24. jun. 2013

25 MAMMAMAGEN etterpå


Inni denne fine magen her bodde jeg for fjorten uker siden, og jeg har lyst til å fortelle dere litt om den. For dette er en supermage som kan vokse noe veldig lage masse plass til babyer. Store babyer. 


Søstrene mine var store, men jeg var den aller største babyen som har bodd i denne fine magen. Firekommatre kilo, og likevel var det god plass til å sparke og dytte i ribbeina til mamma. 

Noen ganger savner jeg å bo inni mammamagen. Det var så varmt og deilig der inne, og jeg ble aldri kald eller redd eller sulten. Jeg kunne høre hjertet og stemmen til mamma, og jeg var hos henne, alltid hver eneste dag i over ni måndeder. Denne mammamagen er liksom litt magisk. 

Før, da det ikke hadde bodd noen babyer her enda, så var magen veldig glatt, med mye muskler her og der.

Nå er den ikke så glatt og ikke like musklete lenger. Men den er varm, deilig og myk, god å kose på, morsom å susse på og litt gyngete å ligge på. Og det beste er at når man ser på den, så ser man at det bar bodd babyer her, i denne fine mammamagen. 


En gang hørte jeg mamma si "jeg skulle bare ønske den ikke var fullt så pudding liksom."
Og så ble hun litt lei seg. 
Men så tittet hun bort på meg som lå i sengen og sa:
 "Men da hadde jeg vel bare hatt en stram mage. Og ingen av dere tre. Så... pytt pytt. Jeg har jo dritfin rumpe da."


Tja... Jeg liker magen best jeg. 
Hilsen:

25 kommentarer:

 1. Så fint :-) Det prøver jeg også å tenke når jeg ser på den en gang så flate og stramme magen. Her har MIN baby bodd - det var jammen verdt det!

  SvarSlett
 2. Du er en vis liten mann, lillebror! Det er ikke alltid vi mammaer er like flinke til å huske på den fantastiske jobben magen vår har gjort, og innimellom skulle vi nok ønske at vi fremdeles var like flate og stramme. Men da hadde vi ikke vært halvparten så myke og gode å kose på! Kos deg med mammamagen, den er vakker!

  Traff er litt ømt punkt på en fin måte der, Jona. Magen er helt klart magisk! <3

  SvarSlett
 3. Du skriver veldig bra! :-)
  Så gøy det må være for barna å se tilbake å lese dette når de blir store.
  Også får du formulert og frem alt så godt! *klappehendene*

  SvarSlett
 4. For en fin mage! Nå skal jeg gå en tur på do på jobb, studere min egen mage, og gi den raust med komplimenter :-) Takk for påminnelsen!

  SvarSlett
 5. Sååååå hærlig.....
  Flott skrevet som alltid.
  Skulle også ønske en litt strammere mage noen ganger, men som du skriver så flott hadde jeg ikke hatt de deilige barna. Og jeg vil mye heller ha dem.

  Fin uke til deg og gjengen,
  fra Renata og gjengen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja litt perspektiv hjelper mye :)

   Slett
 6. Ja magen blir helt annerledes, men er helt klart verdt det. Her vokste magen til å bli gigantisk og ut kom er 4,8 kg baby som nesten sprakk magen (haha, ser det ihvertfall ut som nå!) før jeg ble gravid tenkte jeg alltid at de som sa at strekkmerker og løs hud ikke gjorde noe når baby kom bare sa det for å late som overfor seg selv, men de har faktisk heldigvis helt rett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow det var en stor baby ja. Good job momma;)

   Slett
 7. Jeg elsker dette innlegget. Er selv i uke 37 i mitt andre svangerskap om denne gangen blir jenta gigakjempesjokkstor. Og det synes. Jeg ser ut som en kryssning av knallrøde stier på et kart og noe arkeologer kan tyde om mange år. Så denne fine, gode hyllesten til mammamagen skal jeg printe ut og henge midt på speilet, sånn ca akkurat det magen er nå. Takk. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Flink du er til å ruge på bebis Sara. :) Det krever ofte en del av oss å akseptere at kroppen forandrer seg så fort. Men når man kommer seg dit, er det er en deilig følelse.
   Lykke til med forestående fødsel!

   Slett
 8. Herlig! Sånn mage har jeg også ;)

  SvarSlett
 9. :) Takk lillebror for på minnelsen!

  SvarSlett
 10. Så herlig :)
  Har sånn mage enda jeg også ;)

  SvarSlett
 11. Så nydelige tanker fra lillebror! :)

  SvarSlett
 12. Du skriver nydelig, Jona!:-)

  SvarSlett
 13. Nydelig innlegg :)

  SvarSlett
 14. Du er den aller beste mammabloggeren, Jona!!! Du vet hva som virkelig er viktig her i livet, og du vet å formidle det på en rørende, morsom og treffende måte :-D Tusen takk for at du tar deg tid til å dele alle de fine refleksjonene med oss <3
  Klem fra MamaToto

  SvarSlett
 15. Så denne og kom til å tenke på ditt mage-innlegg! :) http://www.huffingtonpost.com/2013/06/24/a-beautiful-body-book-project-jade-beall-photos_n_3467178.html

  SvarSlett
 16. <3 Fine innlegget, fine lillebror og fine mammamagen <3
  Husker etterbjeg fikk min første, og magen liksom bare hang der, og de tidligere magemusklene var sporløst forsvunnet, da syntes jeg magen var så fin! Jeg stod å så på den i speilet, og gråt, fordi jeg syntes det var så vakkert - og jeg savnet å ha babyen inni der! Hatet at jeg måtte dele henne med andre... :)

  SvarSlett
 17. Tusen takk Jona for en herlig innlegg og påminnelse tol alle oss mammaer som sliter med det samme:)

  SvarSlett
 18. Magen blir litt...sekkete...og dvask...Men myk og god:)

  SvarSlett
 19. <3 til lillebror og mamman hans

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...