11. apr. 2013

25 Våkenatt


Jeg gjør meg klar for en ny våkenatt. 
Drikker et glass vann. Binder på meg bæresjalet.
Jeg bærer deg tett inntil meg og gjentar de samme ordene:
-Ja lille venn. Jeg vet. Det blir snart bedre. Jeg lover.
Du gråter så sårt og intenst.
At noen som er så liten skal ha så vondt, 
det er ikke rettferdig.

Den første timen er over, 
og jeg har nådd min grense.
Nå gråter jeg også. Jeg har prøvd alle triks. 
Nå bare traver jeg frem og tilbake med deg,
og jeg skulle ønske du var tilbake i magen min.
Bare for en liten stund. Slik at du fikk sove.
For at noen som er så liten, skal gråte så sårt,
det er ikke riktig.

Klart jeg er sliten. Visst er det tungt.
Likevel vet jeg: en dag er dette over. Du blir ikke liten for alltid.
Og alt jeg har igjen er minnet av lukten din, håret ditt.
Hånden din som grep rundt pekefingeren min,
 rett før du lukket øynene
og vi sovnet tidlig om morgenen. 25 kommentarer:

 1. uffe stakkars lille... men du, kanke jeg få bære mens du sover da? Jeg har også lyst på baby. Og en mann, helst. Sukk...

  SvarSlett
  Svar
  1. snille du skulle gjerne fått hjelpe litt:)

   Slett
 2. Stakkar lille vennen. Det er ikke bare og bare å være så liten... <3

  Litt synd i den trøtte mamman også... Klem til dere <3

  SvarSlett
 3. Stå på Jona! Hold ut lillebror! Snart blir det bedre,selv om hver natt føles uueeendelig lang. Dette er nok ikke tiden for å gi gode råd, men har dere prøvd akupunktur, kiropraktor eller liknende? Mange jeg kjenner har hatt god effekt av det. På min lille frøken fungerte det å legge henne på varmekablene med hårføner på. Susen fra føneren minnet nok om mammas mage, og varmekablene holdt henne varm. Tihi, den føneren stod på dag og natt i tre måneder hjemme hos oss. Pinlig å få besøk-skal bare roe frøkna jeg- ssssshhhshshshshshzhshsh (fønerlyd.. ) bæreselen var også hyppig brukt. Du er en suuuuuper mamma, , lillebror og søstrene er heldige som har deg! varme, ,gode, søvndyssende tanker til dere♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Loppen. Vi har fått time hos Osteopat nå. Håper hun kan hjelpe ham!
   Ja jeg har hørt at sånn "white noise" ofte roer ned de små. Har vært fristet til å prøve, men tenkte liksom at det blir litt upraktisk å bli "avhengig" av støvsugern eller hårføneren kansjke.

   hehe, ser for meg ansiktsuttrykket til de besøkende når du skrudde på føneren :P

   Takk igjen for at du tar deg tid til å kommentere.

   Slett
  2. Bare et lite tips ang hårfønern; det skal finnes en app til mobilen som lager denne lyden, kanskje litt lettere tilgjengelig enn å finne frem hårfønern hver gang :)

   Slett
 4. Stakars liten gutt og stakars mammahjertet!!! Håper vondtene forsvinner fort og at dere snart er på rett vei igjen!!! ♡ ♡ ♡ Mange gode tanker til dere!!!

  SvarSlett
 5. Kiropraktor! Jeg anbefaler det på det sterkeste. Teo hadde kolikk, og etter tre behandlinger var han helt fin :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Monica:) Vi skal til Osteopat, men skal absolutt skjekke ut Kiropraktor hvis det ikke hjelper.

   Slett
 6. Det er ikke alltid lett å være liten, eller å være flink og veldig trøtt mamma! Stå på, Jona!

  SvarSlett
 7. Å jeg vet.........ta i mot all den hjelp du kan få............sterk klem. L

  SvarSlett
 8. ÅH, så sterkt å lese. Tårene kommer her - har opplevd det samme, og vet alt om fortvilles, gråt og utmattelse. VI fikk hjelp hos kiropraktor! Små barn skal ikke skrike sånn hvis de er mette. Da er det noe som plager. Oppsøk fagpersoner og ikke gi deg. Kolikk er ikke bare å godta syns jeg.
  Mari G

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mari.
   Huff nei jeg unner ingen dette :/
   Vi har fått høre av både barnelegen og Jordmor at han skriker fordi at han sluker så mye luft når han ammer, og at luft-slukingen har sammenheng med forkjølelsen hans. Tett nese gjør altså at han får magevondt... Jeg tror det er mye mulig de har rett, men vi skal prøve oss på en time hos Osteopat uansett. Hvis det bare hjelper LITT så er det verdt det. For det er sant det du sier, -de skal ikke skrike så mye :/

   Slett
 9. jeg gråter her....stakkars gutten! Håper det går bedre snart!!

  SvarSlett
 10. Huff, det er slitsomt. Men det gir seg etter hvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det gir seg jo tilslutt. Men vi har tenkt å prøve å komme til bunns i disse smertene, så kanskje han ikke trenger å lide sånn i ukesvis, stakkars lille. Mellomstejenta fikk god hjelp av Osteopat, så vi prøver oss på det igjen :)

   Slett
 11. Du kan virkelig å berøre en småbarnsmor hjerte, jeg felte noen tårer om det du skrev. Aldri før har jeg lest en så fantastisk blogg som din. Evig takknemlig for at du deler, både smått og stort, tusen takk. Og lykke til videre <3 Det gjør vondt..

  Jeg ville oppsøkt osteopat. Etter å ha vært gjennom både fysio, kiropraktor og manuellterapeut, og ingenting hjalp (dette var KISS/KID da), var det først etter 10 måneder vi fikk anbefalt osteopat - og to behandlinger der så var han 100% god igjen, og nesten 1 år.

  Nettklemmer fra KM.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk KM. Det betyr mye å få slik tilbakemelding. Av og til lurer jeg på om denne bloggingen min i det hele tatt er godt for noe. (Bortsett fra å bli himla artig for ungene å bla seg tilbake i når de blir større..) Men når jeg hører at andre mennesker blir berørt og/eller kjenner mindre alene med småbarnslivets opp og nedturer, så blir jeg motivert. Takk!

   Ja vi har faktisk bestillt time hos Osteopat! :) Mellomstesøster hadde samme problem, og hun fikk god hjelp av Osteopat. Bare synd at vi dro såpass sent med henne, etter ukesvis med gråt. Nå er vi føre var og drar før det blir HELT ville tilstander her.

   Slett
 12. Lillebror hos oss skrek en god del og var urolig om natta, og sov generelt dårlig fram til han var 7-8 mnd. Vi prøvde kiropraktor og manuellterapeut uten særlig effekt. Han var våken hver 1-2. time hele døgnet de første mnd og så gradvis opp til 4 timer. 6 timer i strekk fikk vi kanskje 5 gansker på 7 mnd...

  Men, da han endelig begynte å spise fast føde (mer enn bare noen skjeer) så tok det 3 dager så sov han 9 timer i strekk! Nå er han 20 mnd og har sovet natta gjennom i et år:) Det var en stor overgang fra oss fra storesøstra som sov 14 timer i strekk fra hun var 3 mnd... :)

  SvarSlett
 13. Ååå, lille nuttefine...
  Hvis det er snakk om luftsmerter og du ammer, så kan du prøve å skylle ned en T.skje hel karve et par ganger i døgnet.
  Ønsker dere en god helg med nok søvn. :)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...