15. jan. 2013

4 Sunn middag: Vegan Thai Curry

Denne ser mer avansert ut enn det den er... En deilig og mild curry som vi koste oss med i dag. Oppskriften passer spesielt godt for dem som er veganere eller spiser lavkarbo. Og selvfølgelig alle andre som liker curry !


 Vegan Thai Curry: 

Du trenger...

Til suppen:
ca 3-4 ss Yellow thai curry paste (kjøpes på asia-butikker)
Curry-pasten som jeg brukte
3ss olje
8dl kokosmelk
Grønnsaker etter smak
(Vi brukte: en halv bunt brokkoli, 2 store pastinakker, 1grønn paprika, 170gram søtpotet, to gulrotter og litt vårløk)

Topping:
Litt fersk rødkål, finkuttet. Evt finhakket kinakål.
fersk peppermynte
fersk koreander
finhakket vårløk
soyaspirer eller andre spirer du liker
saltede peanøtter
evt bananchips for dem som ikke er lavkarb'ere

Slik gjør du:
1. Kutt opp grønnsakene til suppen i munnbit-størrelse.
2. fres currypasten i 3ssolje i en stor gryte og rør godt. 
OBS: pass på å begynne med kun 3ss paste og så kan du ha i litt mer etterhvert når suppen har kokt litt, hvis du vil ha den sterkere. Det er stor variasjon i styrken på currypaster..
3. Rør inn kokosmelken i currypasten
4.Ha grønnsakene i gryta og la det småkoke i 15-20 min (alt etter hvilken type grønnsaker du har valgt.)
5. Når grønnsakene er gjennomkokte, servers currysuppen med toppingen over.

Nyt! Til og med minstemor likte curryen! 

Vi har hatt en lang dag, og Lillesøster R har enda ikke sovnet stakkar. Hvor hun får energien fra begriper jeg ikke. Håper ikke dette er begynnelsen på en søvnstreik! 
Ønsker dere en fin tirsdagskveld og så snakkes vi i morgen ;) 


ps: ikke glem giveawayen!8 Early Birds and Fringy Nerves

Det virker som barna våre merker det intuitivt hvis mannen og jeg finner på å gå i seng for sent en kveld. Deres instinkt er da, fornuftig nok, å snu på denne forskrudde døgnrytmen vår øyeblikkelig, ved å vekke oss kl 5, (eller 04.05 som var tilfellet i dag) slik at vi ikke har sjangs til å være våkne like lenge neste kveld. Problemet er bare at de da må leve med en veldig morragretten mamma... Det følgende utspant seg før spurvene skeit i morges:

04.05: jeg kikker på klokka og tenker -dette kan ikke være sant. Lillesøster er våken og insisterer på at jeg skal "opp- opp- opp!!" Det er snaue 2,5 timer siden jeg sovnet. Jeg bestemmer meg for å late som jeg ikke hører henne.

04.30: Dårlig plan. Jeg står opp, gir henne noe å drikke før jeg tar henne med inn på soverommet igjen i håp om at hun skal skjønne at det er umenneskelig tidlig på morningen.

05.00: Neipp. Ikke sjangs. Når hun har crawlet rundt i sengen som en maur i en halvtime gir jeg opp. Ut på kjøkkenet igjen. Fytti grisen hvor kaldt det er. Prøver med yoghurt. Hun skriker og peker på alt vi har i kjøleskapet, for så å rope NEIII når jeg tilbyr henne det hun peker på. 

05.30: Jeg hører storesøster hoste og snu seg i sengen. Åh kjære GUD nei. Sov litt til! Bare LITT! 

06.00: Lillesøster får et trassanfall uten like når jeg prøver å lure henne til å legge seg igjen for tredje gang. Jeg kapitulerer og tilkaller forsterkninger.

06.05:Mannen tar over og jeg legger meg sammen med storesøster som fortsatt snorker.

06:25: game over. Mannen har gitt opp og tatt med Lillesøster inn på soverommet igjen. Hun hyler som et tåkelur og nå er alle våkne, enten de vil eller ei.

06:30: Så var det min tur igjen. Begge jentene er våkne, og de prater. Høyt.
L: "Mamma MAMMA jeg vil atte-atte-atte-jeg vil helst egentlig-bare-ha-sjokolade-til-frokost jeg."
R: "MAAMA GADA BADA MAD GOGGO!"  ("what she said")
Jeg vurderer å låse meg inne på do og sovne i badekaret, men så tenker jeg at det kanskje hadde vært litt uansvarlig av meg, for å sovne i vannet er jo litt risky...? 


06.35: jeg gir opp å være flink mamma og gir dem hver sin kjeks og setter på TV'en.

06:37: Får dårlig samvittighet og forklarer strengt at kjeks til frokost ikke er ny standard, men et unntak fordi mamma er på randen av et nervesammenbrudd.
L: "Hva er nærve?"

06:45: Lager fruktfat til barna og kaffe til meg selv. Blir forbauset over at de faktisk spiser uten å klage på hverken smak, konsistens, utseende eller serveringsmåte.
Kjenner livet sile inni i blodårene mens jeg drikker kaffen, men merker at jeg kommer til å trenge minst en kopp til for å overleve dagen. Lurer i et øyeblikks svakhet på hva det er jeg har gjort for å fortjene en slik grusom start på dagen.

07:00: De gjør det derre som alltid får meg til å glemme at jeg for to sekunder siden ikke akkurat ønsket meg flere barn:


Jepp. Nøyaktig så billig kjøpes en mamma.

Jeg er fortsatt trøtt. Utmattet faktisk. Men jeg er ikke gretten lenger. Bare takknemmelig.
Og håpløst forelsket i dere. 

Nå suser jeg av gårde til akupunkturtime og håper jeg kanskje får snorket litt mens jeg ligger med nålene. Spørs da, med all den kaffeen innabords og hyper baby i magen...FY slem kaffedrikkende-mamma....

Tusen takk for de fine kommentarene på forrige innlegg forresten. Tydeligvis en gjeng med fantastiske mennesker som leser bloggen!

Ha en toppen tirsdag! Blogges senere.


ps: ikke glem Giveawayen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...