Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!
Til ca. 12 cupcakes:
Du trenger:
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)
1ts bakepulver
Smørkrem:
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!
Håper oppskriften kommer nytte.
Jona