4. mar. 2013

29 39 weeks: (Damn near) ready to POP!

39 uker fullgåtte og inni den 40'ende uken! Magen strutter noe sinnsykt, fødselen kan starte når som helst og jeg føler meg RIMELIG fødeklar. Likevel kan det enda være (værsåsnillåkomfør!) hele TRE uker igjen til Lillebror kommer. 


De to-tre siste ukene har jeg tenkt "jeg håper dette blir den siste gravid photoshooten før fødsel." Men når jeg tenker etter, har shootene blitt en fast tradisjon på mandager som jeg faktisk tror jeg kommer til å savne litt...

Det jeg derimot garantert ikke kommer til å savne er:

-Å måtte psyke meg selv opp før jeg forsøker meg på å rulle meg ut av sengen om morgenen. Det er vanskeligere enn det høres ut.
-Å være konstant sulten eller kvalm. Magesekken er nå skvist såpass flat og gir så lite rom til mat at jeg blir uvel etter to knekkebrød. Herlig!

Jeg kommer i hvertfall ikke til å savne...
-Å måtte tisse hvert 30. minutt om natten.
-Å ikke kjenne igjen mine egne føtter (hvis jeg klarer å få øye på dem da)
-Å få pusteproblemer av å tømme vaskemaskinen (ikke lett å bøye seg ned med en badeballmage)
-Å føle at jeg får elektrisk støt nedover lårene når Lillebror beveger på hodet.
-Å få  spørsmålet "NÅ kan det vel UMULIG være lenge igjen, for du er vel på overtid nå?!" i gjennomsnitt 12 ganger pr dag, etterfulgt av et sjokkert uttrykk og et "Å herregud STAKKARS deg!" når jeg svarer at jeg har termin 10.mars. -takk for omtanken folkens, men hva med å skru ned all the drama et liiite hakk?

Jentene mine kommer ikke til å savne:
-å høre "Nei desverre, det må pappa hjelpe deg med" når de ber meg krype under bordet/løfte sofaen og hente noe de har mistet.
-å høre: "to sekunder, mamma må bare tisse først!" ca. 25 ganger pr. dag.
-å ikke få lov til å klatre på mammas mage.
-å bli truffet i hodet og meid ned av babymagen når jeg snur meg inne på det trange kjøkkenet vårt..


Ok, greit, jeg har det ikke forferdelig ille. Jeg har det faktisk over gjennomsnittet bra! Ingen grusomme graviditetsplager eller noe sånt, og Lillebror storkoser seg i magen, så jeg bør vel strengt tatt bare smile og være lykkelig for det. Men det er tungt å ha en nesten 4kilo svær baby i magen altså. Det må jeg få lov å si...

Går det AN å få større mage liksom? Oh yes darlings.. stay tuned next week...


Er du/har du vært gravid?
Hvilke ting savner du og hvilke ting savner du absolutt IKKE ved å gå gravid? 
Hvilke plager synes du var vanskeligst å takle i de siste ukene?

29 kommentarer:

 1. Venninnen min som også har termin 10. mars fikk sønnen sin på lørdag som var (2.mars) i rekordfart! Så nå må da din gutt også komme snart :)

  Jeg har vært gravid ja. 9,5 mnd siden gutten min kom til verden :) Jeg savner IKKE å tisse hele tiden, pustebesvær om natten, kynnere bare jeg såvidt beveger meg og konstant cravings etter stratos. Men jeg savner å kjenne liv i magen og spenningen, håpet og drømmene om fremtiden med den lille i magen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så heldig venninnen din er da :)

   Uff ja de cravingsene! hjelpes det tar helt av. Holdt på å begynne å grine i gårkveld fordi jeg hadde så lyst på sjokoladefondant av alle ting. Hadde sikkert laget det også hvis ikke det hadde vært for at klokken var 23.30 hehe.

   Ja jeg kommer garantert også til å savne livet i magen. Det er det herligste<3

   Slett
 2. Nydelig mage du har :) Håper han kommer snart!! :)
  kjenner meg igjen i alt du skriver. Jeg kommer IKKE til og savne konstant tissing .. opp om natten for og tisse 3 ganger er ikke gøy, man sover liksom ikke godt lenger..Kommer ikke til og savne alle plagene som kynnere, små rier,halsbrann og følelsen av at kulen veier 1 tonn! hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Silje :)

   Ja, og den følelsen når man våkner og må snu seg til den andre siden og føler alle innvoller blir skvist i stykker av anstrengelsen. digg! :P

   Slett
 3. Kom over bloggen din for noen uker siden, og må bare si at jeg har blitt heeelt hekta! Er innom bloggen din daglig, og jeg digger at det bestandig (nesten, hehe) er nye innlegg :D Hadde det ikke vært for at jeg er blitt en stalker så hadde jeg aaldri trodd at det var like før. Fine-fine-smashing Jona :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gah er det mulig! Tusen takk :) Blir jo helt satt ut av sånne herlige kommentarer! Så superhyggelig som du er så kan du bare stalke meg videre ;)

   Slett
 4. Så fin du er! Du får bare smøre deg med tålmodighet;)
  Jeg har vært gravid fire ganger, og har vært frisk og fin, så jeg må si at jeg har likt å være gravid, jeg... Men tissing hele tida var pes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Pia!
   Ja jeg burde strengt tatt ikke ha lov til å klage på noe som helst, så heldig som jeg har vært med dette svangerskapet. Etter at de første 3 månede var forbi har det gått over all forventning. Trodde det kom til å bli MYE hardere for kroppen siden jeg har hatt tre tette svangerskap, men hurra, jeg har en superflink mammakropp!

