Ikke akkurat søndagsstek men en deilig helgemiddag som vi pleier å lage når vi får skikkelig lyst på noe juicy "junkfood"...
Lavkarbo Burger:
(nok til 4 burgere)
400 gram kjøttdeig av storfe
8 skiver lavkarbobrød (Vi brukte halvstekt proteinbrød fra butikken)
4 skiver ost
8 skiver bacon
Salatblader, tomat, løk og annet snadder du liker til å ha på
Tørket Rosmarin, oregano salt og pepper
Lavkarbo dressing:
1/2 dl Majones (ikke lett-variant!)
1/2 dl Seterrømme
1 ss. Chilisaus (Bruk halvparten hvis ikke du vil ha sausen så sterk)
2ts tomatpuré
3-4ss agurkmix eller hakkede suragurker
1 ts sennep
1/2 teskje chilipulver
Lavkarbo pommes frites:
2 store pastinakker
500ml Rapsolje til steking
et krydder du liker (jeg brukte paprika, salt og løkkrydder)
1/2 teskje chilipulver
Lavkarbo pommes frites:
2 store pastinakker
500ml Rapsolje til steking
et krydder du liker (jeg brukte paprika, salt og løkkrydder)
Slik gjør du: 1. Skrell pastinakene og
kutt i tynne, avlange stenger.
2. vask og kutt opp salat, tomat, løk
2. vask og kutt opp salat, tomat, løk
3. Dressing: bland alle ingrediensene i en bolle, sett i kjøleskapet.
4. Stek bacon til den blir sprø. Brun brødskivene litt på hver side i pannen med smør, oregano og litt salt. Sett til sides.
4. Stek bacon til den blir sprø. Brun brødskivene litt på hver side i pannen med smør, oregano og litt salt. Sett til sides.
5. Ha kjøttdeigen i en bolle og krydre med litt salt, pepper, oregano og
tørket rosmarin. Form fire burgere.
Husk at de krymper mye ved steking!
tørket rosmarin. Form fire burgere.
Husk at de krymper mye ved steking!
6. Varm opp 500ml rapsolje i en liten kaserolle (følg godt med,
oljen begynner å småboble når den er varm nok)
7. bruk en øse eller en stekespade i stål til å senke en håndfull
pastinaker ned i den varme oljen. Stek små porsjoner om gangen.
La de steke til de blir gylne, ta dem forsiktig opp, og ha dem på en rist
som er dekket med kjøkkenpapir. Strø krydder over mens de er varme.
Pastinak-pommes frites smaker best rett etter steking.
8. stek burgerne på middels til høy varme til de er medium-well done.
Og da er det bare å bygge seg et herlig burger-tårn!
8. stek burgerne på middels til høy varme til de er medium-well done.
Og da er det bare å bygge seg et herlig burger-tårn!
Nyt!