14. des. 2012

4 Julebakst Oppskrift: Lavkarbo Pepperkaker


Denne oppskriften har jeg drevet og finjustert lenge før jeg ble tilfreds.
Jeg hadde faktisk begynt å tvile på om jeg kunne få til en brukbar oppskrift etter alle de mislykkede forsøkene, men nå er jeg så glad i hjertet, for det blir visst pepperkaker på meg til jul alikevel!
Disse pepperkakene ble ikke bare velsmakende men sprø i tillegg! Det var det siste der som har failet så veldig i mine tidligere forsøk, men nå har jeg altså funnet frem til "the holy grail", nemlig: 
Sprø pepperkaker uten hvetemel og sukker. 
Jeg har lest sikkert hundre lavkarbo-oppskrifter og vanlige oppskrifter på pepperkaker, og tatt med meg det beste fra alle, for å komme frem til min egen. 
Nå kan jeg endelig si meg fornøyd.
Okay, ready?

Du trenger:

1ss sukrinmelis 
1ss yacon eller lønnesirup
3ss fløte
85 gram romtemperert smør

2 dl finmalte skoldede mandler (mandelmel)
4ss kokosmel (finmalt)
2 ss soyamel
1eggehvite
1 ts natron
Krydder:
(jeg brukte et ferdig pepperkakekrydder pluss fersk ingefær)
1/4ts nellik
1/2ts ingefær
1/4ts finmalt sort pepper
2ts kanel
1ts revet fersk ingefær (kan sløyfes. Jeg liker mye ingefærsmak)


Slik gjør du:
(Du trenger ikke kjøkkenmaskin til denne oppskriften. Sleiv og en bolle holder.)
1. Har Tagatesse, sukrin og sirup i en kaserolle og smelt det på lav varme. Pass på så ikke det svir seg. 

2. Når søtningsmassen er blitt flytende: tilsett krydderet,(pluss fersk ingefær om du vil) rør om og ta kjelen av plata. 

3.Rør inn natronen i blandingen. 

4. Ha smøret i en stor bolle og hell den varme blandingen fra kjelen over smøret. Rør godt med sleiv til det blir en jevn blanding.

5. Ha i eggehviten og fløten og rør godt.

6. I en egen bolle: bland mandelmel, soyamel og kokosmel , før du rører dette inn i det våte, litt etter litt slik at det tilslutt blir en jevn og fast deigklump.

7. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i noen timer, -helst over natten.


8. Del deigen i 3-4 deler og ta en del for å kjevle ut en etter en. La resten av deigen stå i kjøleskapet til det skal kjevles slik at den holdes kald.

9. Kjevle ut deigen til den blir like tynn som en typisk pepperkake mellom to ark plastfolie. Deigen eser ikke i ovnen, så det er best å ikke kjevle for tynt. Bruk et lett trykk, ellers blir bare deigen kjevlet i stykker. 

10.Stikk ut figurer. Vær forsiktig, deigen går lett i stykker. Jeg stakk kakene ut på plastfolien og vippet dem overi håndflaten min, og så over på bakepapiret.

11. Stek på 160 grader i ca 7 minutter. OBS: følg med på kakene i ovnen (Mine var ferdige etter 5min - raskere enn jeg forventet.)  
Hvis du ikke bruker Tagatesse, og har f.eks kun sukrin i stedet, kan du steke kakene på 170 grader i ca 7min. 
TIPS: for ekstra sprø pepperkaker: La kakene stekes i 4min ekstra på 100 grader med en tresleiv i døren slik at noe av varmen slipper ut. På denne måten "dehydreres" kakene og blir enda sprøere.

12. Avkjøles på rist 
NYT!

OH HOLY NIIIIGHT! Kan dere lukte dem?

ps: Pepperkakene bør oppbevares i kjøleskap. 

Hvordan går det julebaksten hos dere? Ferdige med syv slag? Jeg kommer til å lage en gigantisk oppskrift av disse pepperkakene, pluss kanskje en- to sorter til. Hvis jeg gidder.
Hvis. Hvis er bra. 

Kos dere, så snakkes vi :) 
Og hey, det er frædda'!

0 Fotofredag: Free-Lensing Lucia

Hey, det er Fotofredag! Noe som betyr at jeg liksom skal skryte av et eller annet foto jeg har tatt. (Eller, skal og skal.. det er jo meg som fant på "fotofredag" så jeg kan forsåvidt gjøre det jeg vil, men jeg velger å følge mitt eget opplegg, for noe annet ville vært litt flaut - og poste et par av mine bilder som jeg liker hver fredag.) Anyways, disse tok jeg av noen stearinlys i går i anledning 13.des, og jeg har kalt dem "Lucia":


Bildene er uredigerte. Jeg har altså kun klistret på bloggadressen.
Brukte en teknikk som kalles free-lensing, noe som var veldig artig. Kommer til å leke mer med linsa fremover, for å si det sånn. 

Nå skal resten av lavkarbo-pepperkakene kjevles ut og stekes, så kommer oppskriften!

Bis bald!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...