21. mai 2013

15 Blogaward og 5 blogger jeg leser


DANKEdankedanke schön! For en uke siden mottok jeg en Blog Award fra bloggeren bak ToPlussTre, som er en fin mammablogg om livet til tre små, hvor av to er 1år gamle tvillinger. Jeg ble veldig overrasket og glad. Det er veldig stas når folk viser at de setter pris på bloggen min. En slik award innebærer at mottaker skal gi den videre til blogger som man syns fortjener ekstra oppmerksomhet. Den der var ikke  helt enkel for en vinglepetter som meg. Det finnes så mange artige og spennende blogger! Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg og vært frem og tilbake i forhold til hvilke blogger jeg skulle velge, og det ble såpass umulig at det hele tok meg tilbake til gymtimen i 6.klasse hvor jeg måtte velge lagkamerater til kanonball. Jeg kom fram til at jeg må nok begynne å anbefale blogger regelmessig, fordi at det er så mange som fortjener mer oppkerksomhet. Men nok om det. Her er de jeg vil trekke frem og gi Blog Awarden min videre til:


Artig for kidsa: En tegneblogg med illustrasjoner og tekst som beskriver situasjoner som vi foreldre kan kjenne oss igjen i. Morsomme Hege som står bak bloggen og tegningene, beskriver den som "en feelgood blogg fra Villa Vannvidd".


Adventures in Jedi: En rørende og velskreven blogg fra en annen mamma i utlandet. Bloggen handler om livet som hjemmeværende mamma til en liten gutt som heter Anakin,(<-var ikke det ca. det kuleste navnet i verden??) og andre ting som opptar Dida som skriver bloggen. Hun er usedvanlig god til å sette ord på ting, og jeg blir som regel sittende med et ferskt perspektiv på ting når jeg leser bloggen hennes. Dida skriver på engelsk, siden hun og familien er bosatt i Australia.


Diaperdivadiary: En blogg det er vanskelig å beskrive. Den må nesten bare leses! Diaperdivaen er en modell og tobarnsmamma, bosatt i Oslo, som stadig er ute på nye eventyr. Hun har en underholdende tone og en jordnærhet som jeg ikke trodde var modeller forunt før jeg begynte å lese denne bloggen. Diaperdiva gir oss litt av alt, all over the place, men mest av alt: moro og ironi om det å være mamma.
ZooPayne: Herr og Fru Payne har tre barn, en hund, en flokk sauer, høns, to katter og en hest. Familien bor på en sjarmerende bondegår i Norge, og deler sin hverdag med barn, dyr og natur i skjønn forening. Hver gang jeg leser denne bloggen, så bestemmer jeg meg for at jeg skal kjøpe meg bondegård. Og så husker jeg at man trenger penger til sånt... Uansett, Zoo payne er en koselig og hjertevarmende blogg og jeg er fast leser.
Pappahjerte: Hvor skal jeg begynne? Peter var den typen som ikke kunne fordra barn. En sånn som virkelig ikke kunne begripe hvordan andre folk kunne synes de små, plagsomme menneskene var søte... men det vaqr før han ble frelst...
Peter er et geni bak tastaturet og jeg ler mye og med magen når jeg leser bloggen hans. Absolutt verdt en titt!


Så, til dere som er nevnt over her, som nå har mottatt min BlogAward 
-her er the rules of the game:


• This award is given by real people to real people writing blogs that is real special in the way stated in the Award Logo.
• Show appreciation of the blogger who nominated you and link back to them in your post;
• Add the award logo to your blog;
• Share 7 things about yourself;
• Nominate 5 – 10 or more bloggers you admire;
• Contact your chosen bloggers to let them know.7 ting om meg selv: 
Litt usikker på denne her...7 ting liksom? "Ting" som i "morsomme ting"...? Eller skumle? Ekle? Rare? Kule?
Dette var vanskelig. Kanskje jeg skal ta litt fra forskjellige kategorier for å være sikker på at det ikke blir så ensporet og kjedelig.
Ok greit:

Rart: Jeg tåler ikke basilikum. Så hvis noen vil sette meg ut av spill, så er det bare å strø litt av den djevelske urten over salaten min, og lene seg tilbake og følge med mens formen min går fra å være lykkelig intetanende til å bli akutt kvalm og dårlig.

Ekkelt: Jeg spyr av basilikum. Sånn skikkelig. Med brannslangestyrke.

Morsomt: Mannen min visste ikke at jeg spyr av basilikum da vi møtte hverandre, og serverte bla. basilikumpesto på vår første date.

