14. mar. 2013

25 Four


Okay, so here is the plan...
Ja for jeg må jo ha en plan. Noe å ta meg til mens jeg venter. Så her er det jeg har tenkt å drive med i løpet av de neste dagene:
-pampering

Jepp. De neste dagene skal gå til skikkelig bortskjemming av meg selv. Til vanlig er jeg ikke kjempeflink på dette, så jeg visste ikke helt hva eller hvordan, da jordmor i går gav meg streng beskjed om å skjemme meg selv bort. Etter litt tips fra venner og fine lesere, så har jeg laget meg en liten pampering-plan som jeg håper hjelper for å få kroppen (og sinnet) til å slappe av og bli fødeklar. På planen for i dag:

-Varmt bad på morgenen (UTEN unger!) 
-nyte en lang lunsj på en favorittcafe (happening as we speak)
-barnefri hele dagen (utenom han som driver og sparker meg i nyrene da)
-gravidemassasje i ettermiddag
-Film og noe snaddermat alene hjemme før Tyskeren min og jentene kommer hjem i kveld.
Arabisk Cafékos... kanskje hummus og halloumi setter igang fødehormonene? Digg var det i allefall.
Så de neste dagene skal jeg prøve å stresse ned, slappe av og kose meg så mye som mulig, og  så får vi håpe at jentene våre holder seg friske fremover (-JA de er endelig feberfrie faktisk! Herlig!) slik at jeg faktisk får tid til å gjennomføre denne planen.

Tusen takk for de fantastisk hyggelige kommentarene og mailene jeg har fått ila de siste dagene. Det hjelper veldig på mine frynsete nerver og hormonelle humør å vite at jeg har en heiagjeng her på bloggen.

Hvis dere har noen lure tips til avslapningsteknikker eller hyggelige (helst late) aktiviteter til meg så skrik ut!

For ca to år siden, gikk jeg også 4 dager på overtid med Lillesøster, og var helt på gråten så lei jeg var. Jordmor ba meg planlegge en skikkelig kosedag og bare gjøre akkurat det jeg hadde lyst til og ingenting annet. Ikke noe husarbeid eller stress tillatt. Jeg spiste frokost på café, drakk altfor mye kaffe, leste magasiner, gikk en liten tur, spiste mozzarellapizza til middag, og lå i sengen på kvelden og så filmer.  Samme kvelden kom hun i rekordfart.
Spørs om jeg blir like heldig og slipper unna med bare 4 dager denne gangen... wish me luck!


Husker du hva du gjorde den dagen fødselen/fødslene din/dine startet? 

25 kommentarer:

 1. Jeg hadde en CTG kl. 8 ("Vi sees om to dager!", doktoren sa), slappte av hele dagen, fikk rier omrent middag, reklamerte TV-apparatet i Media Markt kl. 5 og hadde et bad kl. 9. Kl. 11 boblen (???) sprang og fire timer senere Schnubb var på verden.
  Høres ut som en god plan, ikke sant!?

  (Jeg er så spent hvem av oss "vinner" :) )

  SvarSlett
 2. Þessi mynd ætti að vera bönnuð. Konur eins og ég búum ekki í landi þar sem hægt er að fá Halloumi, og við höndlum ekki að sjá myndir af því. Ó mig auma.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fyrirgefðu elskan <3 koddu bara í heimsókn. Skal elda Halloumi á hverjum degi handa þér ok??

   Slett
 3. Masse lykke til! :)

  Jeg våknet kl. 04.00 av at vannet gikk, men fikk ikke rier før 14/15, så jeg bare sov og spiste mens jeg ventet siden jeg visste det fort kunne bli lenge til neste gang :p

  SvarSlett
  Svar
  1. åå så spennende egentlig. Hos meg har vannet alltid gått rett før pressriene. Fødselen starter med rier. Blir spennende å se hvordan det blir denne gangen...

   Slett
 4. Denne filmen bør bli utestengt. Kvinner liker meg ikke bor i et land hvor du kan få Halloumi, og for hånd ikke se bilder av den. Oh Me Tender.

  Sånn går det når man oversetter fra islandsk til norsk via Google. Regner med det ikke ble helt riktig?

