Jeg er stappmett!
Skikkelig fredagskos dette her, og veldig mye sunt fett fra bla. avocado. Lavkarbo versjon av hele norges helgefavoritt :) Kunne spist dette hver dag!
Lavkarbo Taco-tallerkenen:
(to store porsjoner)
Tacokrydder:
(posekrydderet inneholder en del sukker og stivelse, så vi lager heller vårt eget)
- 4ts spisskumin/spisskarve
-1 1/2 ts tørket malt koreander
- 1 ts salt
- 2ts chilipulver
- 1ts paprikapulver
- 1ts hvitløkspulver
- 1/2ts oregano (gni den i håndflatene slik at den knuses, så kommer smaken bedre frem!)
- 1/2ts løkpulver (kan droppes og heller ha i litt mer hvitløk)
Salat:
-to store håndfuller isberg
-en håndfull spinat
-litt agurk
-en halv rødløk
-en halv rød paprika.
Salsa:
-6 cherrytomater
-1/2 rødløk
- 1/3 rød chili (jo større en chili er -jo mildere er den. De bittesmå er STERKE!)
- 1ts tomatpuré
- en knivsodd chilipulver
- 1/2ts hvitløkspulver
Alle ingrediensene finhakkes og blandes med tomatpuré og krydder. Husk å få med all saften fra tomatene!
Guacamole:
-en stor moden (myk!) avocado
-litt finhakket rødløk
-evt 1 finhakket tomat.
Fremgangsmåte:
Lag salat, salsa og guacamole.
Stek 250-300gram kjøttdeig i litt smør. Del den i to og stek i to omganger. (slik at det blir stekt og ikke kokt.) Dryss krydderet over kjøttet og ha 1dl vann i pannen. Rør godt.
Dander salat på tallerken, ha kjøttdeigen over, pluss litt ost, salsa, guacamole og seterrømme eller creme fraiche.
Lass euch schmecken ;)
Nå er jeg så mett at jeg kunne sovnet, men det blir det jo ikke noe av enda. MAKER PARTY next!
Auf wiedersehen,
Auf wiedersehen,
Jona