9. aug. 2013

14 Galskap


Dere er gærne -sa folk da vi fortalte at vi hadde bestemt oss for å dra. Flytte nå? Med tre småunger, og en av dem på fire måneder? -Lykke til gærninger!  Tull, tenkte jeg. Det går så bra så.

Men akkurat i dag er jeg helt enig. Det er litt galskap i det vi driver med. Forruten det at vi har med oss tre små unger på slep, så er det et faktum at ammetåka og bitteliten baby gjør ikke akkurat flytteprosessen enklere. 


Mange små mennesker og mange behov å ta hensyn til midt oppi kaoset.

Hva er det vi holder på med egentlig? tenkte jeg i dag da det lå en liten jente på gulvet og skreik fordi mamma var så umedgjørlig, mens Lillebror knirket og snappet etter puppen og jeg stod der med hodet fult av svirrende tanker om kontraktskriving, avtaler som må inngås, ting som må kjøpes, ordnes og stelles. 

Jeg vet at det bare er snakk om et par uker før det hele vil roe seg betraktelig, men herregud kan vi ikke bare spole over denne biten da? Værsåsnill?

Hva i all verden var det vi tenkte på da vi bestemte oss for å gjøre dette? Og så midt i ferien, når barnehager er stengt og mulige arbeidsgivere desverre ikke er på kontoret. Så når fellesferien endelig er forbi skal vi bytte jobb, bytte hjem, ordne møbler og kjøpe en bil til. Så kommer jo tilvenning i barnehagen, jobbstart, levering av masteroppgave og litt blogging innimellom alt. (Ja jeg vet jeg har vært slapp.)
-åja, jo så skal vi ha dåp snart også. 
GALSKAP! 

Kan vi spole over denne delen? Plis!


På de fleste dager så liker jeg planen vår. Det er en sinnsykt hektisk plan, men jeg vet at resultatet blir bra... eller jeg håper i det minste det. 

Det bør bli bra.
For når jeg stod der på kjøkkenet i dag og prøvde å amme mens jeg pirket løs de brente vafflene med den ledige hånden, og jentene hamret på bordet og ropte i kor "VAFFLER VAFFLER VI VIL HA VAFFLER", så klarte jeg ikke å finne på noe å si for å roe dem. For alt jeg tenkte på mens jeg stod der, var dåpskjolestoff, månedlige daglivareutgifter og forsikringsavtaler. Akkurat da følte jeg ikke akkurat at yes -dette er den beste planen ever. 

Nå har jeg vært "stay at home" mamma i nesten fire uker (mens mannen min tar siste innspurt med masteren) og jeg må si at jeg ville ikke akkurat gitt meg selv toppkarakter. En svak C kanskje. På en god dag. 

I dag ville jeg nok fått en F, med tanke på hvor lenge Disneychannel surret og gikk... Huff da.

Disneychannel som barnevakt: Gratulerer -du ble ikke mom of the month denne gangen heller...


Greit, jeg skal ikke banke meg selv opp for mye. Det at jeg halter litt i mammarollen for tiden kan jo ha noe med flyttestresset og de nye omgivelsene å gjøre. Og dæven - jeg har fått ENDA mer respekt for dem som gjør dette på fulltid. Også dem som flytter med barn! Herreguri hvor mange ting det er å tenke på! Alt henger liksom i løse luften i en periode, man har null styring og skuta seiler liksom bare av gårde i ukjent farvann. Jeg våkner om natten for å fylle ting på To Do -lista.

Jeg sier det igjen -det er galskap. 

Og så har jeg ikke dusjet på tre dager da.
Så sånn sett så er det egentlig litt flaks at vi ikke har hatt besøk på en stund.
Ikke dusja på tre dager. I am not amused.

Men ellers. 
Joda, ellers så går det sånn tålig.________________________________________________________________________

Har du flyttet med små barn? 

14 kommentarer:

 1. Hei Jona! Lenge siden jeg har lagt igjen kommentar, men leser stadig bloggen din. Og nå ville jeg bare si ar jeg veier på DEG! Du er modig&sterk, så fatt mot og stå på! (og nei, ikke flytter med små barn, men pusset MYE opp, og det føler jeg er litt i samme gata. Særs slitsomt... Men det blir bra. Til slutt! )

  SvarSlett
 2. Hørtes kjent ut det der. Vi bygget hus og flyttet inn i 2012. Yme kom i januar og var fire måneder når vi flytta. Men som du sier, det blir bra til slutt, men kjennes håpløst når det står på, så heia, heia du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kommer dager hvor jeg bare har lyst til å avlyse hele greia. Men nå er det ikke lenge igjen til vi er på plass i det nye hjemmet i det minste, og det blir nok veldig godt!

