1. mar. 2013

14 FOTOFREDAG: Forandringer

Tærne dine. Jeg husker da jeg telte dem da du ble født.Kjære Lillesøster. For nesten to år siden gikk jeg her og ventet og ventet på at du skulle komme ut og møte oss. Det var dine bevegelser, dine små føtter som gled rundt inni magen min, som våknet meg om natten, og som jeg holdt pusten mens jeg ventet på om morgenen. Jeg var så spent på hvordan ting ville bli. Hodet mitt var fullt av tusen spørsmål.

Så kom kvelden da du ble født. Det må være en av de beste opplevelsene i mitt liv. Plutselig bare var du der, og det føltes som om du alltid hadde vært en del av oss.
Vi var så uendelig stolte og takknemmelige. Vi hadde fått et barn til, og det føltes som om vi hadde vunnet i Lotto TO ganger.


Storesøster var plutselig ikke så kjempeliten lenger. Fortsatt liten, men en Storesøster med stor S. Du var den bittelille. Babyen vår. Lillesøster. Det var mye som forandret seg da du kom til oss. 

Nå går vi og venter på at noe stort skal skje igjen. Jeg begriper ikke at vi er så heldige at vi skal få bli foreldre for tredje gang. Det er en luksus jeg ikke tar for gitt. To jenter og en liten gutt. Jeg blir svimmel av lykke.
Men så er det noe som stikker litt. Innerst ved hjerterota. Det svir og strekker. Jeg kjenner igjen svien fra den gangen for to år siden, da du kom til oss, og jeg blir litt urolig.

Jeg skal bli mamma til en ny baby, og du kjære Lillesøster, skal ikke være babyen min lenger. Du og L skal få en liten bror!
Hvordan skal det gå?
Kommer du til å bli lei deg når mamma har mindre plass på fanget til deg? Kommer du til å føle deg sveket når mamma må gi babyen bryst hele døgnet? Kommer det tett knyttede båndet vi har til å løsne litt?

Jeg vet det vil gå bra til slutt. Det svir nok i starten, men Mammahjertet mitt vokser og strekker seg for å få plass til alle. Og ditt lille Lillesøsterhjerte skal vokse og strekke seg til å bli et Storesøsterhjerte! Tenk det!
De beste forandringene er ikke alltid de enkleste. Men så blir ting hundre ganger finere etterpå. Det lover jeg Lillesøster. Dette kommer til å bli så bra. Vi trenger bare litt tid til å takle forandringene. Jeg er alltid mammaen din, og du er alltid verdens beste R i mitt hjerte. 


14 kommentarer:

 1. Nydelig skrevet <3 Og jeg kjente akkurat på den samme følelsen.. og vil nok gjøre det igjen med neste. Men det er utrolig hvordan ting tilpasser seg når man forsoner seg med omveltningene. Og det skjer jo så fort også-naturen har jo lagt det slik. Bare litt vanskelig å se når man er midt oppi det, og kjenner på nettopp den følelsen.
  God helg til dere alle 5! :-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk<3 ja man tilpasser seg overraskende fort. Men det er tøft i starten. Forbereder meg allerede på barseltårer og litt sviende samvittighet :P
   God helg til dere også !

   Slett
 2. Å, du skriver så fint:)
  Jeg var selv på ultralyd i går. Jeg trodde jeg var ca i uke 18, men det viste seg at jeg var i uke 22... Før ultralyden var alt så abstrakt, "kanskje det blir jente, kasnkje det blir gutt, det betyr ingenting, så lenge h*n er frisk!" Men det viste seg at det ligger en liten jente i magen min, og nå er jeg ute av stand til å tenke på noe annet. "Nestingen" har satt inn for fullt og jeg er ute av kontroll! Og alt er snudd på hodet, bare fordi jeg fikk noe helt konkret å se frem til:)
  Lykke til med din nært forestående fødsel! Jeg er like spent hver dag jeg klikker meg inn her nå, for å se om du kanskje ikke har oppdatert oss;)

  God helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :)
   Og gratulerer med en liten jente i magen! :) Så herlig med nesting og kos:) Det er så godt å glede seg sånn over babyen i magen.

