alle tre. Minstemann kom som et sjokk, jeg var fortsatt i koma etter nummer to som sov verken dag eller natt. Har aldri visst kjønn da så stortsett alt nyfødt stæsj var nøytralt. Hadde samme frykt som deg at minstemann skulle havne i skyggen og bli neglisjert, men tro meg, når han først er der så er alt det glemt! :) Lykke til med fødsel om ikke så lenge! Misunnelig på hjemmefødsel.. hos oss satte mannen foten ned for det ønsket ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Jepp her var minstemann også et sjokk på en måte. Men veldig ønsket da :)
   Ja det er vel kanskje naturlig at man ikke har samme redebyggingstrang, men jeg må si jeg savner den! Det gjør at man blir mer klar i hodet for ny baby. Fokus liksom. Akkurat nå føler jeg meg overhodet ikke klar. Men men, vi får håpe det kicker inn om noen uker... Dumt at du ikke fikk prøve hjemmefødsel da :/ Men begge parter må jo være 100% med for at det skal bli bra. Min man ville ikke sist gang. Men nå har han sett at dette er jeg proff på, så han var helt med denne gangen :)

   Slett
  2. Første gangen måtte jeg opereres rett etter fødsel og nummer to rakk vi så vidt fram med- tror det var det som skremte han fra det! :) Utrolig koselig blogg du har forresten! Oppdaget den i dag og har kost meg masse. Stikker garantert innom igjen :)

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...