24. mar. 2013

5 Snarveier


Når man nettopp har poppet ut nummer tre, og liksom skal arrangere bursdagsselskap for nummer to, sånn ca et kvarter senere, så kommer panikken snikende. For man inbiller seg jo at man skal få til det perfekte barneselskapet likevel...

Der står man, med en rosa, pipende liten puppegal gutt på armen og drømmer om hjemmelagde cupcakes, et nydelig dekket bord med nøye planlagt og håndlaget dekor, ferske blomster, glitter og bordkort. Rundt bordet sitter alle de søte små barnehage-vennene til R og smiler fra øre til øre, for et nydeligere bursdagsbord har de aldri sett.

Mens man står der og dagdrømmer høres det plutselig et digert tordenskrall i bleia til minstemann og han begynner å gråte, samtidig som søstrene hans plutselig flyr i tottene på hverandre over en duplokanin. Man river seg i det uvaskede håret og kjenner svetten begynne å piple.
Kanskje man må senke forventningene litt.
Stryk cupcakes. Stryk barnehagevenner. Stryk bordpynt.
Bursdag ble det jo liksom. Men det ble en del snarveier.


...med butikk-kjøpte kaker, hjemmelaget krone som ble et par nummer for stor, kun besteforeldre og en tante som gjester, en nesten glemt gave fra mor og far -kjøpt i siste liten og absolutt ingen bursdagsleker.

Det var rimelig tøft for en mamma som er over middels opptatt av detaljer å bare ta en spansk en.
Men R koste seg gløgg i hjel likevel hun. For tenk: Hun fikk kake, sang og pakker. -en perfekt bursdag i hennes øyne. Ballongene glemte vi. De blåste vi opp (og smellte) i dag. Takk Gud for snarveier. De kan være livsnødvendige for å klare seg i en ny og superhektisk hverdag som trebarnsmamma.


Tar dere ofte snarveier som foreldre? 


5 kommentarer:

 1. Snarveier er til for å brukes. De fører til målet!! GO bursdag til lillestoresøster!

  SvarSlett
 2. Ååå, jeg kjenner meg SÅ igjen! Min eldste fylte to når minstemann bare var en mnd.. 3/4 hadde lagt med omgangssyke bare noen dager før hun fylte år. Når dagen kom hadde jeg ikke overskudd til noe, men vi fant ut at stakkaren måtte få en liten bursdag selv om.. Vi handlet inn ferdigbakte småboller, slengte sammen en Toro sjokoladekake og jeg sendte mannen i hui og hast for å kjøpe gave. Da sto jeg sånn som deg, med lillemann på armen og tenkte: For et ustaselig pyntet bord, og for noen dårlige kaker. Ikke en eneste ballong en gang. Men jente koste seg og siden hun fikk dukke OG dukkevogn så var det likevel den beste bursdagen hun hadde hatt så det ut som :-) Av og til må man bare ta snarveier - selv perfeksjonister som oss :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, hørtes veldig ut som oss det. Minus omgangssyke (bank i bordet!!).
   Nei jeg er ikke noe glad i å ta snarveier. Spesielt ikke når det kommer til kaker og sånt. Er jo så nazi på sukker vettu... men skitt la gå.. denne gangen hvertfall. Lillejenta koste seg hun :D

   Slett
 3. Jeg har ikke egne barn, men har nok tatt noen snarveier med barn jeg har passet opp gjennom årene. :-)
  Helt greit det, hvertfall i en situasjon som din!!! ♡ ♡

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...