20 Om meg


Jona
25 år, trebarnsmamma og blogger.

De tre siste årene har jeg bodd i Berlin, og  har lært litt av hvert om Berlinere. Nå skal vi flytte bort, og starte på et helt nytt og veldig annerledes kapittel. 

I mars  i år ble jeg mamma for tredje gang og det går litt opp og ned for å si det slik. Men mest opp. Jeg har gått meg vill i ammetåka, og trives ganske godt her.

 Jeg er glad i humor og ironi, men kan også være ganske sentimentalJeg er også blodfan av hverdagslykken. 

Jeg har funnet ut at det funker ofte best for meg å være en lat mamma, som ofte kjøper seg fri, og jeg liker å ligge langflat og tenke på viktige voksenting, mens barna nyter friheten og ramponerer leiligheten vår.  
-leiligheten som forøvrig alltid er strøken...

Jeg er over middels glad i mat, og deler deilige oppskrifter med jevne mellomrom. Denne bloggen har eksistert siden november 2012, og er en blanding av aktuelle temaer for småbarnsforeldre, og personlige innlegg om mine erfaringer, barna og Mammalivet.

Tyskeren og jeg har vært gift siden 2010, og sammen har vi to jenter og en liten gutt, som vi elsker å dele dagene våre med.

Storejenta ble født i Norge året 2009. Hun har alltid en plan, og hun er viljesterk som få. Hun husker ting som skjedde da hun var bitteliten, hun kan bygge usannsynlig høye tårn med duplo og hun er en liten forsker og hobbyfilosof.
Lillejenta er født i Berlin i 2011. Hun er en skuespiller, danser og musiker. Hun har danset siden hun kunne reise seg opp, og hun elsker å male, klatre, rulle seg i gjørme.


Lillebror ble født hjemme i mars 2013. Han er puppegal liten kjekkas og elsker å bli bært i bæresjal, spesielt om kvelden. Han har hatt litt problemer med kolikk, men det gikk heldigvis over tilslutt. Lillebror er en morsom liten fyr, og vet hvordan han skal holde mamma opptatt.  Han er en superstjerne, og storesøstrene slåss om hans oppmerksomhet. 

Div. innlegg om mammarollen:
Ung VS. Eldre mamma -om å være ung mor i Tyskland
It's in those silly little moments... -om å være misunnelig på barnløse folk
The day that SUCKED  -noen dager bare suger
The Blue Girl Group -Om å flytte grenser og være en Passiv Forelder
Når Mamma Reiser Bort -da jeg dro ifra jentene


Det var litt om meg og mine. Hvem er du? Legg gjerne igjen en hilsen i kommentarfeltet eller send meg en mail hvis du lurer på noe: trehodettroll(a)gmail.com
Jona
20 kommentarer:

 1. Kjære Jona.

  Jeg er ingen blogg leser, egentlig.. Helt til jeg datt over din. All kred til deg, som klarer å skrive så allsidig!
  ...jeg skulle bare ønske at du hadde ett annet "kallenavn" enn tyskertøs.. Skjønner at du ikke mener noe vondt med dette, men ordet er oppfunnet og brukt for å såre, støte og diskriminere. Hvis du kjenner til opphavet og historien til ordet så vil du kanskje forstå at det kan for mange virke støtende. Ihvertfall for meg, og det er vel egentlig bare meg selv jeg skal/bør snakke for.


  Minda

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Minda.
   Så hyggelig å høre at du liker bloggen!
   Det har vært et par stykker som har sagt ifra om at de ikke liker kallenavnet og det er helt ok. Jeg er klar over hvor ordet kommer fra,og er lei for det hvis noen blir veldig støtt. Men det er et kallenavn som faktisk ble brukt i mot meg en gang (ja jeg er jo gift med en tysker og forlot venner og familie for å bo med ham her.) og jeg ble veldig såret. Men så ble jeg kalt det av noen venner en gang, på en vennlig måte, og det snudde tankegangen min. Ingen skal få såre meg med et lite ord hvis jeg skal få sagt noe om saken! Det kommer bare an på hvordan jeg ser på det. Så derfor kaller jeg meg tyskertøs med kjærlighet og humor, og ikke for å såre noen.

   Og tilslutt: det å endre bloggadressen nå ville betydd å slette hele denne bloggen og begynne på nytt, og det har jeg ikke særlig lyst til å gjøre.

   Håper du forstår.
   Klem.


