29. nov. 2012

0 Cesar Salad

God torsdagskveld! 
Her er formen endelig blitt en smule bedre.
Utnyttet såklart sjangsen til å lage mat. Haha, det er første prioritet når jeg har tid og energi til overs: MAT!

Kveldens middag ble verdens mest spiste salat, og en personlig favoritt: 
Cæsar Salat med kylling.




En utrolig enkel og god salat. Det eneste som er litt tricky, er dressingen siden den har mange ingredienser og det er fort å glemme noe. Men klarer jeg det så klarer dere det også! :)


Cæsar salat 
(To porsjoner)

Du trenger: 
To mellomstore kyllingfileter
Romanosalat
Parmesanost
krutonger
2 hvitløksfedd
Rosmarin
Timian
olje til steking

Dressing:
1 eggeplomme
en klype salt
1/2ts grovkvernet pepper
2 Ansjosfileter 
3 store hvitløksfedd -presset/finhakket
1dl olivenolje
3ss saft fra sitron
1ts Worcestershire sauce
2 ss dijon sennep
2 ts rødvinseddik (går greit med hvitvins også)
1/2dl finrevet parmesan

Slik gjør du:
1.Rens og kutt opp romanosalaten og ha den i en stor bolle.


2.Lag evt hjemmelagede krutonger av tørt brød (jeg laget dem av lavkarbobrød) som kuttes i terninger og stekes i litt olivenolje i en middels varm panne, sammen med litt grovhakket hvitløk. Strø over litt salt og oregano. Legg krutongene på kjøkkenpapir og la dem stå der slik at overflødig olje blir sugd opp.

3. Kutt kyllingen i munnfull-store biter. Ha olivenolje i pannen. Kyllingen brunes kjapt på begge sider på høy varme. Skru ned varmen til lav/middels og strø over to grovhakkede hvitløksfedd, litt salt og pepper, rosmarin og timian, og la det steke i ca 5-7 minutter på lav varme.

4. Ha alle ingrediensene til dressingen i en foodprocessor (eller bruk stavmikser) miks i 30 sekunder.   

5. Ha den ferdigstekte kyllingen over på et fat slik at den blir litt avkjølt.

6. Hell halvparten av dressingen over salaten i bollen og vend salaten slik at dressigen blir godt fordelt. Ha på resten av dressingen hvis du ikke syns det blir nok. Del salaten på to tallerkner.

7. Ha på kylling, krutonger og riv litt ekstra parmesan over den ferdige salaten!

Nyt!












Vi fikk faktisk handlet adventskrans og hentet julepynten opp av kjelleren i dag også, så i morgen blir det ekstrem jule-forvandling her i hjemmet. 
Men nå skal jeg bare slappe av i sofakroken med hjemmelaget Mocca is. Oh yes, den oppskriften må jeg dele med dere en dag -nam!

Ha en fin torsdagskveld videre!

2 Juleverksted

Tja...Kanskje det blir jul i heimen likevel...?


Litt hjemmelaga stæsj blir det i allefall. Og det er vel selve lage-delen som er viktigst for ungene hvertfall. De er ikke så produkt-orientert som mammaen for å si det sånn. Veien er målet for dem.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...