20. jan. 2013

5 Søndagskos: Lavkarbo Eplekake

Søndag er søndag, med eller uten sukker. Denne nye eplekake-oppskriften jeg testet ut i dag ble kjempegod, og så er den sukker og melfri også da vettu! 

 Vi har hatt en kjempehyggelig dag sammen med gode venner. Vi spiste deilig brunch på Al Hamra i dag tidlig og senere hadde vi kaffe hjemme sammen med et vennepar mens alle ungene (4 til sammen) lekte og koste seg. Lillesøster R og jeg bakte en eplekake i ettermiddag. For søndag er søndag, og da er det på sin plass med litt kake. (Eller det sa jeg i hvertfall til meg selv da jeg plutselig fikk lyst på kake hehe!)Du trenger: 
100 gr Mandelmel
4 ss kokosmel
1 1/2 dl sukrin 
2ts bakepulver

5-6dråper stevia vanilje
200gr cottage cheese
2ss fløte
4mellomstore egg 
en knivsodd vaniljefrø fra vaniljestang
1 rødt eple i skiver
ca 2ss kanel 

+En dæsj pisket krem eller litt sukkerfri vaniljeis til å servere kaken med.

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175grader

1. Rør det tørre (unntatt kanel) sammen i en stor bakebolle.
2. Miks cottage cheese, egg, stevia, fløte og vaniljefrø med stavmikser eller i vanlig mikser til det blir en glatt røre uten klumper.
3. Bland det våte i det tørre. Bland til en glatt røre 
4.Ha røren i en smurt rundform.
5.. Ha kanel i en skål og rull epleskivene en og en i kanelen før du stikker dem ned i deigen. Strø gjerne litt ekstra kanel over kaken før du steker den i ca 30 min midt i ovnen.
6. Server med en dæsj pisket krem eller vaniljeis.  

Vi serverte eplekaken med både is OG krem. 
-because why not!


Ha en super søndagskveld! 

5 kommentarer:

 1. ooh.. ser godt ut! igjen! Og det enda til Eplekake ikke er noen stor favoritt hos meg ;)
  Ha en fortsatt fin kveld :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Pleide ikke å like eplekake jeg heller, men hvis jeg tar veldig lite epleskiver i og skjærer dem tynt, så syns jeg det er godt :)

   Slett
 2. Jeg er oppdratt etter idle parenting og som "voksen" og 20 år er jeg veldig takknemlig for det og har sett verdien i det - og kommer til å oppdra barna mine på samme måte den dagen de kommer til verden. Jeg ser nå med et voksent blikk at jeg er mye mer kreativ, ansvarlig og selvstendig enn flere på min alder. Det å gi spillerom for de små tror jeg bare har positive effekter, og jeg har stor tro på Idle parenting. Og lykkelige foreldre gir lykkelige barn! Keep up the good work :)

  SvarSlett
 3. Ops, dette kom på feil innlegg - men du skjønner greia ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hehe, jeg skjønner greia ;) Tusen takk for flott kommentar. Artig å høre fra en som har vokst opp med "late" foreldre ;)

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...