9. jan. 2013

2 The Blue Girl Group

Har dere hørt om Blue Man Group?  Det virker som jentene har det i allefall, og de har latt seg inspirere. Får du litt fnatt når du ser disse bildene?  Eller er dette normalt i deres hus også?


Her i heimen prøver vi å la jentene aktivisere seg selv med håndarbeid, rolleleker, bygge ting, hjelpe med husarbeid osv. Alt for å unngå for mye tv-tid eller frustrerte unger som går løs på hverandre med tenner og klør... Vi går selvfølgelig ut og leker med dem også, (ingen grunn til bekymring der, altså, mamma) men la oss snakke om inneaktiviteter. 

Jeg liker best aktiviteter som jeg kan hjelpe dem i gang med, for så å lene meg tilbake og bare følge med. (Og ta bilder!) Jeg er ikke fan av foreldrestyrte og veldig planlagte barne-aktiviteter. Husker jeg hatet det selv som barn. Jeg ville jo aller helst bare få være i fred og nyte leken!De beste øyeblikkene med barna mine, syns jeg ofte er de som jeg selv ikke er direkte involvert i, men når jeg sitter litt på sidelinjen og observerer disse små menneskene som jeg har bært i 9 måneder under hjertet mitt. Det kan være små samtaler mellom dem når de sitter og griser med maten sin, det kan være at de bygger seg en hule ved hjelp av gardinene i stua, en krangel som ender i latter, eller at de rett og slett finner ut at de skal male hverandre helt blå fra topp til tå, og ikke sier et ord i en hel halvtime fordi de er så fordypet i prosjektet sitt. 
Sånne ting skjer ikke hvis jeg blander meg for mye. 

Grisete blir det. Og det koster en del skrubbing av både gulv og vegger å la barna få utfolde seg fritt. Men jeg har lovet meg selv å bli enda flinkere til å la dem vise veien i leken, for   den gleden og konsentrasjonen som de viser og minnene som vi får i steden, er ubetalelige.Vi kan selvfølgelig ikke la barna ramponere hele leiligheten og male seg fra topp til tå hver eneste dag i uka, men jeg prøver å gi dem så mye frihet i leken som mulig. Jeg føler veldig sterkt at dette er noe jeg bør la dem gjøre mer av.

Hvordan er det hjemme hos de av dere som har barn? Får barna lov til å ommøblere stua, leke
med maten og male seg blå av og til hvis de vil, eller trekker dere grensa et helt annet sted?

2 kommentarer:

  1. Deilig å se at du lar dem gjøre slikt! Så lenge de ikke ødelegger noe bør barn generelt få holde på mer sånn. Sønnen min elsket å stå på kjøkkenet og holde på med vann og forskjellige ting i vasken - det ble litt vått, men ingen skade sjedd. Jeg skal prøve å være enda flinkere neste gang jeg får barn :-)

    SvarSlett
  2. De nyter det i allefall å få grise og teste ut ting uten å måtte tenke på hvem som skal vaske etterpå :)

    SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...