3. mar. 2013

11 Helgen

Litt av det helgen hos Berlinerbanden har inneholdt:Kakeoverdose i ettårskalas til kompis på barnecafé


Utrolig stas å få boltre seg på barnekaféen sammen med et knippe andre små venner!Den tradisjonelle brunchen på byens beste arabiske café. (Minne Mus sin første brunch.)
Og en hel del kos...

Joda, jeg er her enda og er fortsatt (ekstremt) gravid og greier. 39 uker fullgåtte og desperasjonen begynner smått å snike seg på. Hvis Lillebror gjør som søsteren hans R, så har vi enda 11 dager igjen å gå....

Vi prøver så godt vi kan å fylle dagene med familietid og moro slik at jeg (og mannen) ikke går løs på tapeten av ventingen. Det er godt å ha noe å gjøre, men samtidig merker jeg trangen til å bare være veldig usosial. Skulle ønske jeg kunne ligge i sengen, helt for meg selv og se på serier hele dagen, og ellers kun sove og spise frem til fødselen. Kanskje det faktisk hadde vært lurt å spare opp energi til fødsel og barselukene... tviler på jeg får det til med to superaktive jenter i hus, men jeg kan jo prøve...

Hvordan tilbrakte dere mammaer de siste ukene før fødsel? 
Var det sofasliting eller full fart frem til siste dag?

11 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har selv to barn, og før fødsel nr to var jeg opptatt av å ha det ryddig hjemme, slik at jeg kommer til et hjem som er helt rent med min baby. Men jeg gikk noen dager over termin og begynte å bli lei av den store magen med lille jente mi som var et og ethalv år gammel. Og stakkars meg, den dagen da jeg skulle føde var det kaos hjemme. Og dA jeg skulle hjem fra sykehuset sa mannen min at han har ikke ryddet, men da jeg gikk hjem, leiligheten var ryddig og alle klærne som jeg ikke rakk å vaske ble vasket. Tusen takk min kjære mann:)
  Så mitt råd er, få i deg all energien som trenges.
  Også spis så mye du orket av dadler fordi åpningen vil skje kun i noen minutter. Tro meg, han siste ble født innen en time. Altså jeg mener at jeg fikk sterke rier rundt 15:00 og han ble født 15:44. Helt utrolig.
  Lykke til med fødselen. Layla

  SvarSlett
  Svar
  1. Så deilig å komme hjem til ryddig leilighet da :)

   Oj, innen en time! Det var sinnsykt fort! Håper Lillebror tar seg litt bedre tid enn det, slik at jordmor rekker frem!

   Slett
 2. Ser jo ut som en fin helg :D

  Med førstemann sier det seg jo selv at jeg bare lå på sofaen ;)
  med nr 2 så var det ikke så lett, mannen var offshore fra uke 34 til 38 og ellers så var jo poden mammadalt deluxe så lite ro å hente da gitt :) Men det gikk bra! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg lå også mye på sofaen da vi ventet Storesøster. Men jeg hadde også mer overskudd til å skrubbe gulv og tak i mellom sofa-øktene :P Denne gangen føler jeg at leiligheten er mye mer rotete, men jeg bedriver mindre sofasliting..

   Slett
 3. Fin helg!

  Jeg hadde huset fullt (bokstavelig talt) av besøk fra Norge i litt over en uke før fødselen og en uke etterpå. Det var full fart stort sett hele tiden med en 6åring i hus med mauer i rompa. Det er ikke å legge skjul på at det hendte jeg bare la meg i senga og gråt fordi jeg ville slappe av og være alene. Vi dro for å se på kenguruer to dager før jeg fødte. Det å dra den ekstremt store kroppen min rundt i 40 varmegrader var det siste jeg ville, men skal man være god tante, så skal man være god tante. Etter at fødselen hadde begynt var jeg så desperat etter å komme meg vekk fra alle sammen at vi stakk like gjerne ut å handla de siste julegavene og satt in bilsetet i bilen før vi dro på sykehuset. hahaha... Galskap! 24 timer etter fødselen satt jeg hjemme i fullt middagselskap på julaften, med ekstra besøk og gode greier. herre min for et kaos. Godt jeg var så omtåka at jeg ikke skjønte bedre. Aldri igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh kjære deg det hørtes kjempeslitsomt ut! Jeg skjønner godt du ble utslitt. Vi får også besøk av familie en drøy uke etter termindato... håper han kommer til termin eller før, slik at vi får summet oss litt først...

   Slett
 4. Merker at pulsen øker litt mens datamaskina sakte åpner bloggen din. Kanskje har nyheten vi alle venter spent på kommet? Jeg (og jeg regner med jeg ikke er den eneste av leserne dine) er veldig spent på å høre hvordan alt gikk og kanskje få ''hilse på'' den lille. Og når jeg som ikke kjenner deg i det hele tatt gleder meg, kan jeg jo bare så vidt ane hvordan det er for dere som foreldre! Hold ut for snart er han er!:)

  Lykke til med fødsel og alt som følger med!<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære søte deg, så utrolig herlig kommentar å få! Tenk at jeg har så herlige lesere da :)

   Tusen hjertelig takk!

   Slett
 5. Har tre barn, aldersforskjellen er omtrent som hos dine, og jeg jobbet frem til den dagen de ble født med alle tre ;)
  NB. jeg var 35 da jeg fikk førstemann, så vi "gamle" mødre som du har skrevet om tidligere :) er nok like spreke og tøffe mammaer som dere på 20. Så godt som alle mine venninder som fikk barn da de var på min alder jobbet også helt frem til fødselen, selvfølgelig kommer det an på hvaslags jobb man har og at man har et såkalt normalt svangerskap.
  Ha en fin dag, uansett hvordan du tilbringer den, liggende, stående, "vaggende" ;)

  SvarSlett
 6. He he sist gong (førstemann) kombinerte eg sofaen med turar med hunden. Den dagen eg fekk rier, trudde eg det berre var kynnere og tok hunden med opp mot fjellet. Heldigvis trur eg hunden skjønte at det var alvor, for ho satte seg på beina mine, kasta seg mot leggane når det ikkje hjalp, og la seg foran føterne mine gang på gang. Etter ei lita stund så tok eg ho på alvor og gjekk heim og kvilte. Takk og lov, for den fødselen tok halvanna døgn - ein fjelltur i forkant var vel det siste eg trengde! ;)

  Denne gongen (veke 23 i morgon) kjem eg nok til å slappe av det eg kan. Med ein 18 mnd gamal storebror i hus (han rekk knapt verte to før nestemann kjem) så er det nok begrensa kor mykje sofakviling det vert uansett.

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...