25. des. 2012

0 Eventyrjul i Oldemors hus

Første juledag ble tilbragt i Oldemors (mannens bestemor) hus sammen med masse familie. Det var lunsj, middag, kveldsmat, filmkos, kaffe, julekaker og masse prat. Huset til Oldemor og Oldefar er helt nydelig innredet i en helt spesiell stil. Bare se på dette art-deco juletreet da!Hele huset er fullt av slike skatter. Jeg brukte mye av dagen til å tusle rundt og fotografere diverse interiørskatter og julepynt. Dette hjemmet er altså så nydelig.

Julesanger og blokkfløytespill med Oldemor ble det også, tradisjonen tro.
Storesøster var veldig fascinert, og det skulle ikke forundre meg om blokkfløyte står på ønskelista til bursdagen...
Det var ordentlig regnvær og grått ute i dag, men det gjorde ikke noe, for i Oldemors hus er det alltid superkoselig, uansett vær. 

Møt "Prisesse Pippi" som hun krever å bli kalt for tiden.

I åtte-tiden gjorde vi oss klare til å kjøre hjem til Berlin med to stuptrøtte og kjempefornøyde tupper i baksetet. Jul i Oldemors hus er alltid et eventyr, for både store og små. 

 Hva syns dere forresten om bildene? Merker dere at jeg har fått meg nytt objektiv? Jeg må nok øve en god del til før jeg blir helt trygg på det, men du verden så stas det er med bra kamerautstyr! 

Nå blir det filmkos på sofaen på meg.
Håper dere har det godt.

Jona


2 Det som gikk galt på juleaften

Sånn bortsett fra at jeg brant meg på kaffekokeren, kuttet fingeren på en plastboks, sprutet sitronsaft i øyet mitt, (som er mye vondere enn det høres ut!) mistet brøddeigs-bollen oppi kjøkkenskuffen og melet ned hele kjøkkenet som vi vasket dagen før, måtte kaste sausen fordi den første ble rosa, lage ny, og nesten brente potetene, så ble vår første "alenejul" fin tilslutt.
Love Actually <3
Det var et øyeblikk, sånn rett før jeg serverte maten, som jeg holdt på å knekke sammen av stress. Typisk meg å ikke ville ha noe hjelp på kjøkkenet, men jeg bare arbeider best sånn. Likvevel ble det en del stress, da jeg plutselig fikk vite at det skulle lages to forskjellige julemiddager  i steden for en. Ble noen svette timer på kjøkkenet ja! 

Høydepunktene i går var en koselig frokost, (bare oss fire) julefilmer man aldri blir lei av, JULE-ENGELEN som kom på besøk, å se jentene gå amok med pakke-åpning, og den hjemmelagede juleisen.


Nå setter vi kursen for Oldemors hus. Der skal vi være helt fram til i kveld, sammen med en haug av familie. Jeg må innrømme at jeg har planer om å kapre godstolen og ikke rikke på meg i hele dag. Jul er gøy, men det tar på å stå på kjøkkenet i en hel dag når man sprenggravid...

Og forresten, jeg fikk noen fantastiske gaver av mannen i går. Et nytt kjøkkenbord og nytt kamerautstyr. Dere vil nok merke sistnevnte på bildekvaliteten når jeg får øvd meg ;) 

Håper dere har det fint og nyter juletiden med kjente og kjære!

Jona
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...