31. aug. 2013

26 Vil du komme på besøk til meg?
Velkommen på besøk i casa Mammalivet! La meg gi deg en liten omvisning av underetasjen:

Kjøkkenbenken

Gammel hvit kommode i stuen

Peisen


Sitteområdet i stua -slå deg ned!Ja for det hadde jo vært skikkelig gøy hvis det var slik det så ut hjemme hos oss nå.
Men det gjør det altså ikke. Det ser ikke sånn ut i det hele tatt. Noen ganger ser det sånn ut, men ikke ofte. 

Det du ser er resultatet av flere timers rydding (med barna ute av huset) og mitt krampeaktige forsøk på å fremstille hjemmet vårt som et interiørmagasin. Realiteten, og hverdagen -ligner mer på dette:

Ooog dette...

Har du fortsatt lyst til å komme på besøk?Hvis du hadde kommet på besøk akkurat nå, rundt frokosttider, så ville kjøkkenet sett ca slik ut:


Med mindre du hadde ringt og varslet meg på forhånd. For da ville det sannsynligvis sett slik ut:


Kaffe hadde du nok fått uansett hvordan det så ut. Og prat. Masse prating.


Jeg har nok alltid vært fru Kaos, (Det kan mamma og pappa skrive under på og sannsynligvis stemple også...) men jeg liker faktisk å ha det litt ryddig også. Saken er bare at det er ikke fysisk mulig å holde alt shinet og pent til en hver tid med tre små mennesker som liker å lage liv og røre rundt seg, og ikke minst holde meg opptatt. Det er i hvertfall det jeg sier til meg selv når jeg løper fra det ene katastrofeområdet til det andre og prøver å begrense omfanget av ommøblering, yoghurtslplætter og gulpeflekker. 


Og når jeg først får en halvtimes ro, så er jeg såpass ego at jeg gjerne setter meg på rumpa og tar en kopp kaffe mens jeg kikker på blogger med plettfrie stuer og skinnende blanke overflater. Tenk så deilig å bo sånn. Åh så heldige de er....

Greit, det er kanskje fult mulig å ha det mye ryddigere mye av tiden hvis man står på, hele tiden. Og kanskje er jeg litt for glad i å la ting flyte, for så å kjenne hvor deilig det er å se resultatet av en runde skikkelig skippertak-ryddings. For å ikke nevne vasking. Det er koselig når det blir gjort. Eller, når det har blitt gjort. 

____________________________________________________

Hvordan ser det ut hjemme hos deg akkurat nå? 
Rydder du før du får besøk, eller er det alltid ryddig?

26 kommentarer:

 1. Det er stort sett ganske ryddig hos oss, men nå har ikke vi barn enda. Jeg har tidligere innrømmet at selv om mange av vennene våre tror vi alltid har det ryddig, er ikke det tilfellet. Du kan lese om det her hvis du vil: http://husblirhjem.blogspot.no/2013/08/litt-om-vasking-og-rydding.html

  Jeg trenger ofte et "spark i baken" i form av besøk utenfra for å faktisk ta meg sammen og få gjort ting.. :-)

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha så søt du er når du vasker ;) Ja det er himla praktisk med besøk mtp ryddingen ;P
   God helg til deg å!

   Slett
 2. Liker at du poster et slikt innlegg så tidlig en lørdag ;) Skriver forøvrig under på alt, men jeg mestrer ikke NOEN GANG å ha det så fresht som du tydeligvis klarer innimellom. .. Enda jeg også innerst inne liker å ha det ryddig og pent rundt meg. Og bare har to små.

  Ellers er jeg ny leser, og vil med jomfrukommentaren få lov til å si at jeg elsker skrivinga di, og at jeg synes du er tøff i fht valg av temaer. Vi er også stort sett enige ;)

  Stå på, hilsen Helena!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det var kanskje litt merkelig tidspunkt for posting, men. :P
   Tusen takk for fine ord Helena! Kjempehyggelig å høre fra nye lesere!

   Slett
 3. Jeg kommer gjerne på besøk jeg, ryddig eller ei.

