2. sep. 2013

58 Jeg har valker

Trening blogg mamma
Ja, jeg har valker. Jeg har runde former, mammamage, armer som er litt slappe i fisken, og meget forsømt setemuskulatur. Men egentlig så er ikke det så kjempenøye for meg. Det plager meg ikke at kroppen har forandret seg og blitt litt mykere i kantene. Det er heller ikke tallet på vekta som irriterer meg. Det er noe viktigere som jeg må ta tak i.

Det som plager meg er at jeg blir andpusten og svimmel av å gå opp trapper, at det svir i lårene når jeg løfter Lillebror, at jeg kjenner ryggen min verke når jeg står og lager mat. Det plager meg at jeg sover dårlig og er uopplagt og slapp, ukonsentrert og irritert mye av tiden. Så når jeg sier at jeg er i dårlig form, så handler det mest med kondis og velvære, og ikke så mye om speilbildet. 

Når det er sagt, så har jeg alltid syns at sterke kvinner er flotte. Litt muskler syns jeg er pent, og ikke minst praktisk når man har en liten apegutt på over 8 kilo å bære på. Så jeg takker ikke nei til en litt strammere kropp heller, selv om ikke det er hovedmålet.

Kostholdet har jeg vært ganske flink med etter fødselen, men jeg merker at det er ikke nok for meg å "bare" spise sunt. Jeg merker det på psyken at trenger mer mosjon, mer utholdenhet og mer gøy! I går var en sånn monstermmama-dag. Jeg var supergretten, hadde sovet dårlig og var ikke den positive personen og mammaen som jeg egentlig er. Hele kvelden satt jeg med en ekkel klump i magen. Den dårlige samvittighetheten kom skyllende i kalde ekle bølger. Det er ikke barnas feil at jeg har det sånn. De fortjener ikke en sur og slapp mamma. Jeg skjønte at nå er det på tide for meg å ta ansvar, og sørge for at jeg har det bedre, slik at ikke det blir så mange slike dager. Ingen er perfekt, men jeg kjenner meg selv, og det er ikke tilfeldig at jeg har hatt det slik i det siste. Jeg skjønner at jeg må prioritere meg selv høyere hvis jeg skal være den mammaen jeg vil være. Noe må endre seg.

Men så er det slik at jeg er utrolig dårlig på å prioritere det JEG vil ha i hverdagen. Jo, jeg tar meg tid til å skrive og drikke kaffe en gang om dagen, (*kremt* ok jeg får ikke til å sette av tid til det hver dag heller..) men motivasjonen og det lovordet til meg selv om å komme i bedre form, -det forsvinner i løse luften når jeg finner andre ting i huset jeg bare "må" gjøre først. Jeg er sikker på at mange av dere kan kjenne dere igjen i akkurat dette...

Det er tydelig at jeg trenger et realt spark i rumpa. Jeg har fått en idé som jeg tror kan hjelpe meg (og kanskje andre også) på veien til bedre form og mer overskudd:

Jeg vil ha DEG med!
Jeg inviterer herved alle som vil til bli å med på Mammalivetiform-reisen! 
Vi kan gjøre dette sammen! Jeg vil at vi skal motivere, skryte, gi ros og backe hverandre opp. La oss ikke sikte på supermodell-formen, men vi kan garantert øke overskuddet en haug og få en superglad kropp på med på kjøpet! Og glade mammaer betyr som regel glade barn. Og hvis du allerede er en aktiv og supersprek mamma -del med oss! Jeg trenger å bli pushet!

...Og det var den eneste push-upen jeg klarte den dagen. Skjerpings!


Hvordan?
Jeg kommer til å poste et Mammalivetiform-innlegg hver uke og fortelle dere hva jeg har gjort den uka, (eller ikke gjort...auda) og hvordan det har gått. Treningstips, mattips og slikt skal jeg også driste meg til å lage selv om jeg er amatør, men dere trenger selvfølgelig ikke å følge mitt opplegg! Alle må finne sin individuelle plan som passer for dem.

