25. apr. 2013

12 Svanereir og Steiner i lomma


Håret ditt har allerede blitt lysere. Solen kysser ansiktet ditt og vinden stryker deg over kinnet. Du plukker blomster og steiner som du stiller opp på rekke og rad mens du tenker på ting som jeg aldri får vite.
Du har nye sko som du løper igjennom gården med, før du tar dem av, slik at du kan kjenne gresset kile deg mellom tærne. Det lukter annerledes ute, og byen er full av mennesker som snakker utenlandsk. Det er dette vi voksne kaller "vår". Du synes den er vidunderlig. Den kommer med frihet, vind i håret, varme regnstormer og nye sko. Du er tre, -snart fire og du kan alle sangene om denne årstiden utenat.

Du forteller meg at svanen nede ved vannet i parken har laget et reir, og jeg forteller deg at da kommer det vel snart svanebabyer. Øynene dine lyser av forventning og det får meg til å ønske at jeg kunne oppleve verden igjennom dem. 

Du har ikke tid til å stoppe et sekund, du er for opptatt med å plukke alle de små bladene som spretter ut av grenene. Busker og trær eksploderer i full blomst, og du fyller alle lommer med alt det nye fine. Når vi kommer hjem, tømmer du lommene og viser meg stolt hvor mange skatter du har funnet i dag. Du sovner, utmattet av dagens eventyr og det lukter sol av huden din. Jeg unner deg denne våren og gleden den gir deg. Jeg unner deg den så inderlig at jeg skulle ønske jeg kunne love deg at du skulle få oppleve våren tusen ganger til. Hundretusen ganger.
12 kommentarer:

 1. For et nydelig innlegg, Jona!
  Fine storesøster!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Cathrine.
   Ja hun er superfin og så nysgjerrig på verden! :D

   Slett
 2. Så fint skrevet Jona, så fin storesøster dere har :)

  SvarSlett
 3. Så vakkert! Og for en nydelig størstestoresøster. Jeg ser Lillebror ligner på begge sine søstre! Så pene alle tre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja han ligner veldig på dem:)

   Slett
 4. Bilde nr 2 var forresten uhyre fint! Ram det inn! :)

  SvarSlett
 5. For et herlig innlegg!

  Jeg synes det er så spennene at du/dere bor i en "fremmed" by (siden du er norsk liksom) ! Snakker dere tysk med ungene? Kan de noe norsk? Har du noen tanker om de eventuelt skal lære dem det? =D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke norsk:) Kommer fra Island, men har bodd i Norge i 13 år og gått på skole osv. Vi snakker tysk og islandsk med ungene. :)

   Slett
  2. Åja =D Så spennende =D

   Slett
 6. Hva med familien din bor de på Island eller i Norge? Lærer barna ikke norsk? Utrolig flott skrevet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)

   Mesteparten av familien bor på Island. Barna lærer ikke norsk hjemme siden det ikke er mitt eller mannens morsmål.

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...