14. jan. 2013

26 YAY for my body! 32 weeks

Inspirert av Susanne's kronikk og Vigdis sitt finfine innlegg, så vil jeg bare si: HURRA for 32 fullgåtte uker og HURRA for kroppen min! For denne, (om enn litt dvaskere versjonen av) kroppen min har faktisk laget de to mest fantastiske personene jeg kjenner, og snart har den jammen bakt ferdig et tredje menneske! Flinke kroppen sin! 


Okay, så syns kanskje noen at det er litt småflaut å skryte høyt av kroppen sin, men du trenger jo ikke å klistre den over hele internett slik jeg gjør... -Bare det å se deg selv i speilet en gang om dagen og si "du er ok du!" kan være starten på noe godt.

En ting jeg er litt lei av er når folk klager på at det å være gravid "ikke er så big deal" som vi vil ha det til, og at mammabloggere skryter så fælt av det kun for å få oppmerksomhet... 
Vettuhva? -jeg er helt uenig! Ned med bagatellisering av både svangerskap og mammatilværelsen. Og ikke minst: NED med janteloven! Vi gjør pokker med en superfantastisk og vanskelig jobb her, så jeg syns det hadde vært synd og skam hvis vi ikke hadde vært stolte av oss selv....men, man trenger ikke å ta seg selv så høytidelig for det om...Jeg har kastet bort mange år av livet mitt på å rakke ned på meg selv og da spesielt kroppen min, fordi jeg var så lett påvirkelig og skjør at jeg trodde på det janteloven sier: Du skal ikke tro at du er noe! 
Men nå er det nok, jeg har snudd på arket og begynt på en annen vei. Jeg hevder ikke dermed at jeg står opp hver morgen og tenker "DAMN hvor heit du er!" når jeg ser meg i speilet, for jeg er ikke helt der enda.. -men jeg har skjønt at det er lov, og til og med viktig å være glad i kroppen sin akkurat sånn som den er, og det er har jeg tenkt å lære bort til døtrene mine.

Så når jeg står foran speilet hjemme og jentene ser på meg med store blå øyne, så har jeg bestemt meg for å bannlyse negative ord om meg selv og kroppen min. De skal ikke lenger få spørsmålet "ble mamma fin nå?" -for det tilsier jo at jeg ikke er fin nok slik jeg er men at jeg må gjøre noe for å bli det.
Nei, hvis jeg på død og liv skal drive å snakke om kroppen min til dem så får det bli:
 "SE så fin mamma er!" For det unner jeg dem å lære, slik at de skal kunne si og synes akkurat det om seg selv.Og helt til slutt vil jeg bare si at jeg merker at disse tullebilde-photoshootene gjør noe med meg. Himmel så godt det er å ikke ta kroppen sin så sinnsykt seriøst hele tiden, slutte å suge inn magen, drite litt strekkmerkene og (de mange) ekstra gravidekiloene og bare slå seg løs og feire at man faktisk HAR en kropp som funker! 

Takk for inspirasjonen Susanne og Vigdis! 

Er du med? Heier du på kroppen din? Litt hvertfall?
Jeg vil se flere damer der ute som tråkker janteloven ned i støvet!


ps: ikke glem giveawayen!

26 kommentarer:

 1. fantastisk instilling. :) folk flest tror man må se en spesiell måte ut for å få lov til å være glad eller at man ikke er sunn om man ikke passer inn i den "perfekte" kroppsformen. folk fyller seg selv, uansett hvordan det ender, og de sunneste menneskene er de som ikke tenker negativt hele tiden, spiser sånn at kroppen blir glad og beveger seg fordi det er gøy! jeg har aldri elsket kroppen min mer enn da jeg gikk gravid, på tross av all dritten jeg gikk igjennom på den tiden. JEG KAN GRO MENNESKER. HALLO LIKSOM. ellers synes jeg det er flott at det er sånne verdier du vil gi barna dine, selv om det kanskje ikke alltid er så lett å ha den innstillinga selv! stå på, momma, du ser fantastisk ut, og kroppen din gjør viktige, store, fantastiske og vakre ting! HURRA!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for herlig kommentar k! WE GROW PEOPLE = AWESOME!:P

   Slett
 2. sv:
  Ja, jeg falt virkelig for det jeg også. Litt retro :)
  Ha en kjempefin uke du også <3

  Og du - wow, du ser kjempebra ut! Og JA, der fikk du meg til å tenke, fader så flinke vi er - og så fantastiske kropper vi har!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Monica. Og ja, superFLINKE kropper har vi! Heldige oss!

   Slett
 3. Elsker bildene, og hurra for oss flinke mammaer!!! :)

  SvarSlett
 4. FOR et flott innlegg og fine bilder! Jeg er helt enig med deg, hvorfor rakke ned på kroppen sin! Og veldig viktig det du sier om hva man lærer døtrene sine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk kjære deg! :) Ja, det er litt av et ansvar man har som mamma.. De suger jo til seg ALT man gjør og sier, så man må balansere på en fin linje og tenke igjennom egne holdninger hver eneste dag. Ikke lett!

   Slett
 5. Kroppen og magen din er fantastisk Jona!! For et utrolig bra forbilde du er for jentene dine!! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Reidun! Blir helt rørt!! Jeg prøver hvertfall mitt beste for deres skyld <3

   Slett
 6. Nydelig er du <3 Herlige bilder!!!

  SvarSlett
 7. Kjempefine bilder og gode tanker om kropp og liv. Det å få bære fram og føde mine tre barn gjorde veldig mye med mitt eget forhold til kroppen min. Før var det på en måte noe jeg dro rundt på, som jeg ikke var helt venn med. Kroppen var liksom ikke "meg". Og i hvertfall ikke noe jeg var glad for eller fornøyd med. Det å få være gravid og få barn, amme barn og være en fantastisk mammakropp gjorde virkelig at jeg tok bolig i kroppen min - det er meg og jeg er flott, stolt og fornøyd. Og det har jeg tenkt å holde på - selv om åra går... Lykke til med magen og dagene som kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for nydelig skrevet kommentar. Ja man ankommer virkelig i sin egen kropp når man får oppleve å gi liv! Kan ikke fatte hvor heldig jeg er som får lov å gjøre dette for tredje gang nå. :)

   Slett
 8. Svar
  1. Tuuusen takk! er veldig glad i bollemagen :D

   Slett
 9. Utrolig flott innlegg og du er super flott. Jeg er selv 30 uker på vei med 3.mann og prøver som deg å heller si se så fin mamma er, enn er mamma fin nå :)

  Storebror på 4 år går rundt å sier at mamma er fin stadigvekk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Oj så artig at vi er nesten like langt på vei :) Skjønn 4åringen din er. Han har skjønt det! :)

   Slett
 10. *åh, så fiiiin du er, jona!! og for et fantastisk innlegg:)! og tusen takk for alle de koselige kommentarene du legger igjen inne hos meg; jeg setter så stor pris på det!! ha en knakanes fin dag* klem vigdis

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Vigdis! Tusen hjertelig takk! Det betyr mye at du tar turen innom og så da med sånne fine ord! Takk! Hehe, har følt meg litt masete inne hos deg, føler jeg skravler ut i et... men jeg klarer bare ikke dy meg for gravidehormonene bobler over i rosa skyer når jeg ser bilder av skjønningene dine vettu! ;) Regn med å høre ifra meg liksom :P klem!

   Slett
 11. Thanks so much. I will be sure to check out your blog.

  SvarSlett
 12. Fine damen med fine magen!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...