5. jan. 2013

6 Umbrella & Heels

(For English: scroll down)
I dag er jeg takknemmelig for:
At dere to alltid vet hvordan dere skal få mamma til å le. 
At dere to alltid vet når jeg trenger en klem og et skikkelig snørrete kyss. 
Og det faktum at dere vet nøyaktig hvordan man bruker en paraply og et par hæler.


Today I am thankful for:
That the two of you always know how to make mommy laugh.
That the two of you always seem to know when mommy needs a hug 
and a very snotty kiss.
And the fact that you know exactly how to work an umbrella and a pair of heels.

8 Lørdagsgodis: Lavkarbo Kanelsnurrer

Ja det går an. Inspirert av Caroline sin bolleoppskrift, ble sukker og melfrie kanelsnurrer ble en virkelighet her på kjøkkenet for litt siden. Her er oppskriften:
Ikke akkurat vondt sammen med en kopp kakao.

 Lavkarbo Kanelsnurrer 


Du trenger: 
( blir ca 10 kanelsnurrer)

120gr finmalt mandelmel
1ss finmalt kokosmel
2-3ts kardemomme
5ss sukrin
en klype salt
2 ts bakepulver
2-3 dråper stevia (jeg brukte vaniljestevia)
3ss fiberhusk eller 1ts JBKM

1egg 
2 ss fløte
2ss kesam
60gram smør 

Fyll:
4ss smeltet smør
 2ss kanel
 2ss sukrin
1/4 ts JBKM

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 180 grader.
1. Pisk egg, stevia og sukrin til luftig eggedosis. Smelt smøret på lav varme i mens.
2. La smøret avkjøles litt før du har det i eggedosien sammen med fløte og kesam.
3. Bland de tørre ingrediensene. 
4. Bland vått og tørt. (Tilsett litt mer mandelmel hvis deigen er for klissete og ikke kan trilles)

5. Lag et langt rektangel med deigen. Dette gjør du ved å ha deigen på et bakepapir, legge et stort stykke plastfolie over og kjevle forsiktig. 
6. Lag fyll: Smelt smør, ha det over i en skål, og rør inn kanel, JBKM og sukrinen. (JBKM'et er for at fyllet skal bli litt tykkere og ikke flyte ut over alt)

7. Fordel fyllet utover rektangel-deigen og rull den opp fra langsiden slik at du ender med en lang opprullet pølse. (Jeg brukte bakepapiret under som hjelp til rullingen, siden deigen lett går i stykker)
8. Skjær pølsen i 10 biter og legg snurrene på en stekeplate med bakepapir. 
9. Stek på 180 grader i ca 15 min. Følg med for de blir fort brente.

Nyt!





2 Helge-k(a)os

God helg! Her har vi vært oppe siden klokken 7 og grepet dagen. Nå sitter vi i stillhet  i vår ryddige leilighet på vårt ryddige kjøkken og nyter en rolig frokost med våre døtre. 
-Kødda.

Okay, greit. Det er aldri helt ryddig her. Jeg prøver og prøver, men det å holde et hjem ryddig og rent mens man har to barn hjemme er som oftest som å forsøke å pusse tennene mens man spiser oreokjeks. Lite effektivt altså.

Men jentene er som alltid en fryd å ha i hus. De deler gledelig leketøy med hverandre slik at vi knapt legger merke til dem i mellom latterkulene deres, og det er så harmonisk at hele ligner en Disneyfilm. 

-Ok, ikke helt sant.
action
De har sine øyeblikk.
Det kan bli ganske opphetede diskusjoner i mellom dem om hvem som er den rettmessige eieren av vesker og xylofoner iblandt, men heldigvis finner de alltid sammen igjen, og det virker som de for det meste er ganske tilfreds med hverandre. For noen kvelder siden sa faktisk Storesøster "jeg elsker deg" og gav Lillesøster et stort SMASK i panna mens de lå i sengen og skulle sove. Sånne ting nuller ut all trassen deres som vi må takle og all meklingen vi gjør dag ut og dag inn. 

Fantastiske små mennesker er dere! (og det var ikke ironi. Dere er gode.)


Men tilbake til poenget... -det er lørdag, og vi skal prøve å få noe fint ut av denne dagen. Jeg er smådeppa siden all julepynten er borte, og trenger noe til å distrahere meg selv med, så jeg skal på salg. 
Storesøster L (3,5år) foreslo i gårkveld at vi skulle ta med juletreet vårt (som ligger nakent på verandaen) til dyreparken og fóre elefantene med det. 
Jeg hadde egentlig tenkt å kremere min kjære julegran, men kanskje death by elephant er kulere, eller?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...