5. jun. 2013

16 Første gangen du sa det


 De små ordene kom så brått på, og tok meg med mange år tilbake i tid. Til den tiden da jeg gikk med deg under hjertet mitt og ventet på deg. Da lurte jeg ofte på hvordan det ville føles for meg å høre deg si det. Jeg lurte på når og hvor, hvordan og om jeg kom til å få høre de ordene fra deg.

Så skjedde det når jeg minst ventet det. Når jeg nesten hadde glemt hvor mye jeg hadde lengtet etter disse ordene da jeg gikk og bærte på deg.

Jeg hadde nettopp gitt deg en klem, sånn bare fordi, og når jeg slapp deg, tok du tak i meg igjen.
"Jeg elsker deg". Sa du. Og klemte kinnet ditt hardt inntil mitt.

Du hadde ingen forventninger om reaksjoner fra meg. Du bare sa det mens du klemte meg og fortsatt fulgte med på resten av verden med øynene. Det var litt sånn, i forbifarten: Forresten, "Jeg elsker deg." Bare så du vet det. No big deal.

"Jeg elsker deg også" sa jeg.
Du snudde ansiktet ditt mot meg og gav meg et smil som sendte solstormer av lykke igjennom hjertet mitt, før du løp av gårde med flagrende hår og bare føtter. Jeg satt der og fulgte med på deg. Rolig på utsiden, mens det inni meg foregikk digre snøskred av følelser. Du lekte for deg selv, og ante ikke hvor stort dette øyeblikket var for meg.

Forstår du hva du sa? 
Jeg tror du gjør det.
Jeg tror du forstår det en hel del bedre enn de fleste voksne, hva det vil si å elske noen.
For du gjør det uten hemninger.
Du elsker uten forbehold og uten å dømme. Du elsker uten å stille spørsmål eller krav. Du elsker med hele ditt lille hjerte, uten å være redd for å ikke bli elsket tilbake. Det føles større enn størst å være elsket av deg.

16 kommentarer:

 1. Å så nydelig.. for en fantastisk deilig følelse det må være :) Det er mange nydelige øyeblikk å glede seg til skjønner jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det blir bare bedre og bedre for hver dag!

   Slett
 2. Så vanvittig vakkert og rørende å lese! Har ikke tenkt så mye på akkurat de ordene tidligere, men når du tar det opp så kjenner jeg at det rører meg! Gleder meg til den dagen :)

  SvarSlett
 3. Aaah...bare fantastisk.
  Tenk at så små mennesker kan gi oss så mye :-)
  FIn dag til deg og dere!

  SvarSlett
 4. åh så fint! Jeg ble helt sentimental og litt tårevåt, jeg :) Den dagen gleder jeg meg til også, spesielt når noen dager er litt vanskeligere å komme seg gjennom enn andre. xx

  SvarSlett
 5. du er fin du Jona!

  Og den følelsen du beskriver kjenner jeg meg veldig godt igjen i! Beste følelsen i verden!

  SvarSlett
 6. For et nyyydelig innlegg. Jeg blir rørt og får en rar følelse i brystet som vil a tårene skal presse frem. Så vakkert :) gleder meg selv til å høre disse ordene <3

  SvarSlett
 7. Nå fikk jeg tårer i øynene. Ja, det er den beste følelsen i verden å høre akkurat de ordene fra barnet sitt :-)

  SvarSlett
 8. Så nydelig.....
  Er så godt langt inni mammahjertet, og sikkert i pappahjertet, når man hører de orda fra små munner. Her har vi en to åring som går rundt å sier "da i dei" som betyr glad i deg. Og så tar han en STOR bamsekos av pappa'n og sier "doe dutten" som betyr gode gutten. Det vidundelige med det hele er at han sier det når jeg trenger å høre det som mest.

  Flott lesing.....

  Hilsen Renata

  SvarSlett
 9. Rørt til tårer! Du skriver bare såååå nydelig! ♡

  SvarSlett
 10. Åhh, så herlig! Gleder meg til tuppa mi seier det! Husker eg blei veldig obs på å seie det til ho kvar dag, då eg høyre svigermor og svigersøster(3år) ligge i senga på camping tur og dei sa det til kvarandre <3

  SvarSlett
 11. Åh, du kan virkelig kunststykket å ordlegge deg!! Dette var sterk lesning som traff meg rett i mammahjertet - og jeg kjenner meg så godt igjen...
  Når min lille frøken midt under lek kommer tassende bort.
  Legger armene sine rundt meg "jeg vil bare ha en nuss mamma".
  Topper det med å si disse fineste tre ord, før hun stuper tilbake til leken.

  Et lite hjerte med mye kjærlighet. Det finnes ikke noe bedre <3

  SvarSlett
 12. For en herlig skildring!!
  Jeg elsker å lese bloggen din. Den gjør bare at jeg gleder meg mer og mer til min helt egne lille frøken dukker om (forhåpentligvis) 4 uker:)
  Og gratulerer så masse med publisering av bloggen din i Babyverden sitt nyhetsbrev som tikket inn i mailen min for få sekunder siden! Det er vel fortjent!

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 13. Aaaw.. For en koselig post! Og en koselig blogg. Jeg misunner deg expat-livet, selv om det er godt å være hjemme igjen så lengter jeg stadig ut igjen :)

  SvarSlett
 14. Så fint formulert. Jeg venter på at mine to på 13 md skal si "mamma" og "hei" ;-)

  SvarSlett
 15. Å herlighet Jona, dette tok pusten fra meg! Kjærligheten man får fra barna.. kan ikke beskrives. Jo foressten, du kan!
  <3

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...