Her er min plan:

 • Skrive ned for meg selv at dette er en livsstilsendring som skal være varig (eller livsstils-justering om du vil...) og ikke en slankekur eller en quick fix. -minne meg selv på dette hver dag!
 • Finne et par gøye aktiviteter som passer for meg. Og gjerne også noe som kan gjøres sammen med barna. Mine favoritter er pilates, yoga, jogging og styrketrening. Jentene elsker yoga! Dette skal være aktiviteter som jeg kan jobbe med å få inn i hverdagen, og jeg begynner sakte! Ikke rett på 60kg i benkpress altså, selv om jeg er vis til å finne på den typen tullball... 
 • Fortsette å spise lite av raske karbohydrater. Minimalt av mel, sukker, ris og pasta. Ellers holde på gode vaner med moderate mengder mat og heller flere måltider. Jeg spiser som regel ikke etter kl 20 i ukedagene siden jeg føler meg slapp om morgenen hvis jeg spiser mye på kveldstid. I helgene har vi som regel én sen middag, bare jeg og mannen. 
 • Passe på å ta kosttilskuddene jeg trenger. Ingen slurving mer!
 • Ha en "juksedag" i uka hvor jeg kan ha noe usunt hvis jeg vil. Bare i moderate mengder! Trenger ikke å stappe i meg 8 kokosboller for at det skal kunne kalles kos....(yep, did that last week...)
 • Sette meg oppnåelige, konkrete mål. Hovedgrunne for å bli mer aktiv er jo såklart å få mer overskudd og utholdenhet, men det er ikke så lett å motivere seg selv med disse målene hver gang man skal trene siden dette kan bli litt for vagt. Det er viktig for meg med både langsiktige og mange små delmål. (f.eks å klare å ta X antall push-ups innen en måned, og kunne løpe 5kilometer på x minutter innen fire måneder) Jeg holder fokuset på forbedret utholdenhet og styrke, og minst mulig på vekt.
 • Skrive dagbok om formen. Hvordan føler jeg meg denne uka? Hva har endret seg? Har jeg mer overskudd? Sliten? Sover jeg like dårlig? I tillegg kommer jeg til å skrive ned den fysiske fremgangen med delmålene mine. Type -i dag klarte jeg x push-ups!
 • Være aktiv 3 ganger i uken (gjerne oftere, men ikke mindre enn 3 ganger)
 • Trene sammen med noen minst 1 av dagene.
 • Skryte UHEMMET av meg selv og andre som er med på reisen! (Just say NO to Janteloven!)
 • Ha det gøy! Det skal ikke være et ork å være aktiv og spise god og sunn mat. Begynner jeg å bli lei er det på tide å sprite opp med noen nye aktiviteter eller prøve nye matretter!
Å nei..skal hun bli sånn hypertreningsblogger som babler om squats hver dag og lever på proteinpulver og eggehvitter? 
-neida, jeg lover. Jeg har ikke tid til å spamme dere med konstant trenigsprat ;)

Så min kjære -blir du med på et sprekere (mamma)liv?
Lag din egen lille plan og del den med meg, enten her eller på instagram. Tagg dine instabilder med #mammalivetiform. (Eller @mammalivet hvis du vil være HELT sikker på at jeg ser dem.) 

Du kan også sende meg bilder av deg i action eller  noe sunn og god mat du har laget hvis du vil ha det med i ukesoppdateringen om prosjektet her på bloggen. Send bildet til trehodettroll@gmail.com hvis du vil være med. Jeg ELSKER å bli inspirert av dere!
Du inspirerer meg -jeg inspirerer deg. LETS GO!


mamma inspirasjon trening
ehem. ja jeg skal jobbe med den flexingen. Eller droppe den. Alt etter som...

Ps: det er selvfølgelig fritt for alle å være med -også dem som ikke er mammaer ;) Der var det gjort. Shit. Jeg har faktisk ingen unnskyldning lenger...

58 kommentarer:

 1. Stå på og lykke til! :-)
  Jeg holder på med noe lignende for meg selv så kanskje jeg hiver meg på. Jeg skal hvertfall følge med :-)

  SvarSlett
 2. Så utrolig bra!
  Jeg blir gjærne med å trener litt...
  Det viktigste for meg er ikke vekta, men som du sier, humøret og overskuddet. Det er noe jeg trenger mer av, så er jeg dårlig på å få nok søvn og det er jo også viktig.
  Tidligere i sommer fant jeg et opplegg som passet meg veldig bra, tren hele kroppen på 7 min. Ja du leste riktig, 7 min.
  Noen ganger tar det litt lenger tid, men det er fordi lillebror i huset gjerne blir med på trening og "forstyrrer" litt....
  Nå skal jeg jammen starte med det igjen, TAKK for sparket bak.....