Ikke fullt så morsomt: Nyforelsket og stokk dum som jeg var, stappet i meg pestoen som mannen  min laget før jeg skjønte hva jeg hadde gjort, og tilbrakte resten av kvelden hengende over doskåla.... mmm!

Skummelt: Som den anagram-nerden jeg er, så syns jeg det er litt skummelt at bokstavene i ordet Basilikum kan stokkes om til å bli: Bulimi Sak. Djevelens plante, jeg mener det!

Imponerende: Er dere lei av Basilikum nå? Ok, greit. En ting som er litt imponerende om meg, som ikke har noe med basilikum å gjøre (tror jeg hvertfall) er at jeg har fått en diplom og medalje av Erkebiskop Desmond Tutu for mine lederegenskaper. Artig å ha det der på CV'en ved siden av "kan sykle uten støttehjul - men tåler ikke basilikum," under tilleggsinfo.

Sjokkerende: Jeg syns egentlig  basilikum smaker veldig godt.

Kryptonitt: Fanden ta deg, du deilige men dødelige urt!


Okay, mission completed. Håper dere koser dere med bloggene jeg anbefalte, og så satser vi på at ikke jeg får noen trusselbrev med basilikumskvaster i posten fordi noen følte seg glemt.
Leser du noen av bloggene jeg nevnte? Vil du ha ukentlige blogganbefalinger ?


15 kommentarer:

 1. Tusen takk for gode blogganbefalinger! Jeg er også fast leser av zoopayne, en av mine favoritter :) Hun har jo så fine bilder og de har det så koselig, jeg liker stilen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) Kom gjerne med forslag til hvaslags andre typer blogger dere vil at jeg skal anbefale, så skal jeg komme med noen flere godbiter til;)

   Slett
 2. Pappahjerte har jeg lest noen ganger og Diaperdivadiary :) Så er jeg fast leser av din blogg. Innom hver dag! :)

  SvarSlett
 3. Tjohooooo! :D Nei nå... Beæret er alt jeg kan si :) Ett tusen danker schön :D

  SvarSlett
 4. Fantastisk Jona!
  Millionerførtiseksti takk atten (som min treåring ville sagt det)!!!! Både for Blogaward og gode tips! Nå ble jeg stolt!
  Og tusenfjortensøttihudre takk for en god latter (er det forresten egentlig lov å le av at du får helt utrooolig rare og skumle og ekle reaksjoner når du spiser basilikum...??)
  Ha en finfin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, himla gøy dette! Skulle nesten ønske jeg hadde flere Awards å dele ut..

   Og ja, det er lov å le. Det er alltid lov å le! :D

   Slett
 5. Rød i kjakene, varm om hjertet, og rørt helt inn i sjelen, ble jeg nå! Og stum.

  Sånn, der fikk jeg henta meg inn... Pappahjerte har jeg stukket innom og fått meg en livsforlengende latter! De andre må jeg inn å bli kjent med. Du vet, dine (blogg)venner, er mine (blogg)venner!! ;-)

  Ellers så vil jeg bare si.. TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSEN TUSEN TAKK kjære du for den gjeve prisen! Og de fine orda..
  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. VÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆRSÅGOD! :D Kos deg med lesingen, og send awarden videre til verdige vinnere! ;)

   Slett
 6. Jeg leser bare Pappahjerte sin, men skal helt klart sjekke ut disse du har listet opp her! Ikke noe er som litt god lesing på sengekanten :D

  SvarSlett
 7. neimen, så kjempehyggelig! nå ble jeg minsanten rørt, og glad! er jo fast leser av din herlige blogg også, og spesielt gøy siden vi er litt i samme båt på ungefronten, med to sånne supersøte lillebrødre i ganske så nær alder. kos! håper det går bedre med dere og gråtingen hans forresten! dere er så fine alle sammen.
  stor klem! maria/zoopayne

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Maria :) Ja det er artig å følge med på andre med barn i lik alder!
   Gråtingen sliter vi ennå med, men det er på bedringens vei tror jeg!
   klemtilbake!

   Slett
 8. Tusen tusen takk, fineste du! Det er enda koseligere når det kommer fra en blogg man er så glad i selv!

  Jeg lo knallgodt av kryptonitt forklaringen din. hahaha Basilikum - Bulimi sak. Herlig! Desmond Tutu, sier du? hvordan kom det seg til? Det er morsomt! Jeg hadde helt klart ansatt deg hvis du itillegg til Tutu hadde sagt det med både støttehjul og basilikum på Cv'n. På flekken!!
  xx

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...