29. mar. 2013

10 Babyblå II og barseltid


Husker dere denne? Jeg må innrømme at jeg var litt i tvil om den kom til å passe siden denne sønnen min var litt av en kjempe da han ble født, men jo visst gjorde den det! Tusen takk til tante I som strikket denne nydelige lille ullvesten til Lillebror. Den var god å ha under ytterjakka da Lillebror var med ut på en liten gåtur rundt kvartalet i dag. Vi måtte pakke ham inn i flere lag med ull, for det har nemlig begynt å snø IGJEN. Det er ikke bare Norge som får sen vår i år...
Tyskeren min og jeg var på café og spiste lunsj mens jentene sov i vogna og Lillebror i bæresjalet. Det tok en halv evighet å komme oss ut av huset, men så gikk resten av turen helt knirkefritt. Det er ikke dårlig med tanke på at dette var første gangen at vi var ute med alle tre samtidig. TRE tenk...plutselig har jeg blitt mamma til en hel flokk...Ellers så har vi hatt besøk av familie fra Norge i en uke nå, og i dag dro de hjem. Det føles merkelig stille i hjemmet etter at besøket dro, enda vi har tre småtroll her. Det har vært så godt å ha familie rundt oss den første tiden. Vi har fått masse hjelp med både matlaging, husvask og barnepass og det setter vi veldig pris på. Alle burde hatt sånn luksus etter fødselen.

I gamledager var det jo vanlig at mor, søster, bestemor eller nabokona kom og hjalp den nybakte mammaen med alt mulig de første ukene etter fødselen. Jeg syns det er synd at det ikke er sånn lenger, for de nybakte mammaene trenger jo like mye hjelp nå som før. Mor og baby trenger ro til  å bli kjent og hente seg inn etter fødselen, for ikke å tenke på amming som skal innkjøres... Man har ikke akkurat så mye overskudd til klesvask og fancy middagsopplegg mellom pupping og bleieskift. Når man i tillegg har to små propeller av noen jenter i heimen... Jeg hadde nok aldri hatt tid til å hverken dusje eller spise, hadde det ikke vært for all hjelpen vi har fått.


Fikk du mye hjelp i barseltiden? Hvem var det som tok vare på deg og babyen? 
Skulle du ønske du hadde hatt mer hjelp?


10 kommentarer:

 1. Det kommer godt med å få ekstra hjelp den første tiden. Da jeg fikk førstemann kom min mormor og blei en god uke. Hun styrte og stelte i huset mens jeg, og pappaen, fikk tid til den lille, og å bare være i bobla. Da yngstemann kom var mamma hos oss. Den hjelpen er rett og slett uvurderlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg er helt enig. Den hjelpen er helt utrolig god å ha!

   Slett
 2. Vi bor 50 mil unna familien vår, så vi har ingen hjelp. Jeg er uansett veldig dårlig til å be om hjelp. Jeg skal liksom klare alt selv, og barnet mitt er jo tross alt min oppgave å ta vare på osv. Det høres herlig ut å få hjelp til matlaging, husvask osv, spesielt når dere har to barn fra før av. Dere er heldige :) Skulle gjerne hatt hjelp, men trengte samtidig en del ro og ville være for oss selv. Derfor hadde vi på forhånd sagt at vi ikke ville ha besøk de to første ukene. Så vi hadde sikkert kunne fått litt hjelp hvis vi hadde bedd om det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj ja det var jo et stykke unna. Min familie bor også laaangt vekke, i et annet land. :) Men vi var så heldige at de tok turen ned uansett. Ikke alle som har mulighet til å få familien hjem for å hjelpe, så vi er veldig takknemmelige.
   Og så bodde de forresten i ferieleilighet her nedi gata, så vi slapp å gå oppå hverandre. DET er kjekt det. Så får man i både pose og sekk :P

   Slett
 3. Han er så utrolig skjønn, bittelille baby`gutten din! Vi har all vår familie rundt oss. Men hadde ikke behov for hjelp synes vi da (men hadde nok hatt godt av det). Ikke hadde jeg de tett heller, 5 år mellom første og neste, så kom atpåklatten 9 år etter det igjen. Da fikk jeg masse god hjelp av to stolte storesøstre (9 og 14 år). De var også med på fødselen:-)
  Så gøy å følge deg, gleder meg til hvert et innlegg:-)
  God fredagskveld!
  Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig det hørtes ut med såpass store storesøstre :) Fødte du sistemann hjemme da eller?
   (sorry hvis du har nevnt det før og jeg har glemt det. -jeg er midt i den tjukkeste ammetåka for tiden..)

   Slett
 4. Vi hadde huset fullt av min familie når lillemann ble født og de var her i fire dager etterpå. Det var egentlig ganske fint selv om en hyperaktiv 6årig niese var litt mye å hanskes med her og der for en sliten gjeng. Men mamman min sto for husvask og matlaging og det som var. Men så fikk vi besøk av svigers i fem uker og det ble altfor mye for meg. Jeg hata det som pesten. Det var ingen hjelp til vasking å få av noe slag. De laget middag, men det var det. De ville at vi skulle fly ut til en annen del av Australia med lillemann når han bare var 6 uker gammel, eller dra på camping tur. Jeg holdt på å bli litt gal av å ha dem her, skal jeg være helt ærlig. Fem uker er mye. Aldri mer.

  Trebarns mor, det står det respekt av i min bok, Jona!

  SvarSlett
  Svar
  1. omg 5 uker! DA tror jeg at jeg hadde blitt lei av hvem som helst, uansett. Det er litt for mye av det gode med en liten nyfødt i hus. :P

   Slett
 5. God påske, videre til deg ! Er så utrolig fint å følge dere. Fantastisk å få følge nydelige lillebror fra dag til dag !Som tidligere sagt, fantastiske bilder ! Og en ting jeg synes er ekstra godt er at nyfødte, lille lillebror får oppleve starten av livet i nyyyyydelig, varmt lammeskinn !!Tror den lunheten det er å ligge i lammeskinn / teppe ol er uvurderlig i starten etter å ha ligget i en lun, trygg mage !!Du er flink, Jona !!! L

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk kjære deg :)

   Ja han elsker å ligge innpakket i lammeskinnet i bare bleia :) Helst skal han ligge hud mot hud på brystet mitt med lammeskinnet over. Det er himmelen for både Lillebror og mammaen :) Når jeg tenker meg om, så fikk han faktisk ikke på seg klær før på tredje dagen tror jeg. Han lå kun på brystet til mamma eller pappa under lammeskinnet. Når han fikk på seg klær, så holdt han ikke lenger varmen like godt. Merkelig!
   Skal fortsette med noen kosestunder hver dag med hudkontakt. De trenger det mer enn vi aner, og jeg nyter det virkelig. Denne tiden med babykos er forbi før vi aner det.

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...