18. nov. 2012

12 Low Carb Sugarfree Cupcakes

Før jeg glemmer det: oppskriften jeg nevnte. -Sjokoladecupcakes uten mel og sukker.
Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!

Til ca. 12 cupcakes:

Du trenger: 
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)
1ts bakepulver

Smørkrem: 
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!

Håper oppskriften kommer nytte. 
Ha en fortsatt fin kveld! 


Jona


12 kommentarer:

 1. De ble så gode at jeg kommer til å lage de igjen med en gang sjangsen byr seg hehe! :)

  SvarSlett
 2. Disse skal jeg lage straks sammen med lille jenta mi på 6 år :) gleder meg! Ha en fin dag søte:) gøy å følge bloggen din! Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at du følger bloggen Helene :) Alltid hyggelig når lesere gir lyd når dere er innom :) Tips: kanskje ha litt mindre kaffe i kremen hvis jenta di ikke er kaffefan :P mine elsker kaffesmak da hehe. Håper kakene blir vellykket! Ha en fin dag du også!

   Slett
  2. Takk for tips :) Ble ikke til at vi bakte - hun ville heller spille Monopol, så da gjorde vi det i 3 timer i stedet for - kids ;) Men må prøve de - ser så gode ut så spørs om ikke jeg får bake til meg selv en dag denne uken :-P
   Har du noen tips om godis til oss på lavkarbo? Har kjøpt noen det var Maltitol i - men gud å magen reagerer på det :/ Helene

   Slett
  3. hehe, sånt skjer! Ikke så lett å planlgge med disse små ;) Jeg kjøper sjelden godis, for utvalget av bra sukkerfritt godteri er desverre dårlig på butikken.. Jeg pleier å lage godterier selv og ha et lite lager i kjøleskapet ;) Kan sikkert lage et innlegg om kjapp hjemmelaget lavkarbo-godis :) Ellers er mørk sjokolade (over 70%) en favoritt!

   Slett
 3. Denne er jo gammel, men disse skal prøves, vi er veldig glad i mørk sjokolade!
  Menneh, kokosmel og sukrinmelis har jeg ikke brukt før, får det og i helsekosten ja?
  Og vaniljestangen, kan den byttes med litt vaniljeessens?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det finnes på helsekost ja. Jeg har alltid kjøpt I Berlin eller bestilt på nett. Sukrin finnes på meny vet jeg hvertfall. :) ja vaniljeessens tror jeg skal gå bra. Bare bruk veldig lite :) jeg har forresten brukt melk I stedet for fløte i det siste og syns de blir bedre. Og så hadde jeg en ts bakepulver I sist gang. Det går fint å droppe det men de ble luftigere med melk og bakepulver :) Lykke til!

   Slett
 4. Hei!
  Jeg har nettopp begynt å redusere karbo og sukker, vil gjerne få vekk noen "mammakilo" ;) - men er litt usikker på dette med kunstig søtning til barn..? Vet at sukrin og stevia egentlig er naturlig, men vet ikke om det er noe særlig kjennskap til hvordan det virker på barn? Vet du noe om dette?
  Og en annen ting - har lest så mye om at mange ikke liker den kalde/metalliske smaken av sukrin, så jeg kjøpte sukrin+ i stedet - som er blandet med stevia, tror du det kan brukes i denne oppskriften?

  Forøvrig kjempefin blogg! Du morer, rører og gleder! :) Koser meg med innleggene dine!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukrin + kan helt sikkert brukes:) det finnes en grense for anbefalt maksinntak av stevia. Husker ikke I farta nøyaktig hva det var men greia er at stevia er så inni hampen mye søtere enn sukker slik at man trenger kun veldig små mengder av den. Så det skal godt gjøres å ta overdose liksom hvis du skjønner :) hvitt raffinert sukker har ikke noe bedre rykte enn sukrin og stevia så det bekymrer jeg meg personlig ikke for. :) vi bruker heller ikke stevia og sukrin hver dag :)

   Slett
 5. Kan de fryses, forresten? :)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...