11. des. 2012

1 10 tips: Inneaktiviteter for barn

Go' morgen! Her kommer 10 tips på en Tirsdag!

Inneaktiviteter for barnHvis du har små barn, så er sjangsen stor for at det blir en del sykedager hjemme med dem.
Det er ikke lett å skulle underholde små pasienter hele dagen lang, og selv får jeg fort innmari vondt i samvittigheten hvis ungene blir sittende foran TV'en i timesvis. I tillegg så er jo vinteren en tid hvor man tilbringer mye tid innendørs med de små, enten de er syke eller ikke, så det kan være godt å ha noen idéer i bakhodet til innedager med barna. Her ti tips:


1. Lesestund 


Bøker er så undervurdert nå til dags! Sett dere godt til rette i sofaen eller i sengen med en god bok og et varmt teppe. Be gjerne pappaen eller besteforeldre å ta turen innom biblioteket for å hente litt ferskt lesestoff hvis barna er lei av de bøkene de allerede har. Lydbøker er også helt genialt! Sett barna til å høre på en historie mens de ser på bildene i boken. Kanskje du til og med rekker en dusj eller hive en frossenmiddag i ovnen imens de koser seg?2. Lag en kosekrok 


Dette er noe våre unger gjør nesten hver eneste dag. Finn fram tepper, laken, gamle gardiner og lignende og la barna konstruere sin egen lille kosekrok/telt/fort -hva enn de vil kalle det. Barn elsker å ha sin egen lille hule hvor de kan se i bøker, fargelegge eller ta seg en middagslur.


3. Innendørs Picnic Storesøster på 3år fokynte plutselig her en dag at vi skulle på picnic. Helt i orden det, (jeg takker ikke nei til en mulighet til å kose meg med mat..) men ikke tale om at jeg skal sitte ute i parken i minusgrader, så da ble det innepicnic. Her kan ungene være med å lage fruktfat og brødskiver, før dere slenger en gulvduk eller bare et håndkle på gulvet, dekker på med plasttallerkner og har en koselig picknick midt i stua!

4. Hjemmelaget modellkit En billigere og ikke så illeluktende variant av Play Dough:
2,5dl mel
2,5dl kokende vann
1dl salt
1ss olje 
Noen dråper konditorfarge

Cream of Tartar eller Sitronsyrepulver (kan droppes, men dette sørger for mer elastisitet. Kjøpes på apotek)

Slik gjør du: 
Ha alt det tørre i en bolle og bland. 
Rør inn det kokende vannet til deigen blir en jevn masse.
Avkjøl til det går an å ta på deigen. Del opp, drypp noen dråper konditorfarge på deigklumpene og elt inn fargen.
Oppbevares i plastfolie i kjøleskapet når det ikke brukes.


5. Hjemme-Bowling Finn frem tomme brusflasker (i plast) og en liten ball. Still opp flaskene som kjegler, marker opp "bowlingbanen" deres med litt maskeringsteip og vips så har dere en hjemme-bowlingbane!
Flaskene kan også fylles med litt vann for å gjøre spillet litt vanskeligere.
6. Magien i en pappeske Noe så vanvittig enkelt som alle barn simpelthen elsker: PAPPESKER! 
Her hjemme behøver vi ikke gjøre mer enn å bare sette ut stor eske i stua, så tar ungene seg av resten. Men man kan selvfølgelig gjøre mye mer utav det med maling og en saks hvis man vil. Man kan også ha mange små pappesker og bygge et tårn, slott eller tog. Mulighetene er så mange! Se her for tips til pappeske- DIY idéer. 7. Musikk 

Med mindre barnet ditt er veldig sykt, så er det ingenting som stopper dere fra å ha et skikkelig disco-party midt på dagen. Sett på barnas favorittmusikk, kle dere gjerne ut med morsomme klær eller sminke og dans! (Dette hjelper veldig på nattesøvnen her i huset faktisk.) Godt for de små å få ut litt av energien på lange innedager, og herlig forfriskende for voksne også, faktisk ;)8. Skap noe!Her kunne jeg skrevet en hel bok... Men det å lage ting er noe av det gøyeste barna mine på 3,5 og 1,5år vet. Mulighetene er uendelige, men noen tips er: Fingermaling, håndavtrykk i trolldeig, klipp/riv ut og lim, lag halsbånd av perler eller gamle knapper. Ta en titt på denne pinterest siden for fantastisk inspirasjon!

9. Ansiktsmaling 

En sikker vinner hos mine barn. Vi bruker akvarellfarger, pensler og vann til å male oss i ansiktet. Bare pass på at malingen er av god, giftfri kvalitet. Det går også an å lage sin egen naturlige ansiktsmaling av ingredienser de fleste har hjemme. 10. Kunsten av å gjøre ingentingDet er sunt å kjede seg litt. Dagens barn blir overstimulert av tv, data og annen media, så det at mamma sier "nå skal jeg ha en liten pause og du kan finne på en lek selv" er faktisk en sunn utfordring for de litt eldre barna. Kreativitet er noe man må øve på.

Håper dere fant et par nyttige tips her. 

Hva pleier dere foreldre å gjøre sammen med barna på innedager?

1 kommentar:

  1. Genialt skrevet. Du har nok dermed reddet dag nr 2 av karantene i forbindelse med spysjuka :-D satse på litt mindre TV og mye meir kos i morga :-)

    SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...