   Håper jeg også blir like heldig og ender på 4 barn ;)

   Slett
 5. Du ser jo smashing ut! Nydelig! Var gravid for syv mnd siden. Min"savner-ikke-liste"er lik din, pluss halsbrann og bekkenløsning. Men sparkene og spenningen gjør at jeg gleder meg til en evt neste graviditet:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)

   Jeg må si jeg er ekstremt heldig denne gangen og har sluppet halsbrannen og bekkenløsningen! Fatter ikke hvordan det går an. Hadde det noe veldig i 1. og litt i 2. svangerskap.

   Slett
 6. Og her sitter jeg, med en minstemor som akkurat har fylt 3 år og kjenner litt på savnet etter babymagen ;)
  Men men.. Sånn er det vel bare avogtil, og sikkert spesielt siden man er ferdigprodusert :)

  Håper de siste dagene går kjempefort og med minst mulig plager for deg :)

  ha en fortsatt fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg lurer på hvordan jeg kommer til å tenke om 3 år. Er jeg helt ferdig med babybaking da? eller blir det kanskje en siste....? Mannen mener helt klart at vi er ferdige...men jeg er ikke helt sikker på at han kommer til å føle det sånn om noen år når. Me får sjå ;)

   Tusen takk June!

   Slett
 7. hadde noen sinnsyke kynnere de siste ukene, og de gav metallsmak i munnen. ellers var jeg i fin form egentlig, måtte selvfølgelig rulle ut av senga og vagget når jeg gikk, men de første 5-6 månedene av svangerskapet var så kjipe at alt etterpå liksom var greit. savner å gå å ruge.. vi får se hva vi kan gjøre med den saken. ;)

  synes du skal fortsette den fine tradisjonen med mandagsfotoshoot med lillebror jeg ;)

  SvarSlett
 8. og jeg tror den hyppige tissingen bare er god trening til å våkne hver 2-3 time for å amme. ;P

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååå er det kanskje lillebrøster-prosjekt i tankene?? :D spennende!!

   Og mandagsfotoshoot med Lillebror var en knallidé!

   Slett
 9. Du er KNALLFIN med den magen din, altså! (Men etter 9 måneder er man jo klar for neste trinn. Ut med deg, lillebror! Kom, kom, kom!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingunn!
   Ja det er akkurat det. Jeg er rimelig klar for neste kapittel nå! :)

   Slett
 10. Ikke gravid men ååååh som jeg lengter :) Ingenting er vakrere enn en gravid kvinne ;) måtte bare mn kjære bli klar snart!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet hva som er enda vakrere enn en gravid kvinne: en nyfødt bebis :D

   Håper du snart får drømmen oppfylt :)

   Slett
 11. Så fin du er!
  Lykke til med innspurten :)

  SvarSlett
 12. WOW du stråler Jona. Håper jeg vil se like bra ut en gang jeg også (forhåpentligvis) blir gravid.
  Kom innom bloggen din via fotballfrue, og her blir jeg. Digger måten du skriver på.

  SvarSlett
 13. Herregud, jeg kan bare ikek fatte og begripe at magen min skal bli så stor. Jeg er i uke 23 nå, og føler at jeg skal sprekke allerede! :D
  Dette er min første graviditet, og jeg digger det, så jeg savner foreløpig ingenting ved å ikke være gravid... Bortsett fra at hun kanskje kunne være LITT roligere enkelte netter, og ikke kna fullt så mye på urinblæra mi:)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, akkurat sånn tenkte jeg også da jeg var 20-ognoen uker gravid denne gangen, og så igjennom bilder fra forrige svangerskap. HJELP liksom. Det er helt utrolig hva kroppen klarer!
   Men bare vent ti uker eller så, og så ser du tilbake på hvordan magen var i uke 23 og tenker DÆVEN så liten jeg var :P

   Slett
 14. Gud så bra innlegg, du skriver så bra, altså! De hintene av sarkasme og ironi innimellom varme og glede over graviditet og dine to skjønne barn,- du fortjener creds, du :-)

  Tror jeg har et lite blogg-crush på deg, er det lov?

  SvarSlett
  Svar
  1. hahah kjære deg! Du har alltid herlige kommentarer på lur! :)
   Tusen takk for rosen, jeg suger den til meg! og ja seff er det lov med blogg-crush. Jeg har hatt mange selv :P

   Slett
 15. Åh <3 Du er såå nydelig gravid!
  Tenk at du har gått gravid i hele 39 uker!! Flinking :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ann Helen. Ja, du jeg er ganske stolt. Føler det er mange blogg-mammaer der ute nå som popper ut babyene flere uker før termin, og jeg blir litt sjalu må jeg innrømme ;) Så det er godt med litt cred for at jeg vagger rundt her i sikkert over 40 uker og ruger :P Takk!

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...