22. mar. 2013

25 Entering the Fog

Den tredje dagen. De fleste mammaer og alle jordmødre vet hva det betyr... MELK!For dere som ikke har hørt om det: etter at man har født, så tar det litt tid før det blir skikkelig fart på puppemeieriet. De to-tre første dagene kommer det som regel kun veldig små mengder råmelk, men så, på den tredje dagen skjer det noe magisk. 
(Ok, det er ikke alltid like romantisk for alle, men det kommer vi tilbake til i en senere post...) 
Plutselig så fylles stellet til randen av skikkelig babymelk, og samtidig så legger det seg et tjukt slør over hjernen til mammaen og hun glir inni "ammetåka". Det er en herlig og avslappet tilstand, dog litt irriterende når man glemmer hva folk heter, eller føler at det å ha en voksen samtale med flere enn ett menneske samtidig, blir litt som en algebraoppgave. Og det å skrive en bloggpost tar ca en hel dag...

Du vet du er på god vei inni tåka når du glemmer å spise, gre håret eller gå på do liksom.
Flaks at jeg har en flink mann som husker på det meste for meg...enn så lenge. Det er ikke uvanlig at nybakte pappaer også blir litt småfjerne, tåkete i hodet, med litt flere skjeggstubber enn ellers...


Har du erfaring med ammetåke? Gjorde du/glemte du mye rart? 
25 kommentarer:

 1. Gratulerer med en fantadtisk nydelig liten tass. Husker den tiden veldig godt. Heldigvis er det ikke alt for viktige ting som går i glemmeboka. Husker godt med førstemann, vi gikk helt surr i dagene og vasket klær i fellesvaskeriet på feil dag. Det gikk ikke upåaktet hen av vaskepolitiet i oppgangen for å si det sånn.

  SvarSlett
 2. SER at han ligner på lilleøster! haha herlig!

  ammetåka mi viste seg mest gjennom panikk for at lillemor ikke ville spise ordentlig. :p

  SvarSlett
 3. (men sånn ordner seg! hun pupper enda hun, over to år senere..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg syns også han er kjempelik på lille-storesøs :D
   Og så herlig at hun pupper enda. Det gjør lillejenta mi å av og til ;)

   Slett
 4. Ingen tvil hvem som er søstrene! Herlige lillebror :)

  SvarSlett
  Svar
  1. nei der er det ikke mye tvil :P

   Slett
 5. for en nydelig liten gutt dere har fått,gratulerer så masse:) også så lik på storesøsteren sin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk :) ja jeg er helt enig ;)

   Slett
 6. Fineste!!!
  Hurra! Du klarte det, hjemme! Han ser helt nydelig ut og lillesøster er minst like skjønn. Jeg måtte stirre på bilder av magen i uke 41...OMG. Vi kvinner er tøffe! Kos dere i ammetåka. Klem.

  SvarSlett
 7. Huff ja, jeg er fortsatt i ammetåka etter 10mnd. Har aldri vært så distre i hele mitt liv :p Glemmer alt, klarer ikke å følge med når folk snakker, er klomsete osv. Håper det går over snart.. :p

  SvarSlett
  Svar
  1. huff ja det kan være ganske frustrerende. Eneste som hjelper meg litt er å få i meg nok mineraler og omega3 via kosttilskudd. Hjernen trenger virkelig litt ekstra føde når man ammer :)

   Slett
 8. Det er ganske utrolig hva disse damekroppene får til! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og synes det er snodig at det er likt for alle om man er førstegangs eller mamma til 4! Man får rett og slett ikke til annet enn å sitte der med den bylten..med håret til alle kanter. Jeg gikk å bysset på en melkekartong på rema da tåka herjet..og rugget på handlevogner. Man er rett og slett 100 % dedikert for jobben som mamma! :)

  Håper dere koser dere masse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja... jeg som gjør dette for 3.gang burde i grunnen vært forberedt, men det kommer litt som et sjokk likevel når man skjønner at ok -her blir jeg sittende de neste månedene...baby, melk, bleier(herregud så mye bleier) og kos. :)

   haha! den byssingen ja... tok mange mnd før jeg klarte å venne meg av det!

   Slett
 9. Nydelig baby!! Her er det bare nerdetåke som gjør meg helt fjern, men tror kaaanskje ammetåka er hakket verre :p

  SvarSlett
  Svar
  1. ja just you wait... heeelt fjern og dopet på kjærlighetshormoner :P

   Slett
 10. Åh hvor nydelig går det an å bli! Ammetåka.. Konstant ammetåke i snart 2 1/2år. Jeg skylder alt på det jeg egentlig. Jeg er egentlig veldig flink til å huske på ting, men nå er jeg glad jeg bare kommer meg gjennom dagen uten å glemme basics som å kle på meg, spise og gå på do..
  God helg finefamilien!! :-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det er helt villt... jeg som er det matmonsteret til vanlig. Klarer nå såvidt å få i meg et måltid om dagen. Ikke lurt! Og så når mannen spør hva jeg har spist i dag, har jeg glemt det! heldigvis husker han på å fóre meg av og til da :P

   God helg til dere å!

   Slett
 11. Gratulerer!! :)
  Nydelig bilde av lillemann. Kos deg med han og de første magiske dagene!
  Hilsen Inger-Lise

  SvarSlett
 12. Jeg kan ikke lenger skylde på ammetåka, dessverre.
  Vil i alle fall GRATULERE deg og din make masse med nykommeren! Så fine unger dere lager! ;)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med lillebror, han er nydelig..

  Og ammetåka kan jeg nok ikke skylde på lenger jeg heller, selv om den virker å aldri forsvinne... Jeg har begynt å kalle den mammatåke. :P

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye! Jeg husker at jeg hadde besøk og hadde ammet en gang på hvert bryst. Jeg hadde på meg en singlet som jeg måtte av med skulderstroppen for å komme til. Etter en halv time oppdager jeg at jeg har glemt å kle på meg å sitter med singleten rundt magen...iiik...heldigvis var det en venninne i ammetåka på besøk som hadde registert det men glemt å si noe ;-)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...