Ja det går an. Inspirert av Caroline sin bolleoppskrift, ble sukker og melfrie kanelsnurrer ble en virkelighet her på kjøkkenet for litt siden. Her er oppskriften:
|
Ikke akkurat vondt sammen med en kopp kakao. |
Lavkarbo Kanelsnurrer
Du trenger:
( blir ca 10 kanelsnurrer)
120gr finmalt mandelmel
1ss finmalt kokosmel
2-3ts kardemomme
5ss sukrin
en klype salt
2 ts bakepulver
2-3 dråper stevia (jeg brukte vaniljestevia)
3ss fiberhusk eller 1ts JBKM
1egg
2 ss fløte
2ss kesam
60gram smør
Fyll:
4ss smeltet smør
2ss kanel
2ss sukrin
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
1. Pisk egg, stevia og sukrin til luftig eggedosis. Smelt smøret på lav varme i mens.
2. La smøret avkjøles litt før du har det i eggedosien sammen med fløte og kesam.
3. Bland de tørre ingrediensene.
4. Bland vått og tørt. (Tilsett litt mer mandelmel hvis deigen er for klissete og ikke kan trilles)
5. Lag et langt rektangel med deigen. Dette gjør du ved å ha deigen på et bakepapir, legge et stort stykke plastfolie over og kjevle forsiktig.
6. Lag fyll: Smelt smør, ha det over i en skål, og rør inn kanel, JBKM og sukrinen. (JBKM'et er for at fyllet skal bli litt tykkere og ikke flyte ut over alt)
7. Fordel fyllet utover rektangel-deigen og rull den opp fra langsiden slik at du ender med en lang opprullet pølse. (Jeg brukte bakepapiret under som hjelp til rullingen, siden deigen lett går i stykker)
8. Skjær pølsen i 10 biter og legg snurrene på en stekeplate med bakepapir.
9. Stek på 180 grader i ca 15 min. Følg med for de blir fort brente.
Nyt!