21. aug. 2013

15 Dåpsfestinspirasjon: Enkle løsninger

Fineste "familen".

Sist søndag hadde vi barnedåp for Lillebror, midt oppe i flyttesjauet. Derfor ble det mye enkle løsninger hva dåpsfesten angår. Her kommer noen kjappe snarveier til en enkel og fin dåpsfest:Det enkle er ofte det beste:

Da jeg skulle ordne pynt til festen, så satset jeg på noe helt enkelt som var lettgjort og raskt.
Hvite servietter med blå sløyfe, hvite kubbelys med søte pynteblomster rundt, hvit duk og litt hvite blomster og voila -det begynte faktisk å ligne på en dåpsfest:


Takk Lillesøs som hjalp med pynt!Maten:

Dåpsfesten hadde vi rett etter kirken, så da måtte vi ha det meste klart dagen i forveien. Kvelden før festen så laget jeg pizzasnurrer med ferdig deig fra kjøledisken. Disse smaker like godt når de ikke er så varme lenger, så det var bare å stable dem på et fat og vips, der var barneretten ferdig. 
Jeg digger enkle løsninger!Min mor laget en helt enkel varm brødrett med brødbiter, krydderost, fløte, asparges og så pepperchips og ost på toppen. Denne retten er en gjenganger på alle familiefester hos oss, og gjestene likte den så godt at de måtte ha oppskriften. 

I tillegg hadde vi speltlomper som jeg smurte med naturell smøreost, grov sennep og hadde røkt skinke og spinat på før jeg rullet dem opp og delte i to. Veldig raskt og smaker digg.
Så kan jo man variere disse rullene med f.eks røkt laks, et par dråper sitron, smøreost, ruccola og persille.

Kakene:

Siden vi hadde haugevis av andre ting å ordne midt oppi dåpsforberedelsene, så outsourcet jeg Cupcakesbaking til en superflink dame som er en ekte cupcakes-gudinne. 
Det å be om hjelp fra familie og venner var vel det lureste vi gjorde med tanke på denne dåpsfesten, for uten dem så hadde det nok blitt en litt trasig affære siden vi hadde så dårlig med tid.

Og gjett om jeg var glad for at jeg droppet å bake cupcakes selv da jeg så disse:

Følg cupcakesbakeren på insta: @amlaa

Det ble et par hjemmelagede kaker fra meg også da, men den oppskriften er superenkel, så det var unnagjort på en time, kvelden i forveien. Denne kaken er en sukker og melfri sjokoladekake med bringebær. Oppskriften er å finne her.

Så hvis du skal ha barnedåp med sliter med tidsklemma, så er mine beste tips å satse på det enkle. Velg få pynteting og kjør to farger som tema. Lag enkle matretter eller kaker som kan lages dagen i forveien, og ikke minst -be om hjelp! De fleste bestemødre, pappaer, tanter og venner er mer enn klare for å hjelpe med å forberede en slik stor dag!


Takk til alle som var med på å gjøre dagen til Lillebror så fin!____________________________________________________________________________
Laget du all maten og kakene til barnedåpen selv? 
Har du noen gode tips eller inspirasjonskilder til dåp?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...