   Slett
 2. Ser den. Kommer uansett til å lese bloggen din, innholdet er for bra til å irritere seg over en liten ting ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre Minda :) Takk for at du leser bloggen!
   Vil også at du skal vite at jeg hadde mange runder med meg selv og snakket med mange om det før jeg valgte bloggnavnet. Jeg var klar over at det kunne muligens støte noen, men håpte på at folk ville se min side av saken. Sier ikke dermed at jeg ALDRI ville endre navnet under noen omstendigheter. Så lenge ikke hele verden står i brann og folk lider pga mitt bloggnavn, så tror jeg at jeg skal la det stå. Vanskelig men viktig for meg det her ;)

   Slett
 3. Nettopp oppdaget bloggen din, Jona, og må si jeg liker den veldig godt :-) Hadde vært veldig interessant å lese litt om hvordan du traff mannen din, prosessesen med å flytte til Berlin ("forlate" venner og familie i Norge). Tenker dere at dere kommer til å flytte til Norge en gang i fremtiden?

  Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette! Gøy å høre at du liker bloggen :) Ja det er flere som har spurt om jeg kan fortelle om hvordan vi traff hverandre. Men siden mannen er relativt bloggsky, så har det ikke blitt noe av enda. Skal se om jeg likevel får til et lite innlegg om det, og så flyttingen osv ;) Vi har mange planer for familien vår i fremtiden, og en av dem blir nok å prøve ut å bo i Norge igjen :)

   Slett
  2. Spennende! Gleder meg til å følge deg videre, Jona! :)

   Slett
 4. Lítill þessi heimur :)
  Skondið að vera að lesa eitt af uppáhalds norsku bloggunum mínum, finnast eitt af kommentunum þar áhugavert, klikka sig áfram og sjá að manneskjan á bak við það áhugaverða blogg er líka íslensk.
  Hengi mig á bloggið þitt og hlakka til að lesa meira.

  kv.Katla

  SvarSlett
  Svar
  1. Sæl Katla! Velkomin hingað :) en gaman!
   Kósý blogg hjá þér líka ;)

   Slett
 5. Hei Jona !

  Jeg er heller ikke den store blog-leseren, men fallt nå over din blog her i forbindelse med "The Idle Parent" boken. Det kan sies at den er bestillt fra England i dag, og jeg gleder meg til å lese den. Jeg kommer også til å fortsette å lese din blog, for jeg har ledd så jeg har tørka tårer her på jobben i dag. Du skriver så fantastisk godt og jeg kan bare kjenne meg igjen i nesten alt du skriver om. Har selv to små med 14 mnd mellomrom (eldste jenta er 4,5 og lillemann er 3,5)

  Kjærlig hilsen

  Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Therese! Tusen takk for herlig kommentar! Setter stor pris på at du tar deg tid til å legge igjen spor:) Så gøy at du kjenner deg igjen. Blir helt varm om hjertet gitt. Av og til føles det som man er helt alene i dette småtroll-og mammmastresset. Velkommen skal du være på bloggen!

   Slett
 6. Hei. Kom over bloggen din via Fotballfrue.no sin blogg. Jeg bor også i Tyskland sammen med kjæresten, men hvordan får dere inntekt når du ikke jobber? Her hvor jeg bor må man snakke tysk for å få jobb, men jeg kan kun noen fraser her og der. Akkurat nå går jeg bare hjemme, og det er litt kjedelig. Vi ønsker også barn, men man må jo ha inntekt for å få til det. :) Leste også at mannen din studerer. Det gjør min kjære også. Hvordan får dere til alt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og velkommen på bloggen :)Kan ikke ta alt i detalj akkurat her, for det ville blitt en hel roman... men kort sagt: Mannen får et veldig bra stipend så vi er heldige der, pluss oppsparte penger, barnetrygd, permisjonspeger har vi også hatt, og en del statlig støtte for studenter med barn, så får vi det til å gå rundt :)
   Og sånn for ordens skyld, så har jeg en jobb eller noe de kaller "praktikum" her i Tyskland. Men nå blir jeg jo hjemme i minst et år framover da, siden vi får baby om noen uker :)

   Slett
 7. Tusen takk for svar. Hvorfor valgte dere å bosette dere i Tyskland? Vil dere bo i Norge? senere i livet? Vi må ta et standpunkt om jeg skal bosette meg i Tyskland for godt, eller om min kjære skal komme til Norge. Jeg synes Tyskland er flott med tanke på pris, null jantelov, frihet, masse å se, men på en annen side er drikke - og røykekulturen her noe jeg ikke liker. Min kjære synes det er gøy å gå ut med kompiser, høre på ulike DJ's, være på klubben til det stenger (7-8), men jeg er litt ferdig med det. Å gå ut her i Tyskland er hobbyen til folk rett og slett. Norge har et utrolig godt velferdssystem, og alt er så lettvint. (Sikkert fordi jeg er vant med det), men prisene er skyhøye, og det kan være kjedelig der i blant. Likevel vil mine barn få et god oppvekst utenfor byen. Jeg synes dette er et utrolig vanskelig valg. :) Hører gjerne dine innspill!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi valgte å flytte siden mannen ville studere her. Pluss at han har familie her i byen, så da fikk barna farmor med på kjøpet liksom. Vi vil gjerne bo i Norge igjen i fremtiden, fordi vi har veldig mange venner og bekjente som er like gamle, og som har barn på samme alder. (Her er vi de yngste foreldrene i barnehagen til jentene som har 200 barn..)I tillegg så har jeg vondt for å forestille meg at hele barndommen til barna våre skal være midt i byen. Jeg har lyst til å ha litt mer natur og luft rundt oss etterhvert.

