24. des. 2012

0 Ave Maria liksom

Julepynten som har overlevd adventstida
Dagen som vi har ventet på er kommet. Når dette innlegget publiseres, står jeg helt sikkert på kjøkkenet, håret perfekt oppsatt, og sminken upåklagelig.... Julepynten glitrer over hele hjemmet, snøen laver ned utenfor og Ave Maria glir ut av høytalerene og inn i sjelen...
 Det dufter godt, for julesteiken har allerede stått flere timer i ovnen. Desserten ligger klar i frysen, gavene ligger urørt under juletreet og ungene er stivpyntet der de sitter pent på sofaen og ser på julefilm, helt musestille så de ikke forstyrrer mamma som må konsentrere seg på kjøkkenet. Mannen skravler med svigers og drikker kaffe. Jeg har full kontroll...alt er perfekt.
-yeah right! 
Sannheten ligner nok mer på dette:
Jeg har garantert hatt to-tre mediumstore paniske anfall til nå, og mannen har helt sikkert prøvd å roe meg ned, uten særlig hell. Ungene må oppholde seg på barnerommet og distraheres av bestemor som lager dukketeater, og en film på laptopen slik at de ikke styrter inn i stua og river opp alle pakkene øyeblikkelig etter at de har stått opp. Julekjolene nekter de å ta på seg, fordi Hello Kitty pysj er jo mye finere vettu!
 Julesteika er fortsatt halv-frossen fordi jeg glemte å tine den, og det dufter ikke stort annet en min egen nervøse svette på kjøkkenet. Om jeg rekker en dusj i dag er usikkert.
Jammen er det ikke bare bare å være gravid tobarnsmor og holde jul helt selv for første gang...

Men, det er jul nå. Og jeg er helt sikkert glad
Sånn innerst inne i hvertfall. 
Når maten endelig er kommet på bordet, jeg har gjort jobben min og alt er i orden, så kommer jeg til å nyte alt det gode som julen har å by på og kose meg.
..men hvis jeg har driti meg ut og hvis ikke maten skulle smake, så gjør ikke det noe siden jeg er såpass forkjøla at jeg har mistet 90% av smakssansen. -Flaks! 

Nei, helt seriøst altså: jeg er så heldig at jeg ikke kan ønske meg noe mer! (Bortsett fra en kitchen aid og en sydentur...?) Jeg har familien min, et trygt sted å bo, og masse kjærlighet.

God jul, kjære du som leser dette. Jeg håper du har det godt 
sammen med dem du er glad i. Klemmer i fleng!
Vi blogges snart.
Grana vår, julelys og en billig men fin plastengel. God Jul <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...