  Fin treningsuke til deg,
  hilsen Renata

  SvarSlett
  Svar
  1. 7min er mer enn hva jeg har klart i det siste:p neida jeg har faktisk kommet litt i gang men jeg vet at det som regel sklir ut hvis ikke jeg har noen som pusher meg. Da et det godt å ha dere!Så gøy at du blir med. :) kjempefint at du har funnet et opplegg som fungerer for akkurat deg! Jeg har troa på at det er det som gjelder -å lage sin egen skreddersydde rutine. Gleder meg til å høre hvordan det går!

   Slett
  2. Huff nå fikk jeg nesten prestasjonsangst haha. Blir liksom til at man tar det litt mer særiøst når man har sakt høyt at man skal trene.
   Hilsen Renata

   Slett
 3. Go, Jona! Jeg er med:-) Dette var sparket jeg trenger for å komme igang med trening igjen.

  Klem Mari

  SvarSlett
 4. Jeg henger meg på!
  Har en liten gutt på 9 mnd, og formen (og kroppen) er ikke akkurat like fin som før jeg ble gravid med vidunderet....:/
  Så begynte i dag jeg også. Føre dagbok, stå imot den sjokoladen som ligger igjen fra helga og straks skal jeg kaste meg ut på en dansetime på Elixia.
  Vi sees på Instagram! Heia oss!:)
  @monicaamelie

  SvarSlett
  Svar
  1. You go girl! Skulle ønske jeg kunne være med på dansetime for det hørtes knallgøy ut! Jeg må nok vente et par måneder med å ta timer fordi at både Lillebror og jeg har seperasjonsangst:p men når han er litt større vil jeg også teste ut dans! Du får holde meg oppdatert om hvordan det går:)

   Slett
 5. Skal, skal ikke? haha
  Nei, jeg får vel hive meg på jeg også =) Men med et dårlig kne, kronisk senebetennelse og dårlig pust er det vanskelig å finne aktiviteter som passer. *sukk*

  SvarSlett
  Svar
  1. Turgåing med hundene kanskje? :) ellers så kjenner jeg folk med vonde knær og rygg som syns svømming er supert! Håper du finner noe som passer for deg! Gøy å ha deg med!

   Slett
  2. Turgåing blir det nok av :) Går ca 2 timer hver dag - i forskjellige terreng. Men hadde vært greit å finne noen andre aktiviteter også. Finner vel på noe, må bare bruke fantasien og variere treningen så jeg verken overbelaster rygg, armer eller kne.
   Gleder meg til å følge deg, og alle andre som hiver seg på. Jeg trenger virkelig motivasjon.

   Slett
 6. Ja jeg er med!!! Har store planer om å få vekk deigmagen til neste sommer (høhø, og jeg har bare én unge, lurer på hvordan den blir seendes ut etter tre...)! Og du ser helt stunning ut, det skal du bare vite :) Stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sååå gøy at du også er med! (og at du fortsatt leser bloggen min. Herlig med trofaste lesere<3 )Takk :)

   Slett
 7. Jeg er med!! Jeg har begynt allerede, men som deg spiser jeg ganske sunt, men som du sier, det er ikke nok i seg selv når en skal stramme opp litt. Jeg jogger, bosu, styrke og egentlig sykling av flere mil i uken, men kan ikke det akkurat nå Pgs senebet i armer. Jeg tar bosu hver mandag, jogging onsdag, tredje økt er alltid vanskelig å få til;) Torlll

  SvarSlett
  Svar
  1. Wooow så FLINK du er! Du er jo kjempeaktiv. Skikkelig forbilde :) Helt knall å ha deg med Torill! Stå på!

