Heisann! Lørdagsgodisen i dag: Lavkarbo Vaniljefudge med sjokoladetrekk. Beste jeg har smakt på lenge! Oppskriften kan varieres, og man kan ha f.eks peanøtter eller mandler i fudgen for litt ekstra crunch.
Vaniljefudge med sjokoladetrekk:
4dl fløte
200gram smør (helst usaltet)
3ss sukrinmelis
4 dråper stevia med vaniljesmak *
1ts vaniljepulver eller frøene fra en stk vaniljestang
200g Mørk sjokolade (minst 70%) til trekket
*stevia kan droppes, men bruk da minst 4ss sukrin og 2ts vaniljepulver
Slik gjør du:
1. Bruk en teflon kjele (vanlig kjele gjør at det lett svir seg!) og kok opp smør, fløte, sukrinmelis, stevia og vanilje på middels varme.
2. Skru ned varmen og la det småkoke (viktig! småputre) i 45-60 minutter og rør av og til. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg, og det vil vi ikke ha noe av.
3. Etterhvert når det nærmer seg slutten på koketiden, vil massen få en lysebrun farge og bli litt tykkere. Ta litt på en skje for å sjekke om den er ferdig. Hvis den stivner i kantene så er den klar. (Jeg kokte min fudge i 55minutter)
4. Når fudgemassen er klar, skru av kokeplaten og la den avkjøles litt i kjelen i ca 10 min før du heller den i en bakepapirkledd paiform eller brødform. Hvis du vil ha nøtter i fudgen, strør du disse over nå.
5. La massen stivne i kjøleskapet i 2 timer. (Utålmodige slengte den i frysen i 45min..)
6.Ta ut og skjær fudgen i munnbitstore firkanter
7.Smelt sjokoladen i vannbad, legg fudgebitene på en gaffel og dypp i sjokoladen. Ha bitene i en boks med bakepapir som underlag. Frys i 30 minutter.
Serveres med fordel rett fra frysen!
8. nyt!
Oppskriften er inspirert av denne. Jeg har nettopp kost meg med noen biter til kaffen. Lavkarbogodis er så genialt! |
Det ble en altfor sen morgen på meg i dag, men er takknemmelig for at mannen lar meg få sove ut av og til. <3 Nå skal jeg komme meg ut av pysjen og kle meg så jeg kan ha med L (3,5år) ut og leke.
Ha en nydelig lørdag!
Jona
Den så helt himmelsk god ut!
SvarSlettOh yes det skal jeg love deg. Jeg er helt hekta. ;)
Slett