Søndag er søndag, med eller uten sukker. Denne nye eplekake-oppskriften jeg testet ut i dag ble kjempegod, og så er den sukker og melfri også da vettu!
Vi har hatt en kjempehyggelig dag sammen med gode venner. Vi spiste deilig brunch på Al Hamra i dag tidlig og senere hadde vi kaffe hjemme sammen med et vennepar mens alle ungene (4 til sammen) lekte og koste seg. Lillesøster R og jeg bakte en eplekake i ettermiddag. For søndag er søndag, og da er det på sin plass med litt kake. (Eller det sa jeg i hvertfall til meg selv da jeg plutselig fikk lyst på kake hehe!)
Du trenger:
100 gr Mandelmel
4 ss kokosmel
1 1/2 dl sukrin
2ts bakepulver
5-6dråper stevia vanilje
200gr cottage cheese
200gr cottage cheese
2ss fløte
4mellomstore egg
en knivsodd vaniljefrø fra vaniljestang
1 rødt eple i skiver
ca 2ss kanel
+En dæsj pisket krem eller litt sukkerfri vaniljeis til å servere kaken med.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175grader
1. Rør det tørre (unntatt kanel) sammen i en stor bakebolle.
2. Miks cottage cheese, egg, stevia, fløte og vaniljefrø med stavmikser eller i vanlig mikser til det blir en glatt røre uten klumper.
3. Bland det våte i det tørre. Bland til en glatt røre
4.Ha røren i en smurt rundform.
5.. Ha kanel i en skål og rull epleskivene en og en i kanelen før du stikker dem ned i deigen. Strø gjerne litt ekstra kanel over kaken før du steker den i ca 30 min midt i ovnen.
6. Server med en dæsj pisket krem eller vaniljeis.
Vi serverte eplekaken med både is OG krem.
-because why not!
Ha en super søndagskveld!