   Slett
  2. Da jogger vi i morgen etter barnehagelevering da eller?:) jeg tar en runde på 3km:)

   Slett
 8. For 6 år siden da datteren min ble født forsto jeg at noe måtte gjøres, ikke at jeg skulle bli tynn men at jeg skulle bli i god form. Og det har jeg klart. Fra og trene ingenting, var anpusten når jeg gikk på trappa, trente jeg 3 ganger i uka. Og det har jeg fortsatt med, 3 ganger i uka hver uke. Og nå har jeg klart å løpe 5 km uten stopp!! Jeg som ikke klarte å løpe 50 meter engang. Du har jo trent masse før, så dette kommer til å gå som en lek for deg. For selv om er det er lenge siden du trente så har du det i deg.

  Hvis du vil lese om mine treningsinnlegg så klikk deg inn på bloggen min her: http://susans-side.blogspot.no/search/label/trening

  SvarSlett
  Svar
  1. For en inspirasjon du er! Sånn ska' det gjøres altså! ;D

   Slett
 9. Hipp hurra for deg - både for å ta tak i det du ønsker, og for at du har en sånn sunn og god motivasjon bak det! Jeg skal følge deg og heie på deg - you go girl! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk snille! Så fin blogg du har forresten :)

   Slett
 10. Også tusen takk for innlegget om monstermamma, det er godt å lese at jeg ikke er alene om å ha sånne dager :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig at det er flere som kjenner seg igjen. Det gjør godt for meg også ;)

   Slett
 11. Ha, du kaller det valker? Vi kan godt bytte, hehe... Lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. haha jauda det skjuler seg noen fine valker der. Thank God for Spandex sier jeg bare! :P
   takk takk! Så nydelig datter du har forresten ;)

   Slett
  2. Takk takk. Vi er godt fornøyd, hehe. 6 mnd i dag :)

   Slett
 12. Jeg kastet meg med på FruFly sin utfordring i april :) #flyi100 og klarte takket være den å få sånn høvelig skikk på rutinene :) I sommer har det vært vanskelig å få mulighet og tid, så nå har jeg faktisk fått ei lita tredemølle i hus sånn at jeg kan jogge litt selv om jeg ikke kan forlate huset..

  Meeeeen, så har jeg dratt på meg "Runners Knee" nå da, så får nå se når det begynner å funke igjen..
  Men jeg er med jeg altså.. :) skal iallefall prøve så godt det lar seg gjøre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så heldig som har tredemølle! Jeg ønsker meg også et apparat. Kanskje en elipsemaskin for å unngå belastningsskader? hmm...

   Supert å ha deg med June!

   Slett
 13. Hurra, dette blir bra! Selv er jeg tobarnsmor og 3 mnd på vei med nr 3 og bekkenet skranter, men henger meg på sånn litt i alle fall. Ble motivert og har akkurat kommet hjem fra 30 min semirask gange i skogen. Ikke lange turen, men fikk opp hjertepumpa litt i alle fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så FLINK! jeg er imponert! Selv syns jeg det hjalp veldig på bekkenet når jeg var gravid å trene pilates og gå lange turer før jeg tok et varmt bad. :)
   Stå på! :D

   Slett
 14. Hei, Jona!

  Jeg har stor sans for deg, bloggen din og tekstene dine, og må først få si at jeg synes du ser strålende ut allerede - men jeg skjønner de andre argumentene dine. De er i grunnen de viktigste. Kudos til deg for at du går ut til "massene" på denne måte - hvem som helst som vet noe om vektreduksjon og/eller livsstilsendring vil bekrefte at det å dele ønsker og planer med andre gjør det hele til en forpliktelse som gjør det lettere å komme i mål. Det har jo du skjønt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mona. Det er utrolig hyggelig å få slike tilbakemeldinger:) Som sagt så er det ikke kroppsfasongen eller det ytre som står i fokus for denne livsstilsjusteringen jeg vil foreta meg. Det er overskuddet, den gode søvnen, og kondisen som jeg lengter etter å få tilbake :) Og så er det jo en investering i fremtiden også, å ha en kropp som fungerer optimalt :)
   Ja jeg merket at jeg bare kom til å fortsette å sette andre ting først hvis ikke jeg la litt press på meg selv til å komme ordentlig inn i treningsrutinene igjen. Gleder meg veldig til å ta fatt på dette nå! :)

