5. jan. 2013

8 Lørdagsgodis: Lavkarbo Kanelsnurrer

Ja det går an. Inspirert av Caroline sin bolleoppskrift, ble sukker og melfrie kanelsnurrer ble en virkelighet her på kjøkkenet for litt siden. Her er oppskriften:
Ikke akkurat vondt sammen med en kopp kakao.

 Lavkarbo Kanelsnurrer 


Du trenger: 
( blir ca 10 kanelsnurrer)

120gr finmalt mandelmel
1ss finmalt kokosmel
2-3ts kardemomme
5ss sukrin
en klype salt
2 ts bakepulver
2-3 dråper stevia (jeg brukte vaniljestevia)
3ss fiberhusk eller 1ts JBKM

1egg 
2 ss fløte
2ss kesam
60gram smør 

Fyll:
4ss smeltet smør
 2ss kanel
 2ss sukrin
1/4 ts JBKM

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 180 grader.
1. Pisk egg, stevia og sukrin til luftig eggedosis. Smelt smøret på lav varme i mens.
2. La smøret avkjøles litt før du har det i eggedosien sammen med fløte og kesam.
3. Bland de tørre ingrediensene. 
4. Bland vått og tørt. (Tilsett litt mer mandelmel hvis deigen er for klissete og ikke kan trilles)

5. Lag et langt rektangel med deigen. Dette gjør du ved å ha deigen på et bakepapir, legge et stort stykke plastfolie over og kjevle forsiktig. 
6. Lag fyll: Smelt smør, ha det over i en skål, og rør inn kanel, JBKM og sukrinen. (JBKM'et er for at fyllet skal bli litt tykkere og ikke flyte ut over alt)

7. Fordel fyllet utover rektangel-deigen og rull den opp fra langsiden slik at du ender med en lang opprullet pølse. (Jeg brukte bakepapiret under som hjelp til rullingen, siden deigen lett går i stykker)
8. Skjær pølsen i 10 biter og legg snurrene på en stekeplate med bakepapir. 
9. Stek på 180 grader i ca 15 min. Følg med for de blir fort brente.

Nyt!

8 kommentarer:

 1. Hei,for en spennende blogg du har. Fant deg gjennom Kristina sin blogg.Og så må jeg innrømme at det er spennende at du bor i Berlin.Og jeg leste noe som jeg er enig i,men som jeg nesten hører ingen si,at de blir deprimert av å fjerne julepynten.Det gjør nemlig jeg også.Har kanskje ikke lyst å ha det fremme hele året men at det skal bort i begynnelsen av januar når det er på det mørkeste og januar som er sååå lang å trasig, nei det er ikke morro.Du får tenne masse stearinlys for å bøte på det,det funker for meg. Har lyst prøve den oppskriften din over her. Er veldig nysgjerrig på hvordan sånne ting egentlig smaker... Kommer nok innom bloggen din igjen.Lykke til med svangerskapet.Klem fra Karin i Trondheim

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karin! Først av alt: tusen takk for en superhyggelig kommentar. Og kjempegøy at du forteller hvor du kommer fra også. Det er så spennende for meg å bli kjent med dere som leser bloggen :)

   Ja jeg blir skikkelig lei meg når treet og engler og nisser blir borte. Men har vært på shopping i dag da, så da har jeg fått på plass litt ny ikke-julete pynt. Masse stearinlys og kos! (Skal vise dere i morgen!)

   Når det gjelder hvordan lavkarbobakst smaker, så skal jeg ikke lyve og si at alt smaker helt som "vanlig" bakst, for det gjør det ikke. Men godt er det likevel! Sjokolade-cupcakes'ene mine er veldig like vanlig bakst da, og de kunne ikke engang mine kresne søstre si nei til, så de anbefales ;)

   Slett
 2. Å nam! Kunne ønske jeg kunne trylle noen slike fram nå.. orker ikke begynne å bake nu..
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. åh, nå er det tomt her :/ hehe! Vet ikke hva jeg tenkte med å lage så liten oppskrift. Må tredobles neste gang ;)

   Slett
 3. Hei kjempeflott blogg du har. Denne bloggen kommer jeg til å komme innom oftere.
  Du ble dagens blogg hos meg så ta turen innom å les hva jeg skrev:)

  SvarSlett
  Svar
  1. OJ neimen så utrolig hyggelig da! :) Var innom og leste. Tusen takk! Fantastisk artig altså. Det var en veldig god idé å lage slike blogganbefalinger og invitere folk til å melde seg på. Er jo så gøy å oppdage nye blogger! Takk takketakk!

   Slett
 4. De så veeeldig fristende ut. De ble ikke litt seige siden det "mangler" gluten? Det opplever jeg med det meste av bakst.. (har cøliaki)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns ikke de ble seige. De blir selvfølgelig ikke akkurat like vanlige kanelsnurrer da, men gode var de :) Jobber fortsatt med oppskriften da. Tror jeg skal teste med mer kokosmel neste gang, for det pleier å gi et luftigere og mykere resultat :)

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...