  SvarSlett
  Svar
  1. haha! det ble en smule feil ja... Google translate er usedvanlig dårlig når det kommer til islandsk.
   Hun snakket om den Halloumi-osten på matbildene.
   That picture should be banned. Women like me don't live in a country where one can get Halloumi and we can't handle seeing pictures of it. Poor me.

   Er það ekki H?

   Slett
 5. Du skal se; terningen går bare til 6. Så da kan du slappe av i dag og i mårra, så braker det løs;)
  Lykke til i alle fall:) Og fortsett å skjemme bort deg selv litt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant... tenkte på det selv. Hva skal jeg finne på hvis jeg går lenger enn 6 dager over? Satser på at det ikke skjer ;)

   Takk :)

   Slett
 6. Jeg har alltid våknet av rier, så jeg har ikke gjort noe annet enn å vente på å få komme inn på sykehuset de dagene. Og tenk at "nå skjer det, nå skjer det". Og så har det ikke skjedd noe før neste natt igjen :-)
  Lykke til. Kos deg så mye du bare kan i dagene fremover. Jeg følger spent med på deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Med Storesøster fikk jeg rier om morgenen, og så skulle det jo gå tre dager før hun kom men...
   Og med Lillesøster så bare smalt det til med knallsterke rier på kvelden. Håper på en reprise på den. Mye enklere å takle enn lang fødsel :)

   Takk, skal prøve!
   :)

   Slett
 7. Klokka var ett på natta og jeg satt å spilte dataspill med mannen. :p

  Dagen etterpå var vi en svipptur på sykehuset, dro hjem, sov litt for første gang på leeeenge og spiste enorme mengder pizza. Resten av tiden var egentlig bare.. kjiiip. :p Stjernekikkerfødsel er ikke gøy!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, så morsomt. -det mer dataspillingen og ikke stjernekikkerfødsel..au!

   Slett
 8. Med lillesøster så hadde jeg akkurat spist en stor burger og drukket minst en liter med cola, så skulle jeg på do...... da jeg reiste meg fra sofaen og gikk inn på badet- da gikk vannet - måtte legge med ned på gulvet pga lå høyt oppe.... sykebil.... Riene startet etter en times tid på på sykehuset. Men endte med akutt keisersnitt rett over midnatt!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har alltid lurt på hvordan det føles når fødselen starter med vannavgang. Sånn skikkelig PLASK liksom. Må være litt av et sjokk!

   Slett
 9. Lykke til!
  Så lurt å ta en fridag:)
  Mitt 3.barn er to uker nå.
  Jeg var også stresset i forkant pga mine to andre små barn.
  En kveld sa mannen min at nå måtte jeg puste og slappe av. Den natten kom riene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var lurt sagt av mannen din. Det er faktisk vitenskapelig bevist at for at en fødsel skal starte og riene skal etablere seg ordentlig, så må en kvinne føle seg avslappet og trygg, slik at oxytocinet flyter i kroppen. Adrenalin derimot, er nesten som et anti-fødemiddel. Så jeg skal prøve alt jeg kan å slappe av, så kanskje jeg får rier snart... :)

   Slett
 10. Jeg hadde vært en tur hos farmor, lurte på hvorfor jeg måtte så på do og så kom det aldri noe (tegn på fødsel, har jeg hørt? Det stemte i mitt tilfelle). Skulle sove hjemme hos foreldrene mine som akkurat hadde kommet hjem fra en liten ferietur og kjøre lillebroren min til sin første skoledag på VGS, men klokka ett på natta gikk vannet og jeg har aldri vært mer glad for å ha mamma i nærheten enn da!

  Krysser fingrene for deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så bra at du hadde moren din der da:)

   tusen takk :)

   Slett
 11. Heia heia!! Lykke til, jeg tipper du veldig straks har gullet i armene dine:)

  SvarSlett
 12. Venter spent på at babyen kommer. Oppdaterer bloggen din mange ganger daglig, merkelig å føle at en kjenner noen en aldri har truffet! Digger bloggen din, og ønsker deg lykke til med fødsel.

  Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig koselig at du følger med :) Tusen takk Elisabeth!

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...