17. jan. 2013

29 Confession: I'm a hippie homebirth mom

Høy glamfaktor på denne damen. Singlet og joggebuksedag!
Jeg har vært veldig frem og tilbake i forhold til det å snakke om dette på bloggen, fordi at når man er gravid, så er det ikke alltid like lett å takle kritikk. (Hormoner anyone?) Og kritikk vet jeg at man må regne med, når man tør å velge annerledes. Men jeg kom fram til at hvis jeg skal holde mitt mål om å være ekte, nyansert og personlig her på bloggen, så må jeg ta med dette temaet også. -uansett hvor delte meninger folk måtte ha om det. Hjemmefødsel er altså vårt valg for den forestående fødselen, og i tiden fremover blir det nok en del skriverier om dette på bloggen. Kanskje noen av dem som leser bloggen til og med får noe ut av at jeg forteller om dette her? Håper det i allefall!

Vi planlegger altså å føde hjemme. (Eller, strengt tatt er det jo jeg som skal føde. Mannen skal se på og forhåpentligvis støtte meg litt..) 


Første fødsel var også planlagt hjemmefødsel, men ble flyttet til sykehus etter at riene dabbet av, og lot vente på seg i flere døgn. Det hele var veldig udramatisk altså. Vi rakk til og med å stoppe på bensinstasjonen for at mannen kunne få seg en matbit før vi dro på sykehuset. (Jeg kunne kanskje skrive litt om de to første fødslene, hvis det er noe dere vil lese om?) 

Andre fødsel var en planlagt sykehusfødsel sammen med en jordmor som fulgte oss igjennom hele svangerskapet og kom på hjemmebesøk for kontroller i svangerskapet. Selve fødselen gikk så inni granskauen raskt at vi såvidt rakk frem til føden! "Vi kunne likesågodt blitt hjemme" husker jeg at jeg sa til mannen.

Og denne gangen blir vi faktisk hjemme! Vi gleder oss, og er veldig avslappet og rolige i forhold til det hele. Vi har samme jordmor som  i siste svangerskap, og føler oss veldig trygge i samarbeid med henne. Hun var på besøk hos oss i dag (vi har alle kontrollene her hjemme) og vi snakket litt om forrige fødsel og mine ønsker og tanker om denne fødselen. Det er så godt å ha en så fantastisk flink og engasjert dame som jordmor. Hun er min nr.1 fan og motivator i svangerskapet. Hun har en fantastisk innstilling til kvinnekroppens potensiale, og jeg får alltid et skikkelig selvtillits-boost etter et besøk av henne. Heia kroppen min og alt det der, vettu! ;) 

Om bare noen få uker er jordmor i beredskap for oss, og nedtellingen til den store dagen begynner for alvor. Jeg gleder meg sånn! 


Jeg er veldig interessert i å høre deres tanker, meninger og spørsmål om hjemmefødsel, så fyr løs! 
Har du, eller kunne du tenkt deg å føde hjemme?
Hva vet du om hjemmefødsel, og hva lurer du på?

Ha en toppen torsdag, og jeg gleder meg til å høre fra dere!

Jona

6 Pregnant Craving: Mocha Frappuccino


Er man gravid, så har man gjerne cravings. I det siste har jeg gått rundt og tenkt på starbucks Frappuccino til alle døgnets tider, og nå klarte jeg ikke lenger å holde meg. En iskaffe er kanskje ikke det mest logiske valget når minusgradene råder, men ærlig talt, -når har gravide-cravings vært logiske? 
Så i galskapens navn: her kommer en oppskrift på hjemmelaget sukkerfri Mocha Frappuccino!
___
When you're pregnant, you usually have cravings. Lately I have barely been able to sleep because I've been obsessed with the thought of a starbucks Mocha Frappuccino. Finally, I just couldn't take it anymore! An iced coffee is not really the most logical choice during cold winter, but hey -since when do pregnant-cravings make any sense? So here, I present to you, a homemade, sugarfree Mocha Frappuccino.1dl sterk kaffe/espresso
1dl helmelk
0,5dl fløte
2-3ts mørkt kakaopulver
3-4dråper vaniljestevia eller 3ts sukrin
5-6 isbiter
en dæsj pisket krem til topping


1. Lag kaffe og la den stå og avkjøles litt til den har romtemperatur
2. Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og miks i maks 10-20 sekund slik at isen blir knust. 
(Mikser man for lenge risikerer en at frappen blir for varm eller at fløten skiller seg.)
3. Hell over i glass og ha litt pisket krem på toppen!

___

1/2cup strong coffee/espresso
1/2cup 3,5%milk
1/4cup cream
2-3 teaspoons dark cocoa powder
3-4drops vanilla flavoured stevia or 3 teaspoons erythritol
5-6 icecubes
a little whipped cream for topping

1. make coffee and let it cool a little
2. mix all ingredients in high power mixer for 10-20 seconds. Don't mix too long, or the frappe will get to warm.
3. Serve with whipped cream on top

OH HEAVEN!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...