   Slett
 15. ...og jeg vil gjerne være med, men ikke enda... For 7 år siden la jeg om kostholdet og kvittet meg med 14 overflødige kilo. De har jeg holdt borte siden, bortsett i fra da jeg var gravid i 2011. Jeg klarte å begrense vektøkningen da og gikk ned til før-vekten ganske greit. Nå er jeg imidlertid gravid igjen, formen er dårlig og vektøkningen kommer til å bli større denne gang :-(

  Derfor må jeg bare komme meg gjennom dette svangerskapet - der er komplikasjoner, og med en aktiv toåring, hund og kreftsyk mann har jeg nok å håndtere disse månedene. Men når jente nr. 2 kommer i november - da er jeg klar. Da kommer jeg også! Frem til da følger jeg gjernemed som heiagjeng og suger til meg inspirasjon og tips.

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig leit å høre at mannen din er syk Mona. Forstår at det ikke er lett å finne tid og motivasjon til trening når du attpåtil har et tungt svangerskap og en jente å ta vare på. Satser på at det blir bedre til vinteren. God klem <3

   Slett
 16. Jeg ble først litt provosert over overskriften din - du ser jo fantastisk ut på bildene! Men alt er jo relativt - du var vel gjerne enda tynnere før du ble gravid..uansett, så var det jo ikke vekta som var hovedfokuset i innlegget :-) Så bra at du har bestemt deg for å gjøre noe med det. Håper jeg finner motivasjonen til å trappe opp treningen igjen "på den andre siden" :-) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ja jeg hadde jo i bakhodet at folk kunne bli provosert av det valkesnakket, men det er faktisk sant! Jeg HAR noen fine ruller på rygg og mage, men nå var ikke det hovedpoenget, som du selv sier ;)
   Takk!

   Slett
 17. Jeg skulle jo egentlig vært der... var jo derfor jeg startet bloggen! Så ble det så mye annet gøy å skrive om, men det kommer da noen treningstips innimellom. Trenger likevel et puff så jeg er med! :) Jeg er nemlig så enig med deg. Gjør meg ikke noe at jeg har valker, men det gjør meg noe at jeg er sur og mangler energi til å holde tritt med ungene. I kveld var jeg derimot supermamma og hadde seksåringen på ryggen og fireåringen på magen opp trappen. Kjentes godt i lårene gitt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det handler mest om å få tilbake energien og gnisten. Det hjelper så utrolig mye på stemninga i hverdagen! Og så er jo trening faktisk noe jeg syns er gøy når jeg får gjøre det på mine premisser, så sånn sett blir det jo ypperlig "me time" også :)
   Å herlig fred! To unger opp trappa?? Jeg klarer såvidt Lillebror :P
   Stå på!

   Slett
 18. Så fint initiativ! :) Det er viktig å føle seg litt som seg selv igjen. For meg er trening en del av hverdagen, så jeg er relativt godt i gang, men kan alltid bli bedre. Det hjelper at jeg og samboeren har samme syn på dette, og at vi begge ønsker å prioritere det. Som regel velger vi en helgedag hvor vi bytter på å trene, mens den andre triller, og det fungerer veldig fint. I tillegg pusher han meg avgårde hvis jeg er i ferd med å trekke meg fra en kveldstrening jeg har planlagt. Jeg føler at trilling og amming har tatt hånd om graviditetskiloene, jeg prioriterer derfor styrke når jeg trener. I kveld blir det en styrkeøkt på meg!! :) Jeg og A har også litt separasjonsangst, derfor har vi ikke fått benyttet oss så mye av barnepass på Elixia enda, men håper øvelse gjør mester ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sinnsykt bra at dere klarer å pushe hverandre! :) Det tipset med helgetrening på skift skal jeg ta med meg ;)
   Ja jeg er tilbake der jeg var før 2.graviditet vektmessig, men helsemessig er jeg IKKE der jeg var :P Så jeg kjører også mest styrke og så litt kondis:)
   Etter jul håper jeg å være godt i gang på treningssenter og det GLEDER jeg meg til. Enn så lenge så trenes det i hagen og på gulvet i stua ;)
   Lykke til videre G!

