Jeg baker og baker... Mannen min må ofte le litt av meg, for det er kun matlaging og julebakst som opptar meg for tiden. Jeg er så gira at vi har måttet bestille bake-stæsj og ingredienser i ekstra store mengder over internett.
Heldigvis holder jeg meg for det meste til sukkerfritt og lavkarbo, for så mye som jeg baker ( og spiser!) hadde jeg garantert endt opp med å føde en 5kilos baby i mars hvis alt inneholdt sukker og mel...
Her er en cookie-oppskrift som er farlig god. Disse forsvant på under 24 timer.
Oppskriften er sterkt inspirert av Kristine sine Sjokolade og mandelkjeks.
Cookiesene blir deilig myke og har skikkelig rik sjokoladesmak.
Cookiesene blir deilig myke og har skikkelig rik sjokoladesmak.
Dark Chocolate & macadamia Cookies
(gir ca 12stk)
4 ss smeltet smør
2 egg
4 ss sukrin
4 ss honning
100 g mandelmel
4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
5-6 ss melk
40g hakkede macadamianøtter
60g hakket mørk (minst 70%) sjokolade helst sukkerfri
Slik gjør du:
1.Bland først smeltet, avkjølt smør, egg og honning.
1.Bland først smeltet, avkjølt smør, egg og honning.
2.Bland det tørre i en egen bolle.
3.Ha de tørre ingrediensene i de våte, og rør tilslutt inn melken. Deigen skal bli ganske tykk og klissete.
4.Rør inn nøtter og sjokolade
5. Bruk to spiseskjeer for å lage klatter på bakepapir. Trykk dem flate med en skje.
6. Stek på 175grader i 8-10min. Avkjøl på rist og nyt sammen med et glass melk ;)
Hvis ikke dette redder dagen din...
Kjærlighet i kakeform!
Nå blir det snart greys anatomy og avslapning på meg...men ikke før jeg blir ferdig med mitt siste prosjekt på kjøkkenet... -Avhengig? hvem, jeg?
Ha en fin torsdagskveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.