8. jul. 2013

24 To streker og Fire år

Vi sitter på et motellrom i Spania. Vi er på kjæresteferie og skal snart ut og kose oss med tapas og rødvin. Men før vi går må jeg bare få en tanke ut av hodet. Bare avkrefte en mistanke. Trodde jeg. 

"To små streker som vil forandre livene våre for alltid" skrev jeg den dagen. 
Og det stemte.

"Mamma jeg har lyst til å være her hos dere for alltid!"  Lille skjønne, det tror du kanskje nå. Når du blir større, vil du nok skifte mening. Men det er ikke noe jeg vil tenke på enda. Tiden går så rasende fort at jeg blir skjelven. 

For nøyaktig fire år siden, på en varm sommermorgen, kom du til oss. Etter tre dager med rier, og en fødsel som ble veldig annerledes enn det vi hadde sett for oss, ble vi foreldre for første gang. En liten jente med svarte hårtuster og blå øyne. Du var helt lik på pappaen din. Så lik ham, at til og med jordmor måtte le litt. Vi tok deg med hjem og prøvde og feilet. Vi trengte litt tid, men vi fant vår måte å være mamma og pappa på. Du var litt forsøkskanin. Stakkars.


Spol tilbake noen måneder. Jeg ligger på sofaen hjemme i leiligheten vår og prøver å kjenne etter liv i magen. Jeg er bare fire måneder på vei, men jeg kan ikke vente. Jeg konsentrerer meg, legger hendene på magen og lukker øynene. Sliten som jeg er etter en lang arbeidsdag så sovner jeg slik på sofaen. 
Jeg drømmer at jeg sitter på en gressplen. Plutselig kommer det noen bak meg og slenger seg rundt halsen på meg. Jeg kan ikke se hvem det er, men jeg kjenner små hender som tvinner håret i nakken min, og hører en jentestemme. "Mamma!" sier hun. Jeg våkner fra drømmen, og er nå helt sikker på at jeg har en jente i magen. Det viste seg at jeg var litt sanndrømt. For det var en jente vi fikk, og nå har vi fått ha deg hos oss i fire år. Vi har vært igjennom mye sammen allerede. Brystbetennelsen som nesten ødela for ammingen, det første smilet, vi flyttet til et annet land, du tok dine føste skritt, du ble barnehagejente, du lærte å snakke, synge, fortelle historier og sykle.Men det er ikke merkedagene og milepælene dine som betyr mest. Ikke for meg i allefall. Det er de små øyeblikkene jeg har sammen med deg som brenner seg fast i hjertet mitt og blir der for alltid. De små øyeblikkene når du virkelig viser oss hvem du er, og jeg blir så ydmyk og takknemmelig for at jeg har fått lov til å bli mammaen din.Som den gangen da du var liten og ikke hadde lært å snakke, men du forstod likevel så godt når mamma hadde en dårlig dag. Og jeg kunne ha mange av dem. Jeg gjemte ansiktet mitt i hendene mine fordi jeg ville ikke at du skulle se hvor lei meg jeg var. Men så tok du tak i fingrene mine og jeg så opp på deg. Du gliste til meg med verdens lureste smil og jeg brøt ut i latter. Og Gud som jeg trengte å le den dagen! Du er god til det. Å få meg til å le.
Takk snille, morsomme, omtenksomme Storejenta mi. Takk for alle de gangene du har fått meg til  å le. Takk for alle de gangene du har fått meg til å sette pris på de små tingene og tvunget meg til å gå ned på alle fire for å hilse på en snegle. Takk for alle de gangene du har testet tålmodigheten min (NEI jeg vil ha GULT glass ikke RØDT!) og lært meg å prioritere, og velge mine kamper... Takk for alle de fine, morsomme historiene du har fortalt meg. Takk for at du minner meg på at det alltid finnes nok tid: "man må bare TA seg tid mamma." Så enkelt er det liksom.
Takk for at du alltid tilgir meg. Uansett om jeg har en dårlig dag og er en ussel etterligning av en mamma. Takk for at du ser det gode i meg, og for at du liker meg akkurat sånn som jeg er. Jeg liker deg også, Storejenta. Så utrolig mye. Akkurat sånn som du er.
Gratulerer med fireårsdagen, verdens beste Storejenta.