   Slett
 19. Jeg er med!! Dørstokkmila er så fryktelig lang. Trenger et ekstra puff i baken ;) Vil også komme i bedre form - greie mer og ha mindre kroppsvondt. Om jeg går ned noen kilo er det bare en bonus ;)Spiser allerede sunt og variert, og har en konkuranse med samboeren om å holde oss unna sukker i hverdagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja den dørstokkmila er mer som 100mil for meg pga. liten babygutt som ikke liker at mamma er borte, så derfor trener jeg mye hjemme :) Kult med konkurranse! Lurt tips!
   Supert å ha deg med på laget Anne Lise :)

   Slett
 20. Knallbra! Eg gler meg til å høyre kor bra det går! Eg tok steget i fjord, og trener no fast og elsker det! Kanskje ikkje så mykje elsk da eg følte eg skulle krepere under intervalltreninga i går, men det var godt etterpå:) Tipser om perfekt ettertreningssjokolademousse som eg skriver om i dagens innlegg. Ein slik har du fortjent etter ein hard økt! Heia deg (og alle andre!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er! Og nam! takk for mattips:)

   Slett
 21. Heia Jona!

  Bra initiativ, jeg er med, og har såvidt startet. Jeg kjente det var tungt å komme i gang, og tenkte at jeg måtte sette meg små/realistiske mål for første periode for ikke å bli skuffet med en gang. Jeg har altså begynt smått, men merker allerede nå at det har hjulpet litt på kondisen og den beskrevne svien i lårene har avtatt, og det har blitt viktigere og lettere for meg å prioritere treningen slik at jeg holder det gående. Startet med hverdagstrim (mest gåturer i høyt tempo, gjerne i variert terreng) og lastet ned to apper som påminner meg styrketrening. F.eks. en app som har div korte program på fire minutter, mulig å klemme inn i hverdagen "når som helst". Prøver også å legge inn noen knebøy flere ganger i løpet av dagen, alt er bedre enn ingenting, er min filosofi akkurat nå. Lykke til Jona og alle andre mammaer, og takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Skikkelig lurt å klemme inn noen minutter her og der i steden for å tenke at det ikke hjelper. -For det gjør jo det! Alt teller, og tilsammen blir det jo MYE mer enn ingenting! Heier på deg:D

   Slett
 22. Kristine T. Davidsen3. sep. 2013, 13:31:00

  Jeg vil gjerne være, selv om jeg ikke har barn. :-) Kjempe flott tiltak og tusen takk for inspirasjon Jona!!! :-) ♡

  SvarSlett
 23. Hei Jona!
  Dette var eit kjempe flott tiltak :) Eg har starta! Hilsen Hilde #frkheggen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja jeg så du var godt i gang på insta -kjempeflink!! :D

   Slett
 24. Veldig bra initiativ! Jeg er mamma til to, en gutt på 3 og en jente på 6. Jeg startet selv mitt lille prosjekt i våres, har tatt det sakte og rolig, men er nå nede i minus 9 kg og på vei til en mye bedre kondis. Jeg har i mine yngre år alltid trent og vært slank, de siste årene har jeg vært utrent og litt overvektig. Ikke bra. Nå har jeg endelig klart å gjøre noe med det. Det har riktignok stått stille i noen uker nå, men det er nok ikke så uvanlig når en går ned i vekt. Kjenner at jeg må justere meg inn igjen, så håper jeg det fortsetter. Jeg spiste en periode ganske strikt lavkarbo, nå er jeg ikke så streng. Kanskje er det også derfor det står litt stille. Dette innlegget får meg nok til å skjerpe meg igjen! Jeg er på IG, men jeg vet ikke om jeg kommer til å være så aktiv der. Skriver heller litt til deg her tenker jeg. Og kanskje hashtagger jeg noe innimellom. Lykke til med din egen utfordring, jeg tror dette er kjempeviktig, det er en investering i eget liv og helse. Klem fra Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow så utrolig flink du har vært Ellen! Jeg spiste også ganske strikt LK før men jeg følte jeg gikk ned litt for fort i vekt etter fødselen og det skal man jo helst ikke så da la jeg til mer av sunne karbohydrater som feks rugknekkebrød, søtpotet og mer frukt Og det gjorde at vektnedgangen har roet seg. Nå er jeg ca på førvekt og satser jeg på å bygge opp kjernemuskulaturen igjen og bli sprekere. :) helt enig med deg i at dette er en investering i helsa. Vil gjerne lage meg gode vaner som skal vare leeeenge :)

   Slett
 25. Bra tiltak!
  Kanskje jeg slenger meg med. (Meldte meg inn i treningsstudio i går, faktisk)

  SvarSlett
 26. Hvor er valkene dine, sa du?

