18. des. 2012

5 Juleshopping er viktigere enn barnas trygghet!

Det er i hvertfall det inntrykket jeg får av artikkelen jeg nettopp leste på Osloby.no. Jeg blir så rasende at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. 
I artikkelen står det at det finnes foreldre der ute som bruker lekebutikkene på Oslos kjøpesentere som "dumpeplass" for ungene sine, mens de selv går på shopping. Seriøst folkens, dere burde ikke hatt tillatelse til å ha barn.
Barna er så unge som 3år og blir etterlatt på egenhånd i opptil flere timer.
Foreldrene er optatt med andre ting de: "Ofte finner vi dem på en café i nærheten"
Hva f... skjer folkens? Har juleshoppingen blitt så viktig og altoppslukende at folk ikke lenger har tid til å tenke på tryggheten til barna sine?  Hva i huleste feiler det disse menneskene? 
Hvaslags personer er dette som overlater barna til seg selv, og det midt i freaking OSLO?

Selv får jeg panikk bare jeg skal ut med søpla til søppeldunken på kvelden når barna sover inne i leiligheten. Jeg låser døren etter meg og springer som en gærning, dumper posen i dunken og er inne igjen innen 30 sekunder med hjertebank og må rett inn på soverommet deres for å se at alt er i orden. Tryggheten til barna mine er alfa og omega i livet. ALT.

Jeg vil vite hvordan i all verden folk klarer å komme på en så idiotisk idé. Hva får dem til å tro det er ok å la barna være igjen på en lekebutikk? De kunne jo likesågodt dumpet dem på en bussholdeplass. Jeg vil faktisk tro det vanker mye farlige folk på akkurat lekebutikker. Hvem som helst kan komme og ta barnet ditt. Barnet kan vandre ut av butikken, til og med ut i gatene. Og uansett om du skulle være så heldig at du finner barnet ditt igjen på butikken etter at du kommer tilbake etter flere timer med fulle shoppingposer, så har det stakkars lille hjertet fått oppleve den ultimate utrygghet: Uten foreldre, uten oppsyn, ingen kjente voksne å forholde seg til. 

I artikkelen står det at foreldrene stort sett kun får tilsnakk fra butikkansatte eller vakter på senteret når de kommer og plukker opp ungene sine etter å ha blitt oppropt.
I enkelte tilfeller har de tilkalt barneværnet, men ærlig talt.. -burde de ikke gjort det i hvert eneste av disse tilfellene? Det står jo at dette skjer "flere ganger i uken". Det er mange utrygge barn det!

Jeg har selv opplevd å være tilstede når politiet brøt opp døren og hentet barna til noen som hadde latt barna være alene hjemme på natten mens de selv var på fest. Det uttrykket i øynene på de små, redde barna glemmer jeg aldri, og hendelsen har satt sine spor. Barnevernet ble selvfølgelig kontatket.

Jeg er av den mening at absolutt alle foreldre som blir tatt i å være så totalt hensynsløse med tanke på barnas trygghet som det som omtales i denne artikkelen, burde meldes til barnevernet. Punktum.

Les artikkelen her.
Hva mener du?


foto: stock.xchng

5 kommentarer:

 1. Dette var rett og slett skremmende lesing :( Hjelpes!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet. Jeg begriper ikke at det går an. Reagerer også sterkt på at ikke barnevernet blir varslet i ALLE av disse tilfellene.

   Slett
  2. JA de burde bli kontaktet :/ Synes dette er like ille som foreldre som går bra sovende og våkne små barn i bilen, mens se selv går inn på kjøpe senter eller rema 1000 :/

   Må det virkelig skje noe som skremmer disse foreldrene før de forstår hvor farlig alt dette er?

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...