24 kommentarer:

 1. Gratulerer til dere:-) Noe med dine innlegg etterlater meg til stadighet med en klump i halsen. Du treffer en nerve, og det liker jeg veldig godt. Ha en riktig fin bursdagsfeiring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk det betyr mye å få slike tilbakemeldinger. :)

   Slett
 2. Gratulerer så masse med dagen!

  SvarSlett
 3. Nydelig :-)
  Gratulerer til storesøster og msmma&pappaen til bursdagsbarnet!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen til Storesøster :) Så nydelig skrevet.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med 4 år - så fint skrevet :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Anne Lise! Så lik lille Sigrid er på deg forresten! ;)

   Slett
 6. Gratulerer med dagen, storesøster. .
  Superflott innlegg.

  Hilsen Renata

  SvarSlett
 7. For ei vakker bursdagshelsing! :)
  Gratulerer med dagen, storesøster.

  SvarSlett
 8. Gratulerer til storejenta di! Jeg sitter som vanlig med tårer i øynene. :) Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. (Og gøy at det er flere småjenter som synes mamma sin bh er fin som hatt!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja de ammepuppene bor i bh-er av strørrelse Hatt :P

   Slett
 9. Gratulerer så mye med dagen til storejenta di! Veldig godt skrevet innlegg(som vanlig!), og jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver!!
  Jentungen her i huset fyller 4 på torsdag, og kan knapt vente til ho blir hele FIRE år og storjente!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. åååå gratulerer på forhånd med fireåring! :D

   Slett
 10. Gratulerer så mye med dagen til Storejenta!!! Tenk at hun er 4 år, og storesøster til to små ;) Dere er heldige. Det var jeg som hadde så lyst på oppskriften på bursdagskaken du hadde laget i dag, på IG, gleder meg til å teste den ut. Jeg har spist veldig strikt lavkarbo i 7-8 uker nå, og har av en eller annen grunn så innmari sug etter noe i dag, blir ikke klok på det altså. Nå er det jo ferie og jeg har det helt ok med å skjeie ut litt, men enn så lenge har jeg ikke gjort det. Jeg har lagt om kosten litt nå, først og fremst fordi jeg vet at mindre karber føles godt for kroppen min, men også for å bli kvitt noen kilo. Tanken er nødvendigvis ikke å spise lavkarbo for alltid, men nå i startfasen er jeg ganske streng. Så må jeg prøve meg litt frem etter hvert og se hva kroppen min tåler/er komfortabel med.
  Håper dere har hatt en fin bursdag i dag, veldig fint innlegg du har skrevet. Klem fra Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ellen! Nå er oppskriften lagt ut :) Beklager at det tok litt tid. Vet hvordan det er med det søtsuget altså... jeg pleier å ta en bit (ehem..et par biter) mørk sjokolade eller lage pisket krem med bær når jeg MÅ ha noe digg. Iskremen jeg la ut for litt siden funker også fint!

   Jeg varierer inntaket av karber etter behov. Er jeg veldig aktiv en periode, spiser jeg kanskje mer frukt f.eks, men mel og sukker må jeg helst bare holde meg unna pga magen min. Man finner ut av det etterhvert ved å prøve ut ting. Høres ut som du er på god vei til å finne din egen balanse :)

   Klem tilbake!

   Slett
 11. Det varmer så godt i hjertet mitt når jeg leser bloggen din. :D
  Gratulere fra meg også. :)

  SvarSlett
 12. Så utrolig betydningsfullt og godt det må være for jenta di og lese et slikt brev igjen når hun blir større!
  Takk for en vakker idé, min eldstejente blir 4 om noen måneder. Jeg skal sette meg ned og gjøre det samme som deg.

  :) Liv

  SvarSlett
 13. Nydeleg tekst, absolutt rørande. Når eg les alt det du skriv vurderar eg å byrje å skrive sjølv, for å kunne sjå tilbake og minnast, tida går jo så fort.. Håpar borna dine vil finne glede i å lese mykje av det du skriv! Og gratulerar med ein flott fireåring i hus <3 Straks dobbel 2-årsdag her :-)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...