13. des. 2012

2 Hva jeg har lært i dag

-det lønner seg å være sta.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd meg på å lage en oppskrift på sunne pepperkaker, uten særlig hell. Men i dag var dagen... I NAILED it! 
Mysteriet er løst: Oppskrift på Lavkarbo pepperkaker kommer i morgen!
Egentlig skulle deigen stå i kjøleskapet over natten, men jeg var spent som en liten unge, så jeg bare måtte prøve å steke et par stykker i kveld. Og Oh lord! Perfection!
I morgen skal jeg steke resten av deigen, og da skal jeg også dele min sunne pepperkakeoppskrift med dere.

Nå har jeg nettopp skrubbet ned kjøkkenet for femte gang i dag, (Det finnes ingen som griser mer enn meg når jeg baker... ) og er kjempesliten. Mannen sovnet sammen med jentene, så det blir en episode med Private practice på meg før senga venter. Åh i morgen er det fredag allerede, noe som betyr Pizzakveld joho!
(Okay HJELP for et matvrak jeg er...) 

Håper dere har hatt en fin torsdag. Har juleferien begynt for dere?


Snakkes i morgen. Da blir det pepperkaks hoho!

8 Favorite Corners


" Life is to short not to surround yourself with beautiful things. " 
-unknown-Jeg synes det er så artig å se hvordan andre har det hjemme. 
Det er usannsynelig mange flinke interørbloggere og husmødre der ute. Hjemmene deres tar pusten fra meg, og jeg skulle ønske jeg også kunne bo sånn. 

Men det er en sinnsyk utfordring å dekorere et hjem som deles med to barn på 1,5 og 3,5 -pluss to voksne som kanskje ikke akkurat har fått OL gull i rydding.

Men det er noen små kroker og kriker her hjemme som lar seg jobbe med. Noen spesielle interørartikler og pyntesaker har funnet veien hjem til oss,
 og disse har jeg blitt veldig glad i. 

 Favorite Corners:  
Har dere noen favoritt -interørblogger. Eller har dere kanskje en selv?
Let me know. Jeg vil gjerne se!

0 I love you AMAZON

God morgen! Igjen har postmannen vært her med noen søte pakker til meg. MY GOD som jeg elsker Amazon! Der kan man bestille alt fra undertøy og interiør til søtningsmidler. 

Dette kom nettopp med posten til meg fra Amazon: 


STEVIA MED VANILJESMAK OG TAGATESSE SØTSTOFF
 Jeg har satt meg som mål å forsøke å holde meg mest mulig til sukker -og melfri julebakst i år, og mest mulig lavkarbo julemat. (Grunnen til at jeg liker lavkarbo er bla at jeg har fare for å føde veldig stort barn hvis jeg får i meg for mye sukker, pluss at høykarbo-kosthold bare ikke er godt for kroppen min siden det gjør at jeg får veldig mange sykdomsplager.)

 Så langt har det gått ganske greit, med unntak av visse utskeielser selvfølgelig -av og til er det lov... Men ved hjelp av disse fine sukkererstatningene så håper jeg å klare å holde julen relativt sukkerfri for min del. 
Oppskriftene mine er nå forresten å finne øverst på forsiden til bloggen, rett under headeren.


Stevia er et søtstoff som kommer fra Steviaplanten. Det er 300 ganger søtere enn vanlig sukker, påvirker ikke blodsukkeret, og er tannvennlig. Jeg kjøpte den med vaniljesmak denne gangen.

Tagatesse /tagatose er 100% naturlig, kalorifattig, har liten påvirkning på blodsukkeret og er prebiotisk og tannvennlig. 

Til nå har jeg kun brukt xylitol, sukrin og stevia som alternativ til sukker, så det blir spennende å teste ut Tagatesse. Har hørt veldig mye bra om det, bla. at det ikke har kald ettersmak som sukrin, og at det lar seg karamellisere. OMG! *drømmer om lavkarbokarameller*.
Det skal i hvertfall bli pepperkake-eksperimenter med tagatesse her på kjøkkenet fremover - det er helt sikkert! Blir ingen jul uten pepperkaker! Skal oppdatere dere etter hvert som jeg får prøvd ut litt. 

I dag blir det enda mer julegaveshopping. Fikk ikke alt jeg skulle ha i går. 
Hvordan ligger dere an med gaver da? Er alt på plass, eller blir det shopping fram til lillejuleaften?

Ha en fin en så lenge! Vi prates etterpå.

Jona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...