12. feb. 2013

25 Slik overlever jeg

Folk spør meg ofte "hvordan jeg klarer det." Da mener de: Hvordan jeg takler å være mamma til to tette under 4 år, pluss det faktum at jeg er gravid, uten å gå helt fullstendig bananas og ende på lukket avdeling i tvangstrøye. Helt ærlig folkens... Jeg har ingen hemmelig oppskrift på det å være en perfekt mamma, for det er jeg jo ikke! ;) Jeg er en lat mamma. Så her er svaret: Jeg kjøper meg pauser jeg. 
Jepp, du kan male på bordet, på deg selv OG til og med på MAMMA, så lenge mamma får gjøre det hun vil.

Helst ikke i form av kjeks eller andre søtsaker da (ikke det at jeg aldri har gjort det heller da men..) fordi at det straffer seg senere (mtp blodsukker berg-og-dal bane) men i form av søl søl og mere søl. Jeg vet det blir mye mas fra meg her på bloggen om å la barna grise, men hallo! -Det finnes da neppe noe som barna liker bedre enn å søle? Så hvorfor ikke la dem søle litt på deg når du trenger en pause?

En super løsning for begge parter spør du meg. Storesøster var veldig stolt av "tatoveringene" hun laget på mamma, og jeg har fått forbud mot å bade -i hvertfall frem til våren. Yikes...


L: "Mamma, LOVER du å ikke bade før til våren?"  Jeg: Say whaaaat?!
Fader. Hva er det jeg har gått med på nå...


Får dere der ute som er småbarnsforeldre tid til pauser? 
Hvordan gjør dere det? Har dere noen handy triks å dele med oss?


25 kommentarer:

 1. Looks so fun! She is such a cute little girl! Happy Valentine's week! Xoxo, M&K @ BT

  SvarSlett
  Svar
  1. She loved it. Thanks and happy Valentines back at ya!

   Slett
 2. Dette er grunnen til at jeg drømmer om å få ferdig kjellerstua. Der har jeg planer om full utfoldelse, med maling og det som er!

  SvarSlett
 3. Fordi jeg jobbet fra Jakobs første burdsdag til siste uke, har vi fortsatt en dagsmor fra kl. 7.30 til kl. 15 for fire dager hver uke. Så får jeg pause nesten hver dag - hva jeg virkelig trenger nåværende (litt egoistisk, det vet jeg).

  Det hjelper deg kanskje ikke, ikke sant?!

  Hva er med besteforeldrene?

  Hilsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har dem i barnehage vi da, men ikke hver dag. Så jeg får jo pauser da:) Men jeg mener når man er med barna hele dagen, så kommer det alltid et punkt hvor man behøver å gjøre noe som en selv syns er gøy/avslappende. Orker ikke bygge med lego heeele dagen. Så da tyr jeg til sånne knep ;)

   Jentene har en farmor som er veldig flink til å finne på noe med dem. Men hun har vært veldig opptatt og mye bortreist det sistehalvåret, så det har ikke blitt mye barnevakt på oss.

   Slett
 4. Kul tattis :)
  Synes du skrev engang at jentene gikk i barnehagen, gjør de ikke det lenger?

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Joda, de går i barnehagen, men ikke hver dag. Denne uken kun fredag, og kanskje torsdag.

   Slett
 5. Heh.. joda, når hun er i barnehage og jeg har studieuke er det pause da! Selv om jeg må lese, gjøre husarbeid og hun har vært mye syk i det siste.. Hva jobber du med til vanlig da? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har jobbet i barnehage og som dramalærer på kulturskole bla. Men har ikke vært i fast jobb på en stund! Har hatt litt fullt opp med 3 unger på 4,5 år ;P

   Slett
 6. Hehe. Jeg må le av de innleggene dine om jentene dine. Tror jammen jeg må kjøpe vannmaling til lille enebarnet, og la henne få holde på litt på kjøkkenet. Søle er, som du sier, favorittsyslet deres, så noen ganger må man nok gi litt slipp på kontrollen. Og heller sørge for at de får søle med sånt som lett lar seg vaske bort.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja ikke sant? søl må man uansett regne med når man har småtroll. Så hvorfor ikke glede dem med litt oppfordret søling? :P

   Slett
 7. Små pauser er viktig altså! All ære til de som har mange mange barn!
  Min sønn går kun halvt i bhg, snart kommer nr 2. Nå er vi inne i en periode med premature rier, og infulensa her i hjemmet. Lunne faktisk ikke vært værre nå, da hele familien er syke! Så små pauser nå er og sette på brannmann sam, spise litt kjeks og daffe på sofaen!Små pauser er de dagene mini faktisk sover en dupp hjemme, ikke ofte det lenger men GULL vært! Og er man gravid og sliten så får huset bare "stå til" mens mini leker med lekene sine over alt og mor sitter i sofan og ser på. hehe :) Ha en god dag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff stakkars dere :/ Ikke gøy når alle er nede for telling samtidig!
   Da ville det nok flydd både en kjeks og diverse her i huset også for å få pauser ;)

   God bedring!

   Slett
 8. Haha, åh som jeg ler! Verdens kuleste tatovering! ;) Alt for et minutts stillhet :p

  Du er definitivt supermamma!!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe takk :) Super-lazy-mamma heller ;)

   Slett
 9. Hahahahahahahahahaha! I love you! For et genialt triks!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe takk Susanne :) Ja det anbefales ;)

   Slett
 10. Fantastisk. Kunne nok gjort akkurat det samme selv. Her går det stort sett i grising med mat om dagen da Max bare er sju måneder. Men gris kan tørkes opp og litt møkkete klær har ikke skadet noen. Enklere for meg og morsommere for han. Akkurat nå, hvis jeg skal ha en liten lese-blogg-pause, så setter jeg han i sofaen, skrur på tv og gir han fjernkontrollen. Da kan han spise på den og se på bevegelige bilder noe som er favorittsyssel nr to (etter gris med mat). Helt perfekt spør du meg.

  Kirsti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja søl må en nok regne med uansett om man oppfordrer til det eller ikke :P

   Slett
 11. haha, så herlig :) det ser jo kjempegøy ut da, skjønner godt at dette var stas!

  SvarSlett
 12. De jentene har definitivt sans for abstrakt og kreativ!! kunst! Det er vel muligens mye for at de får utfolde seg når mor trenger en liten pustepaus.. Smart da!! ;-)
  Når jeg skal få minsta til å sove, lage middag, eller bare sjekke fb.. setter jeg på dvd eller youtube..(favorittene nå til dags.. gangnam style og karius&baktus) Det er ikke så mye annet som kan fange oppmerksomheten i mer enn 2 minutter.. Gir jeg henne en fargestift når jeg er uoppmerksom, kan du være sikker på at det er mye mer interessant å dekorere veggen, enn arket! :-Z

  SvarSlett
  Svar
  1. hihi, her er det mange kunstverk som har blitt tegnet på veggene for å si det sånn :P

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...