20. des. 2012

2 Julebrød -the german way

Noen dager er man ikke like flink med tanke på kostholdet, og da er det bare å gjøre det beste ut av det. Tyskerne vet hvordan man lager julebrød altså. Fytti katta for en bombe! 

"Weinachtsstolle" eller bare "Stolle" kalles dette hjerteinfarktet av et julebrød. Det er laget på en tung gjærdeig som er mettet med smør, fylt med biter av tørket frukt, julete krydder som kardemomme og kanel og rullet i melis etter baking. Noen typer Stolle blir også fylt med marsipan i midten. Holy Cow. 


Når julen nærmer seg (nei faktisk, når høsten begynner) så kommer disse i butikken, og det er litt med disse julebrødene som med julebrusen hjemme: -folk krangler om hvilket som er best. Personlig syns jeg marsipanfyll blir litt for mye.
Oh yes, jeg har spist Stolle. Til frokost. 


Nå skal dukkensengene som jentene skal få males. Så skal de siste julegavene (forhåpentligvis) ordnes, og juledesserten (hjemmelaget is) må jeg også få fikset snart...
Føler jeg har glemt noe utrolig viktig. Jeg må jo ha gjort det, for jeg ligger helt greit an i løypa liksom. Håper jeg kommer på hva det er snart...

Og forresten! Vi har fått oss gran i stua. Pynta den har vi også. 

Lurer på hvor lenge den holder før den kreperer. Den har ikke akkurat blitt behandlet med kjærlighet av små hender... Er det bare mine barn som har klart å denge juletreet i gulvet allerede, eller er det bare noe jeg burde ha regnet med?

Ha en toppen torsdag! 


2 kommentarer:

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...