11. feb. 2013

4 Griser og tåsefiser

Oppå bordet sitter en nybadet lillesøster og nyter et yoghurtmåltid med Storesøster. 

Jah, for slik kan man jo eh..også spise yoghurt... ?
Jeg teller til ti inni meg..
Har lyst til å skrike HOLD OPP! BRUK EN SKJE FOR GUDS SKYLD, JEG ORKER IKKE SØL!

Skje? Pøh! For en unødvendig oppfinnelse. Sjekk så fint vi klarer oss uten.Lillesøster er på full fart inni The terrible terrific two's, og Storesøster på 3,5 har mer enn nok igjen av trass to go around, for å si det slik. Det er ikke alltid lett å være mamman deres når de rotter seg sammen og VIL IKKE noen ting. I hvertfall ikke det jeg foreslår. 

Så uansett om jeg prøver å være aldri så pedagogisk og spør "L, vil du ha rød eller grønn skje til å spise yoghurten din med?" så får jeg garantert et "VIL IKKE SKJE!" til svar. Om jeg lar være å gi dem et valg, og slenger en grønn plastskje på bordet sammen med yoghurten, kan du banne på at jeg får et illsint "NEEEEEII JEG VIL HA RØD SKJE" slengt i fleisen, før både yoghurt og plastskje flyr i bue over kjøkkenet og lander på gulvet med et SPLÆSJ. 

Man kan rett og slett ikke vinne med disse primadonnaene i hus. Så da bestemte jeg meg for å GI OPP.

Så her er min nye angrepsvinkel på trassalderen: Vær passiv. Tenk Idle Parent. De vet hva de gjør. De lærer sikkert kjempemye lurt hvis jeg bare driter i renslighet og bordskikk og lignende puritansk tøys.

Jeg prøver å drite i griseriet. Det er irrelevant. Ser på dem som små forskere. La'rem holde på. Så får jeg tid til å lese avisen. Og drikke kaffe. Og blogge ;)

Og så kan jeg lære at Storesøster faktisk er veldig hjelpsom og snill med Lillesøster når hun får lov å gjøre som hun vil ved matbordet... Hvor mange er det som pleier å rope NEIII når små hender strekker seg etter en åpen juicekartong? -det gjør jeg hvertfall! Men ikke denne gangen. Og hellu... dette kunne hun jo.
Samarbeid om å åpne yoghurten. / Smakte MYE bedre på fingern enn  fra skje!

Ikke det at jeg oppfordrer til å drite fullstendig i mathygiene osv. men med nybadede unger med rene fingre og tær så sier jeg kjør på med fingermat som ikke er fingermat, hvis det sparer deg for kamper som er  helt unødvendinge. Hell, why not try tåsemat? Bordskikk sa du? Vel, jeg tviler på at de har lyst til å dyppe tærne i yoghurt når de blir 18 uansett. De vokser ut av denne fasen en vakker dag, helt av seg selv. Håper jeg. Shit.

Facts:
De var stille ved (på) bordet, de spiste opp, de lot meg være i fred. Ingen ropte DUMME MAMMA, og ingen gråt. Ikke engang jeg. Selv om det ble rimelig klissete på bordet.
Trass: 0 Mor: 1. Nuff said.


Hvordan takler dere som er småbarnsforeldre trassalderen? 4 kommentarer:

 1. Hahaha, er det lov å le?? Du er en så flink mor, jeg er helt imponert!!! Jeg tååååler jo knapt gris, selv omjeg vet det ikke er farlig, hahah...

  Amalie'n min har jo blitt 5 år nå, så trassalderen har jo "gått bort", men nå er hun sæ utspekulert at hun gjør meg sint med VILJE -bare fordi hun kan!! Uspekulert og lur unge.

  Pappaen min mener trassalderen gir seg i konfirmasjonsalder, og det tror jeg også ;)

  Man må velge sine kamper, sier jeg bare:P

  SvarSlett
  Svar
  1. Jah man får et mildt sagt avslappet forhold til gris når man har to trollunger under 4 år med 20 mnd i mellom... ;P Pick your battles! Akkurat :D

   Slett
 2. Deilige "grisunger" :) Nybadede unger er vel knapt uhygieniske - selv oppå bordet. Og fingre er jo de beste redskap, det vet da alle! Ang. trassalder: De to minste barna våre var ikke særlig trassige sa jeg til mannen min da jeg leste dette. Han minnet meg på at jeg ved et par anledninger måtte levere unger i barnehagen kun iført bleietruse og ytterklær... (Ungene, ikke jeg!)
  Hjernen min har en velsignet evne til å sile ut negative minner ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHAHA for et herlig minne da. Ja, vår treåring møter stadig opp i barnehagen med kjole, med to skjørt utenpå der igjen eller så forlanger hun å trøkke seg inn i tights som tilhører lillesøster. Vi lar det gå så lenge vi er nogenlunde sikre på at hun ikke fryser. Er ikke fashionweek hun skal på uansett. Gav opp håpet om å ha vakkert kledde barn for lenge siden. :P

   hehe, ja godt man har evnen til å sile ut de mindre behagelige minnene... Ellers hadde ikke jeg vært gravid igjen nå for å si det slik. Kolikkunge? hæ? hvem??

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...