20. jan. 2013

5 Søndagskos: Lavkarbo Eplekake

Søndag er søndag, med eller uten sukker. Denne nye eplekake-oppskriften jeg testet ut i dag ble kjempegod, og så er den sukker og melfri også da vettu! 

 Vi har hatt en kjempehyggelig dag sammen med gode venner. Vi spiste deilig brunch på Al Hamra i dag tidlig og senere hadde vi kaffe hjemme sammen med et vennepar mens alle ungene (4 til sammen) lekte og koste seg. Lillesøster R og jeg bakte en eplekake i ettermiddag. For søndag er søndag, og da er det på sin plass med litt kake. (Eller det sa jeg i hvertfall til meg selv da jeg plutselig fikk lyst på kake hehe!)Du trenger: 
100 gr Mandelmel
4 ss kokosmel
1 1/2 dl sukrin 
2ts bakepulver

5-6dråper stevia vanilje
200gr cottage cheese
2ss fløte
4mellomstore egg 
en knivsodd vaniljefrø fra vaniljestang
1 rødt eple i skiver
ca 2ss kanel 

+En dæsj pisket krem eller litt sukkerfri vaniljeis til å servere kaken med.

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175grader

1. Rør det tørre (unntatt kanel) sammen i en stor bakebolle.
2. Miks cottage cheese, egg, stevia, fløte og vaniljefrø med stavmikser eller i vanlig mikser til det blir en glatt røre uten klumper.
3. Bland det våte i det tørre. Bland til en glatt røre 
4.Ha røren i en smurt rundform.
5.. Ha kanel i en skål og rull epleskivene en og en i kanelen før du stikker dem ned i deigen. Strø gjerne litt ekstra kanel over kaken før du steker den i ca 30 min midt i ovnen.
6. Server med en dæsj pisket krem eller vaniljeis.  

Vi serverte eplekaken med både is OG krem. 
-because why not!


Ha en super søndagskveld! 

2 UKENS BLOGG!

Ukens blogg er ingen andre enn Diaperdivadiary! En underholdende (og til tider provoserende) modellmamma-blogg med en deilig dose ironi og sarkasme! Stine er en ung (og usakelig pen) tobarnsmor og er modell av yrke. Hun er blond, og hun har meninger. -Morsomme, ærlige og av og til litt for treffende meninger. Hun er gift med "Jack Bauer", og har lever det gode liv på Frogner, selv om de hverken har nedbetalt lån eller Porsche i garasjen.

Diaperdivadiary er en forfriskende blogg som har overrasket meg med sine stadig morsomme og ærlige innlegg. Stine sparer ikke på kruttet, for å si det sånn. Det bobler over av entusiasme ispedd sarkasme i hvert eneste innlegg.

Noen av mine favorittinnlegg (av de nylige) på diaperdivadiary er:
Sånn skal jeg aldri bli
En fredelig jul
og
En kjempekort kavalkade
Helt ærlig Stine, så tenkte jeg først at "nei fysj hun der var da ALT for pen og tynn og perfekt til at jeg orker å lese denne bloggen ass" -første gangen jeg var innom. Jepp, jeg er grusom! I'm SO shallow! 

Men gjett om jeg har forandret mening! Du er jo ikke perfekt i det hele tatt, (HØHØ!) og det innrømmer du såpass ofte og på en slik måte at jeg føler meg forbundet til deg i all min ikke-perfekthet som mamma og som kvinne.
Jeg digger deg, og syns at dere som liker Diaperdivadiary skal stemme på Stine i Mammabloggawards, for hun er nemlig nominert som årets mest originale mammablogg

Oh yes, og jeg LIKER den usjenerte reaksjonen på nominasjonen. NED med janteloven, som jeg sier, og alt det der vettu ;) 


Gratulerer som ukens blogg :) 
Modellmammapower sier jeg bare! 
_______________________________________________________________________

Jeg ELSKER å oppdage nye, fine blogger, så nå er NY runde i gang! Sleng en link inn i kommentarfeltet under, si at du vil være med, og du får muligheten til å bli ukens blogg hos meg. 

(Hvis du vil kommentere på innlegget, men ikke bli med på ukens blogg er det helt lov det også!)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...