  Å trene er bra for så mangt, så initiativet ditt er bra! Jeg kan dessverre ikke delta, kroppen ser ut deretter, men det viktigste for meg er at den virker - noe den ikke gjør. Men iallfall: Jeg synes det er så ille at altfor mange av oss bryr oss mer om hvordan vi (tror vi) ser ut enn hvordan vi fungerer! Kjenner igjen en viss misnøye med kroppens form, og særlig frustrerende er det når jeg ikke kan påvirke det noe særlig, for utseende betyr en del. Det er gjerne en subjektiv greie, som handler om hvordan vi har bestemt oss for å være, mens andre kanskje bare ser hvor flotte vi er. Det slår meg at utrolig mange jenter og kvinner er blinde for det som er flott ved seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Valkene er tatt hånd om av spandexen og den litt vide tskjorta. Vurderte å ta bilder av dem men så besluttet jeg at dere bare må ta mitt ord for at de er der;) jeg er glad i kroppen min og synes ikke den ser dårlig ut til tross for at den er et godt stykke ifra det typiske skjønnhetsidealet. Ja jeg vet hva du mener, vi kvinner dømmer oss selv mye hardere enn de rundt oss gjør. Men bare sånn for ordens skyld: jeg digger kroppen min men den føles ikke like frisk på innsiden som den kanskje ser ut til på utsiden. .. derfor starta jeg denne reisen -for å ta vare på den. :) fin kveld til deg lammelåret. Jeg beundrer deg for arbeidet du legger i både bloggen din og kommentarer på andre steder!

   Slett
 27. Supert innlegg! Det er ikke så lenge siden jeg begynte å lese bloggen din, men jeg liker den veldig godt. Og dette innlegget var midt i blinken for meg akkurat nå. Jeg begynte egentlig å ta litt tak i min egen helse en eller annen gang rundt mai (minus noen uker i sommer det det sklei helt ut), og var igang igjen for tre uker siden. På de tre ukene kjenner jeg at søtsuget er på retur, jeg har ikke lenger lyst på brus (i dag var jeg et sted der de kun serverte brus, og jeg ble faktisk litt lei meg), og jeg kjenner generelt at jeg fungerer bedre i hverdagen. Det er rart, jeg brukte nesten et år på å skjønne at jeg måtte ta tak i min egen helse etter fødselen, det er lett å tenke at "amminga tar alt det ekstra". Nei! Det gjør det faktisk ikke! Så: jeg er med! Kanskje ikke på instagram, janteloven henger fremdeles litt i og det er ikke så lett å skryte uhemmet av meg selv på sosiale medier, men jeg vil likevel være med på å få et sunnere mammaliv. Stå på! Dette klarer vi sammen. :):)

  SvarSlett
 28. Du er flink! Stå på, Jona - dette skaper ringvirkninger! For min del er jeg egentlig rimelig fornøyd med innsatsen min. Styrketrening 3-4 ganger i uka og relativt masse turgåing har i hvert fall gjort meg i bedre form enn jeg var rett etter fødselen. Samme om jeg spiser hele(!) tiden har jeg endt opp 5 kg under startvekta før jeg ble gravid, så her jobbes det med vektOPPgang (selv om vekt egentlig ikke betyr noe - det er bare et likegyldig tall). (Kondisjonstrening er det så som så med, menmen ;) Med bare ett barn å ta seg av er det nok en smule enklere å få til. Jeg er imponert over deg som klarer det med tre! You go, girl! *heiaheia*

  SvarSlett
 29. Flink du er!

  Jeg vil være med:) har bare glemt å skrive det her.

  Mitt mål er 15 min pilates 5 ganger i uka.
  Egentlig vil jeg si 30, men foreløpig sier jeg et mål jeg vet jeg kan gjennomføre.
  Om det blir så harde øvelser tror jeg ikke.. kanskje jeg ikke svetter en gang. Men alt er bedre enn ingenting:)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...