12. juni 2013

18 Magisk Iskrem på 3 minutter

Sunn is oppskrift blogg
Tre ingredienser, tre minutter -Voila! 
Denne is-oppskriften ble til i ren desperasjon her om dagen.  Ungene forlangte is og jeg hadde glemt (Les: gadd ikke)  å fylle på med yoghurt-ispinner i frysen som nå var tom. Så da slengte jeg tre ingredienser i hurtigmikseren og -HOLY MOLY- det ble jo skikkelig iskrem, og det på under tre minutter!

Okay, los gehts Leute. 
Denne oppskriften er nok til to små porsjoner. 
Her er det du trenger:
Det stemmer. Kun tre ingredienser, og du er klar for å lage ismagi. Jeg brukte blåbær og bringebær, og det ble superdigg.

Jentenes dom var at dette var den beste sunne isen som mamma har klart å lage. 
Jeg hørte bare "mamma" og "best", og gav meg selv en high five mens de ristet på hodet.

Fremgangsmåte:
-Gjør mikseren klar og melk og honning/ agavesirup ferdig oppmålt på kjøkkenbenken
-Ta de dypfryste bærene ut av frysen og ha dem i mikseren med en gang, sammen med honning og melk.
-Miks til du får en noenlunde jevn masse. (Bør ikke mikses for lenge, for ellers smelter isen.)
-voila! Nyt deilig bæriskrem! 

Husk å kun lage isen når du er alene hjemme, så du kan ha alt for deg selv. Det skal jeg neste gang, for å si det slik...
Få mer is, så får du en suss, mamma?


Et viktig punkt for å få til denne isen, er å bruke en kraftig hurtigmikser (type -isknusende) slik at ingrediensene rekker å blandes før mikseren går varm.

Hvis du syns at det trengs litt mer melk for å få isen jevn -kjør på med et par ss melk. Det kommer helt an på styrken på mikseren hvor lite/mye melk en behøver. 

Kumelken kan selvfølgelig byttes ut med annen melk for dem som ikke tåler vanlig melk.
Og bærene kan byttes ut med f.eks tropisk fruktmiks. Så lenge frukten kommer rett fra dypfrysen er det det samme. 

Viktig at det er honning eller agave med. Det binder hele greia sammen.

HUSK at babyer under 1 år IKKE skal ha honning! 
is oppskrift Enkel hjemmelaget
Kremet, kald og deilig. 


Ok, nok pjatt. Gå og lag is. 
Jeg vet du har lyst.

Kos deg!
18 kommentarer:

 1. Mmm så kjempe godt ut! Bra jobba med oppdikting da =D Hvorfor skal ikke babyer ha honning? =D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var himla flaks :P Hos spedbarn er inntak av honning en risikofaktor for botulisme, så da bør man helst unngå det.

   Slett
 2. Denne skal jeg prøve i kveld, etter sommerfest på skolen. Når barna har lagt seg. ...hihi.
  Kos til meg og mannen.... jippi kjærstetid.

  Hilsen Renata

  SvarSlett
 3. Mmmhhhh, det så godt ut! :D

  ♥ Lizbethosnes.com

  SvarSlett
 4. Fint så det også ut!

  Det er slik jeg lager smoothie, bare med mer melk og juice og en del andre ingredienser. Sunt er godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe ja viktig at det ser fint ut når man leker matblogger :P
   Ja det går fint an å lage en digg smoothie ved å øke melkemengden :)

   Slett
 5. Åh, dette er jo rett og slett genialt! Vi lager smoothie på nesten samme måte (med frosne bananer), men det der ser jo ut som ordentlig is! Vi har jo en melkeallergiker, så dette skal jammen meg testes ut! Tusen takk for oppskrift :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det blir skikkelig kremet is-konsistens :) Jeg har ikke prøvd med annen melk, men tipper det går fint å bytte ut kumelka med f.eks mandelmelk rismelk, eller havremelk. Den vil bli noe mindre søt da, så kanskje greit å tilsette litt ekstra honning ;)