   Slett
 3. Velkjent!

  Vi står på flyttefot i disse dager, på vei ut av landet med tre små under tre:-) Hele livet er oppi pappesker og vi har midlertidig bosted "rundt omkring". Men det går seg til får man tro...!

  Lykke til og velkommen tilbake til Norge! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj så spennende da! Lykke til!
   Da vi flyttet til Berlin så hadde vi en litt enklere plan enn denne vi har nå. Og to barn mindre hehe :P Merkes det der.

   Slett
 4. Vi har bodd i ro hele tida vi har hatt barn. Men vi har bygget på huset med tre små - med fullt internt flyttekaos - fra rom til rom til lager - og byggeplass inne i huset i et halvt år - det var vanvittig nok.....

  SvarSlett
 5. Har ikke flyttet med så små barn. men for 4 år siden flyttet vi med to på da 3 og 4 år fra Island til Norge. Det var vanvittig slitsomt de siste ukene før flytting, da var jeg alene med barna (mannen dro 5 måneder før oss hit for å finne hus, jobb osv) jeg hadde full jobb, eksamen og b.ed.oppgave skriving, vannkopper på begge ungene, pakking av allt vi hadde i pappesker og kontainer..... Men hællandussen hvor fantastisk. den første tiden i Norge var. Jeg hadde ikke jobb, ungene hadde ikke barnehageplass, jeg hadde ikke telefon, vi kjente nesten ingen, vi hadde ikke bil, det var fred og ro, vi hadde all verdens tid til å bare være sammen, utforske det nye stedet og bare leve, kose, synge og nyte. Glemmer aldri den tiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Modige dere var som valgte den løsningen da! Ja det finnes utallige måter å gjøre det på. Jeg husker min far ble igjen på Island da vi flyttet til Norge da jeg var liten. Han ble der for å gjøre seg ferdig med jobb og ordne praktiske ting. Det var bare en måned, men det var sikkert den lengste perioden jeg hadde hatt uten pappa og det føltes LENGE for en tiåring. Vi tenkte på mange alternativer som det at mannen ble igjen i Berlin, eller at han dro opp hit for å lete etter jobb før oss, men så bestemte vi oss for å dra sammen. Han må ned til Berlin mange ganger fremover for å ordne ting, men for meg så er en uke her og der lettere å takle enn mange måneder.

   Slett
 6. Det er LOV å bruke Disneychannel i trange tider, av og til er det menneskets beste venn ;) Huska jeg brukte å la Ole Brum og Supersnuserne gå når hun var 2, og nå som hun snart er seks, holder hun på å le seg ihjel når jeg forteller om det, at hun var en liten supersnuser mens mamma lå og halvsov vedsiden av :D Fikk slengt i trynet her en dag at jeg fremdeles ligger og halvsover innimellom, hahaha... Alt man gjør for å overleve høgskole, kids og jobb. Og så dere da... FLYTTING i tillegg!! Du er supermamman min (om du skjønner, ikke superhelt, supermamma), og jeg digger bloggen din Jona.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ja det er selvfølgelig lov! Men jeg prøver å begrense det til krisesituasjoner når jeg bare MÅ ha noen minutter med ro. Lar jeg tv'en stå på for lenge så blir det jo kjedelig og ikke noe spesielt lenger. Da virker det bare mot sin hensikt :P

   Takk Tone-Lise. Du er nok en supermamma du også! Student, jobb og barn. Jeg bøyer meg i støvet!

   Slett
 7. Hahaha! :D Toillsjura. Du klarer det meste, men har du hørt om å stoppe øyeblikket? Det går faktisk an. Og det er anbefalt å henge litt i det.
  Tenk deg: Helt alene i et fantastisk øyeblikk...
  Krysser tanke over tanke. ;)

  SvarSlett
 8. Hehe... hørtes kjent ut. Flytta med 6 barn tilbake til norge for to år siden... og mannen dro en måned tidligere for å ordne ting, mens jeg satt der med gjengen og flyttelasset ;-) Det gikk merkelig nok utrolig bra!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...