20. jul. 2013

8 Hjemløs


Du er litt hjemløs akkurat nå, og jeg ser at det er vanskelig. Smått og smått går det opp for deg at dette er begynnelsen på et helt nytt kapittel. Vi har kastet oss uti noe stort og ukjent, og dratt deg med uten å spørre deg først. 

Akkurat nå er vi bare på ferie, men vi skal ikke tilbake til den leiligheten du kjenner så godt. Vi skal begynne på nytt et annet sted, og jeg ser at du grubler. Du bare to år og du har faktisk aldri flyttet før. Og hva er egentlig en "ferie"?Storesøster forstår at ting vil endre seg. Hun forteller oss at hun gleder seg. Det vil nok bli litt vanskelig for henne også når det hele blir mer virkelig, men hun kan i det minste fortelle oss alt hun tenker på. Og ikke minst spørre. 
Du kan ikke spørre så mye enda. 
Det må vi hjelpe deg med.
Du er som regel den lille klovnen, den utadvendte, den som tør alt. Nå har du blitt røsket ut av den hverdagen du kjenner, og jeg ser at du av og til sliter litt. Du er litt mer usikker og forsiktig. Du vil ikke at mamma og pappa skal gå for langt bort uten deg. Du passer på at vi skal være sammen.

For selv om vi, med enkle ord, forklarer deg og Storesøster hva som skal skje om noen uker, så kan jeg ikke være sikker på at du forstår. For du er fortsatt liten og det er vanskelig for deg å beskrive hva du tenker og føler. Men du prøver:

"Hjem mamma. Gå hjem."
"Ja. Vi skal snart hjem lille venn. I det nye hjemmet vårt."
"NÅ hjem mamma! Vondt mamma -au!"
"Hvor gjør det vondt vennen?"
"Her" (Peker på brystet sitt)
"Kanskje du har hjemlengsel?"
"Ja. Jengsel mamma. Vondt."

Lille, kjære, søte skatten min. Jeg forstår.
Det gjør vondt for meg også. Men det kommer til å gå bra.
Jeg har vært igjennom dette mange ganger, og jeg vet at det blir bedre.
I mellomtiden skal du få oppleve den herligste sommeren du kan tenke deg. 
Omringet av venner og familie, sommer og lange dager på mamma og pappas fang.
Og så når vi har kommet oss et stykke lenger ut i dette nye kapittelet, så vil det stikke mindre og mindre i brystet for hver dag. Du blir ikke hjemløs for alltid.

Jeg lover.


8 kommentarer:

 1. å for et koselig innlegg!
  God ferie, og lykke til med innflytting :)

  SvarSlett
 2. Det går bra lillesøster....
  Det er ikke alltid så lett å være liten i en voksen verden, men hun er jo i de beste hender.
  Og "kjenner" jeg Jona riktig,(for det tror vi jo at vi gjør, vi som leser her hehe) så får hun den beste oppfølgingen og støtte hun kan få.
  Det som er litt bra med disse små menneskene vi har rundt oss, er at de er som oftest er mye mer tilpassningsdyktige enn vi voksne tror. Og med støtte og forklarende ord fra oss voksne klarer de seg fint.
  Selvfølgelig har de savn de som oss, og da er det viktig at vi er der og kan hjelpe dem.
  På en måte fikk jeg litt vondt i mammahjertet når jeg leste, men jeg vet jo av egen erfaring at det går bra...

  Kommenterte ikke innlegget med bleiefrie barn, men det var et flott innlegg. Jeg er av de som mener at det ikke er barna som skal lære å bli "rene", men vi voksne som skal lære oss og tolke barna våre. Har ikke praktisert dette i det heletatt, virker litt tidkrevende, og JA jeg VET at det er en dårlig unnskyldning...
  Tar med meg rådet om en varslingslyd på mobilen som kan hjelpe de voksne med å få de små på do. Vi er veldig i startfasen så det var et supert tips, TAKK.

  Puh, da har jeg fått "skravla" fra meg litt igjen..... hehe

  Fortsatt fin helg til dere,
  hilsen Renata

  SvarSlett
 3. Barna dine er virkelig heldige som har ei mamma som er så sensitiv og forståelsesfull overfor deres behov!! Du er også et supert eksempel på at det ikke er alderen som avgjør hva slags omsorgsevner man har. Jeg liker bloggen din kjempegodt!!! Lykke til med flytting og alt det nye, synes det er skikkelig modig og sprekt gjort med tre små :-) gleder meg også til å høre mer om hvor dere skal i verden!
  Klem fra kristinb

  SvarSlett
 4. Vil berre sei at du har ein veldig fin blogg! Gleder meg til å fylgje dykk vidare!

  SvarSlett
 5. Fint innlegg, nok en gang!
  God sommer, og lykke til med flyttingen..

  SvarSlett
 6. tror du har pakket bagasjen hennes fra fødsel såpass bra at det nok vil gå veldig veldig bra, jeg. :)

  SvarSlett
 7. Jeg bare liiiker bloggen din så godt! Og deg :-)

  God sommerklem

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...