   Slett
 6. Hei på du!
  Har vert fast leser av bloggen din en stund nå, men har aldri gitt lyd i fra meg.. Men tenkte at nå var det jammen på tide! Det er en fantastisk blogg du har her, og den måten du skriver på.. Har aldri lest lignende..! Jeg har ingen barn selv, og aner ingenting om hvordan det er å være mamma, men alikevel sitter jeg å kjenner på følelsen av å se barnet smile, eller utforske blåseblomster.. Blir i godt humør av deg, og sjekker innom her flere ganger i løpet av dagen..
  Stå på, du er knallgod! =D
  - Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette! Så innmari hyggelig å høre fra deg da! Takk for tilbakemelding :D

   Slett
  2. Enig med deg Anonym. Når jeg leser Jonas beskrivelser av sin hverdag, av klemmer kos og smil fra barna hennes, da føler jeg på kjærligheten til tantegutten min og alt han gir meg. Mister jeg han noen gang, gud forby det!!! Vil jeg være helt knust. Det vil føles som om noen har revet hjertet mitt ut og står og tramper på det!!! Det vil føles som å miste en vital kroppsdel man er fortapt uten!!!!! Den lille herren på "bare " 2 år er det beste jeg har. Og denne kjærligheten er spesiell, det kan jeg skrive under på!!! ♡♡♡♡

   Slett
 7. Tusen Takk Jona for et knallsupert tips!!! Det er veldig kjed åelig for oss som ikke tåler vanlig is, eller yoghurtis heller å endelig kunne lage is!!! <3 Men jeg må spørre om en ting, kan man blande de fruktene man vil? Jeg er veldig glad i kiwi og jordbær sammen og det er godt. Men etter at jeg moste kiwi og avokado sammen en gang og jeg fikk godt vondt, så da turte på om du vet om noen kombinasjoner som er anbefalelses verdig?? Jegtåler ikke egg, melk , yoghurt, Biola, eple eller appelsinjuice. Men dagens mest tette spørsmål her blir, fryser du de og evt hvor lenge? Ogi hva? I ispinne former, som jeg ikke har....... har noen harde små plastglass jeg kan bruke, fra Tupperware. De tror jeg vil tåle det. Jeg minner meg å huske den kombinasjonen du har brukt her. Vet du om man kan bruke Mango i slike isprosjekter? Og hva kan man blande med mango. Noen som vet. Blandingen Kiwi og avocado fikk jeg sånn mageknip av at den tør jeg ikke prøve igjen. :-)

  Beklager allt meg og mitt tydelige mas her på bloggen din. Prøver så godt jeg kan å ikke (unskyld uttrykket), å skrive dritt her på bloggen din, føler jeg henger meg mye opp i sykdom og prater ofte om det, men det er for å beskrive min hverdag og fortelle om årsakene til at jeg reagerer som jeg gjør. Hodet mitt er ikke helt som det skal være, men det kommer seg og det er jeg glad for!!! Du må bare ta bort dette svaret om du synes det er upassende!!!!! Håper dog det får bli. ♡♡♡

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg pleier å bruke blåbær og bringebær, men tror det skal gå greit å bruke annen frukt. Mango og jordbær er godt å blande. Eller banan og jordbær. Poenget er bare at frukten må være frossen når man mikser ingrediensene, for da blir det til en kremet, kald is som kan spises med en gang, og trenger ikke fryses først. :)

   Slett
 8. Fantastisk-den slo an her (og hele loftstuen ble blå...) Jeg brukte frosne blåbær, lettmelk og litt mindre honning enn i oppskriften, ble helt knall og barna så ikke ut etterpå...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! :) kjempegøy å høre!

   Slett
 9. Eg skal ut og kjøpe honning etterpå, dette må eg prøve! :-)

  SvarSlett
 10. Jeg lagde med bringebær og fløte og et par dråper stevia, det ble også helt supert!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...