Saken er bare at den tyipiske taco-retten som regel inneholdder tortilla av mel og chips eller skjell av mais, noe magen min ikke er særlig glad i. Men det går an å gjøre tacoen litt sunnere! Favorittene mine er denne meksikanske salaten, og denne tacosuppen men nykommeren på tacorullett-menyen vår er denne Litt Sunnere Nachos'en. Så enkel å lage og kjempedigg smak! Her er oppskriften på litt sunnere helgekos:
Du trenger:
- En pose Finn Crisp Rye Snacks
- En pakke kvernet storfekjøtt
- Tacokrydder. Denne kan man også lage selv hvis man ønsker: 2ts spisskumin, 1/2ts chili, 1ts hvitløkspulver, 1ts løkpulver, 2ts paprikapulver, en klype salt og evt 1ts koreanderpulver.
- En liten boks mais
- 200g revet ost
- Salsa
Rye snacksen til Finn Crisp oppdaget jeg for noen uker siden og fikk en skikkelig aha-opplevelse. Den kan jo brukes til nachos! De er fulle av fiber som magen setter pris på, og smaker virkelig godt i nachosen. Finnes i knekkebrødhylla på matvarebutikken!
Slik gjør du:
- Kjøttet brunes i en panne. Bland inn krydderet og en dl vann.
- Legg halvparten av Rye Snacksen i bunnen av en ildfast form og ha halvparten av kjøttet over. Dyss litt ost, mais og litt salsa over.
- Gjenta med et lag Rye Snacks, kjøtt ost, mais og salsa.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader (jeg brukte varmluft) i ca 15 min eller til osten har smeltet og fått en gyllen farge.