   Tusen takk :) hehe, tror jeg er like spent som alle dere tilsammen :D gleder meg ubeskrivelig mye til fødsel!
   God helg til deg å!

   Slett
 3. Utrolig fint skrevet! Jeg føler på akkurat det samme, hvordan vil storebror ta det når babyen kommer. Det blir jo ikke mulighet til å gi han akkurat like mye kos og oppmerksomhet som før babyen kom, tror jeg... Men samtidig vet jeg jo at vi gir han en gave med at han slipper å vokse opp som enebarn. Men det går seg vel ganske fort til, sjalusi blir det nok, men forhåpentligvis husker de ikke hvordan det var før babyen kom.
  God helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tine.
   Det går nok ikke lenge før storesøskenene har vendt seg til den nye tilværelsen, heldigvis. Det beste vi kan gjøre er sikkert å prøve å ikke ha så dårlig samvittighet, for de merker jo med en gang hvis det noe som plager oss. Samtidig så må en jo bare igjennom disse følelsene, det er en del av opplegget :)
   God helg!

   Slett
 4. Nå ble jeg helt på gråten.. Det er som å lese om mine egne tanker og følelser! Dette er de tankene jeg synes er vanskeligst når jeg nå går å venter på nr 2. Føler at jeg svikter hun lille jeg har fra før.. HVordan vil hun takle å dele mamma og pappa med en liten baby?

  Det vil nok gå så bra, men det er vanskelig å se klart og tenke rasjonelt med alle følelsene som herjer i kroppen. :)

  Blir sikkert stas for jentene dine å få en liten gutt i hus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh men kjære deg<3 Men så godt på en måte, at det er flere enn meg som kjenner seg igjen. Det er nok helt normalt å tenke sånn :) Vi er ikke dårlige mammaer som får flere barn. Søsken er en gave, selv om omstillingen kan være tøff for noen. Jeg blir stadig mint på hvordan jeg selv reagerte som toåring og nybakt storesøster til en liten gutt. "Nå er jeg bare stor og stygg" sa jeg, for alle syns lillebror var så liten og søt. STAKKARS mamman min altså. Kan tenke hjertet hennes gikk i tusen knas av å høre ungen sin si noe sånt. MEN -I got over it! Jeg er sjeleglad for at jeg har en fantastisk bror, og vi har vært kjempegode venner helt siden jeg kom over det første sjokket :P

   Slett
 5. Gah, merker at jeg blir veldig glad og spent på deres vegne! Så fint at du du tenker på at barnas roller også vil forandre seg, for det tror jeg mange glemmer å tenke på. Lenge igjen eller? Går dere for et norsk navn eller går vi for ÜberFranz Von Bloggfrau?

  SvarSlett
  Svar
  1. GAH takk!:D
   Du får så mange plusspoeng i margen for kommentarene dine Peter! Alltid like forrykende festlig når du er innom! ;)
   Jeg har termin 10.mars, så ikke lenge igjen nå, sånn logisk sett.
   Men sett med mine øyne så føles det som jeg har ca et halvår igjen.

   Vi hadde tenkt å gå for et navn med litt 'internæsjonæl' stil. Men ÜberFranz Von Bloggfrau var det jo faktisk schwung over, så kanskje vi må revurdere...

   Slett
 6. Svar
  1. og ég þig kona! Koddu nú að passa Helga litla.

   Slett
 7. Så nydelig skrevet! Så heldige dere er som får gå og vente på en til. Jeg husker de samme tankene kvernet i hodet mitt da lillebror skulle bli født. Ville hun oppleve det som et svik? Også strekker hjertet seg da, og så blir det litt voksesmerter, men så blir vi en større familie både fysisk og mentalt. Lykke til, og god helg til dere alle! Mange klemmer fra Susanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Susanne! Ja vi er ufattelig heldige og rike <3 Du beskriver det veldig fint du også:) Voksesmerter!
   Så godt å høre at flere foreldre har hatt de samme tankene.
   Takk for fin kommentar og god helg Klemklem!

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...