12. mai 2013

8 Mamma vokter skatten din

Sov du gullet, ungen min
Himlen gråter ute
Mamma vokter skatten din
trolleting i trylleskrin
Vil ikke våke, natten maler rute
Det er mangt som mørket vet
tynger dypt i sinnet
Stormens vonde hemmelighet
Båre brå mot båt som slet
Slå for alle lemmer, ungen min er inne


Sov du lenge, sov du vel
søvnen vil deg gavne
snart vil vemods faste fell
svøpe om mot livets kveld
alle skal elske, miste, gråte, savne// Islandsk vuggevise

17 Til Store Lillejenta

Babyen min. Du som var Minsten, Lillefrosk, Lillesøsteren. Du som jeg bærte rundt i bæresjal i seks måneder fordi du nektet å sove hvis du ikke kjente varmen og lukten av mamma. Du som var min andre halvdel i så mange måneder. Min lille sidekick. Nå er du blitt Storesøster. "Store". Når ble du stor  liksom?


Ikke misforstå, -jeg liker deg sånn som du er i dag. To år og viljesterk, full av humor og fantestreker. Og det er ikke akkurat kjipt at jeg får kose meg med en fersk liten Lillebror heller, men jeg skulle ønske vi kunne fått lov til å reise tilbake i tid av og til, og nyte en av de dagene  sammen. Du vet, en av de dagene hvor vi bare satt på et teppe under et tre i parken og så på folk jogge forbi. En av de dagene hvor jeg ikke så på klokka fordi jeg hadde ingenting annet jeg skulle enn å være sammen med bare deg. Husker du de dagene?
Jeg skulle så gjerne hatt en av de dagene med deg igjen. 


Kanskje vi får sånne dager igjen. Ikke akkurat de samme da, men andre, nye dager hvor vi kan være bare oss to. Det har jeg veldig lyst til. Jo, det skal  vi. Veldig snart, når Lillebror kan være uten mamma i noen timer, så skal vi ha litt oss-tid mens pappa holder fortet. Du skal få ha mammaen din helt for deg selv, og jeg skal få ha Lillejenta mi helt for meg selv. Det fortjener vi.


Men enn så lenge, får vi nyte dagene slik de er. Heldigvis er han ikke så ille, han derre Lillebror.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...