   Jeg er enig i at Tyskland er mye bedre mtp mindre jantelov osv. Ja røyking inne på utesteder på kveldstid er vanlig her i Berlin, og jeg syns det er noe herk! Heldigvis har mange steder egne røykeavdelinger så ikke man må sitte midt i stanken.
   Jeg syns velferdssystemet her i Tyskland er overraskende bra! Det eneste er at man må kunne tysk og man må gidde å holde på med papirarbeid, skal man få den støtten man har rett på. Barnetrygd f.eks, er jo helt naturlig at vi skal få, men den ventet vi et halvt år på å få innviglet fordi at vi hele tiden ble bedt om å sende mer og mer dokumentasjon. Byråkrati er noe tyskerne elsker for å si det slik... Men når vi først fikk barnetrygden, så var alt supert.

   Jeg må si at jeg har en annen opplevelse av drikkekulturen. Jeg føler meg mer komfortabel her hvor det er vanlig å ta seg litt vin eller øl til maten på en helt vanlig tirsdag, og heller drikke et-to glass flere dager i uken, enn å ta en gedigen fyllekule i helgene. Slik er hvertfall drikkekulturen i Berlin og i vår familie her. Jeg personlig forbinder Norge mer med rølpefyll hehe.
   Å være ute hele natten på klubber er jo et personlig valg. Ikke alle tyskere er like glade i det :)

   Nå blir jo dette bare mine personlige tankespinn dette, og jeg kan ikke gi deg noen konkrete råd, for jeg er ingen ekspert. Men håper dette hjalp litt hvertfall.

   Slett
 8. hei. jeg er egentlig en person som kun leser matblogger,da jeg selv skriver 2 stk. men så ramla jeg over bloggen din,og innlegget om din 2.fødsel..klarte ikke stoppe å lese,så måtte jo lese om fødsel nr.1 også :) da begynte jeg å tenke på min fødsel. den varte ikke så lenge so din første,men lenge nok riene startet mandag formiddag med 10min i mellom...jenta mi ble til slutt tatt med keisersnitt onsdag formiddag, da fosterlyden ble veldig svak. kjempefin blogg. mange fine oppskrifter her også da..har du lyst og tid,så stikk gjerne innom bloggen min...hegesmartkarbo.com (oppskrifter er jo til å deles)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hege, så hyggelig da! Har bokmerket bloggen din. Må innom og se på alle de fine oppskriftene :)

   Slett
 9. Hei igjen.

  Vi har bestemt oss for å flytte til Norge, men det ser ikke lyst ut. Min kjære må ha jobb i Norge ellers kan han ikke bo i landet. Han har kun abitur (generell studiekompetanse), og det er ikke mange jobber der tysk, russisk og engelsk er arbeidspråk. Ser ut som om verden er i mot oss, og i verste tilfelle må vi gå hvert til oss :( Jeg kunne dessverre ikke få jobb i Tyskland, pga i Øst-Tyskland snakker de ikke engelsk overhodet. Har du noen tips? Hva skal vi gjøre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan desverre ikke gi noen vanntette tips siden jeg ikke er proff på dette med invandring og jobbsøking osv, men jeg vil da tro at hvis dere var gift så ville det ikke bli noe problem med oppholdstillatelse for mannen i allefall. Jeg ville rett og slett tatt kontakt med nav og arbeidskontoret, og bedt om å få time til samtale om arbeid og innvandring fra EU-land. Vi tilbragte mange, mange timer i samtale med NAV og arbeidskontoret da vi bodde i Norge.

   Slett
 10. Hei Jona. Spenstig,innholdsrik og festlig blogg. Selv er jeg en ivrig amatørskribent med mange tanker omkring altfor mye. Dessverre kommer jeg til kort når det gjelder layout og estetikk, et område hvor du tydeligvis har fått det bra til :) Ta gjerne en titt på mine skriverier (som sagt,kun innholdet og ikke layot) på: wwww.bigmamausminket.blogspot.no. Hilsen fra mor, hobbyskribent og sykepleier Marit.

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...