8. des. 2012

1 Ginger Fudge ~ Oppskrift ~

Denne oppskriften passer for de av dere som liker ingefær og kokos.
(Her kan dere finne en annen av mine fudge oppskrifter med vaniljesmak og sjokoladetrekk)


Selv er jeg over gjennomsnittet hekta på ingefær, så disse var midt i blinken. 
De er lette og lage,er sukker og melfrie og trenger ingen baking. Det eneste du må ha for å lage disse er en god blender.


Laget disse for første gang i går, og serverte dem sammen med kaffen etter adventsfrokosten i dag. De er ikke akkurat lavkarbo, pga. dadlene og rosinene, men det går fint an å droppe bunnen og lage kun ingefær-fudge toppingen, og den er jo lavkarbo i og for seg. Tror jeg tester det neste gang! 

Ingefær Fudge:

Bunn:
-1 1/2 dl nøtter (jeg brukte mandler og macadamianøtter)
-1dl rosiner
-dl steinfrie dadler
-en klype salt

Topping:
- 4dl kokosrasp
-50 gram fersk revet ingefær
2ts tørket malt ingefær
4-5 ss lønnesirup/yacon sirup/Agave nektar

Slik gjør du:
1. Kjør ingrediensene til bunnen i en kraftig blender til det blir middels grov, klissete blanding. 
2. Ha denne blandingen over i en grunn boks/beholder og trykk den flat slik at den dekker  bunnen av boksen og er ca 1cm tykk. (jeg brukte en plastboks fra ikea med lokk)
3. Sett bunnen i kjøleskapet for å stivne.

4. Kjør kokosraspen på full styrke i blenderen til den får en kremaktig konsistens.
5.Ha i fersk og tørket ingefær og sirup og kjør i blenderen til det blir en jevn blanding.
6. Ha ingefærtoppingen over bunnen du laget og smør den jevnt utover slik at den blir 2-3cm tykk. Trykk godt ned med bunnen av en spiseskje slik at toppingen fester seg ordentlig på nøttebunnen. 
7. La det stivne i minst 2 timer i kjøleskap før servering. 
8. Kutt opp i konfektblit-størrelse og server med varm gløgg eller kaffe!


Nyt!



6 Adventsfrokost og fine ting i posten

Heisann.
Sitter her sammen med storesøster ved kjøkkenbordet. Hun lager julepynt (les: går amok med en limstift og silkepapir) og jeg har satt på julemusikk med Pavarotti og co. Julestemningen sniker seg på litt etter litt..

I dag hadde vi invitert svigers på adventsfrokost. 

Det finnes ikke noe koseligere enn å sitte sammen med familie og skravle og spise god mat. 


Det eneste som var litt plagsomt er at jeg har en skikkelig dundrende hodepine i dag av en eller annen grunn. Det kombinert med at storesøster er inne i en merkelig skrike-eller-hviske fase, -er ikke så stas.
Men koselig var det jo likevel. 

Etterpå gikk vi oss en tur rundt i nabolaget og lillesøster fikk seg en lur. 

Da vi kom hjem, lå disse og ventet på oss:
Jippi! Endelig er julekortene kommet. Kanskje jeg til og med rekker å sende dem i tide i år...? En vet jo aldri..

Og enda en fin ting som kom i posten i dag:

Hoho her skal det bakes! haha!


Nå skal vi straks ut igjen for å ta noen bilder av jentene som skal gis i gave til jul.
Kommer innom en tur i kveld med en ingefær-fudge oppskrift! Nams! 


Fortsatt fin lørdag til alle sammen!



2 Preggo Outfit


Nå begynner magen å bli såpass stor at jeg føler meg litt som et vandrende telt. Det er ikke noe gøy å gå rundt å føle at man ser ut som Barbapappa.
Derfor er det viktig for meg å ha noen gode plagg, enten det er gravideklær eller ikke, som sitter fint på kulemagen. 



Denne mammakåpen fra H&M er min nye bestevenn! 
Bruker den så og si hver dag, da den funker fint til alle anledninger.






Pannebåndet som jeg strikket blir flittig brukt. Eneste som er litt irriterende med det, er at det har videt seg ut etter at ungene lekte med det, så det av og til detter ned i øynene på meg. Ser lite smart ut da...

Nå får vi straks frokost-gjester, så det er vel på tide å hive litt bacon i stekepanna...
Har dere mye julete-planer for helgen da?

Ønsker dere en knall-lørdag, så snakkes vi litt senere!
Jona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...