  Jeg vasket som bare det igår, så akkurat nå er det så ryddig som det kan få blitt. Jeg prøver alltid å ha det sånn passe ryddig så jeg ikke blir "flau" om det kommer gjester over - men helt ryddig er det sjeldent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er litt småflaut med besøk når kaoset herjer, sånn som den siste uka med sykdom og lite tid til annet enn bæring og byssing. Men jeg prøver å si til meg selv at hvis folk dømmer meg for kaoset mitt, så er de ikke laget for å være mine venner. Det er en del av pakka :P Men som regel så rydder vi alltid litt hver dag og ordentlig vask en gang i uken. Når ungene blir større, blir det flere hender som kan ta et tak, og det gleder jeg meg til! Enn så lenge, så "vasker" de vinduer og er veldig stolte. Bare litt synd at det ikke går an å se ut av vinduene etterpå ;P

   Slett
 4. Det er sikkert koselig å få komme på besøk hos deg, - ryddig eller rotete. Jeg likte veldig godt et dørskilt jeg så en gang: "Her LEVER familien NN".
  Nei, jeg rydder ikke hele tiden. Men jeg liker nok å ha mer orden enn mannen min og får litt "noia" når det blir for mye rot. Jeg synes man skal legge ting på plass igjen med én gang, mens han liker å finne det igjen der han la det sist. Nå er det ikke alltid han husker helt hvor "sist" er, - og DA er han glad for at jeg har ryddet og lagt ting på plassen sin. he he. Vi holder ut med hverandre likevel, da. :)
  Da barna våre var små hadde jeg bare én ufravikelig regel: Alle leker skulle ryddes vekk fra stua før sengetid. Stua er MITT rom, - de kan heller få rote på sitt eget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe..jeg er nok litt som din mann tror jeg. Og Tyskeren min er. .eh.. Tysk. ;) men ja jeg synes det er hyggelig når jeg kommer på besøk til folk og ser at det faktisk lever noen der. :)

   Slett
 5. Koselig å besøke deg/dere.
  Hjemme her er det bomba stort sett hele tiden. Med lite hus og 4 barn er det ting overalt. Ingen og da mener jeg INGEN slipper inn uten avtale hehe. Stapper kott,skuffer og skap fulle før folk får komme inn. Er som du, får jeg først litt tid til overs setter jeg meg ned med en kopp kaffe og gjerne strikketøy. Barna er flinke å hjelpe til når jeg spør....

  God helg,
  hilsen Renata

  SvarSlett
 6. *Fnis*

  Slik er det nok i de fleste hjem. I alle fall de som har barn, og eller dyr.

  Her ser det veldig kaos ut om dagen. Pga pakking før flytting, og jeg har solgt unna noen av favorittmøblene mine. Så er KAOS, rotete og TOMT på samme tid, MEN jeg skal investere pengene jeg fikk for møblene i nytt kamera. *LYKKE*

  SvarSlett
 7. Med tre barn under 5 år, så er det umulig å ha det ryddig hele tiden. :) Så her er det absolutt ikke ryddig hele tiden.

  SvarSlett
 8. Så fint dere har det :) Jo her har jeg støvsugd og vasket gulv idag det var ryddig :) og nå har 3 åringen leker overalt, så ikke så ryddig lenger likevel.
  Så her er det ikke alltid ryddig, jeg ønsker det men det skjer jo ikke da med barn i hus! Rydder til besøk som regel ja, vill jo at det skal se ok ut til gjester :))

  SvarSlett
 9. Vi har faktisk ryddet og allikevel ser det ut som dine rote-bilder. Ungen har vært løs i tre minutter. Vi er også av dem som må få besøk for å få rydda leiligheten. Og ingen slipper inn på soverommene. Aldri.

  Kirsti

  SvarSlett
 10. Så koselig dere har fått det!! Koste meg med kaffen her jeg! Jaja som vanlig det da..
  Øh.. her akkurat nå, ligger ikke en eneste duplodel, et sangkort, en dukke, eller en bamse på plassen sin. Plastelinaen er i en million deler all over the place. Jeg sitter her å gjemmer meg i kaoset, det er så rotete at ingen som ser meg, så da rekker jeg kanskje å kommentere ferdig her også.. :))
  Men når vi skal ha besøk derimot! :) Rydder også når ungene ikke er hjemme. Det er umulig å ha det ryddig her så lenge ungene er hjemme/våkne.
  Og der ble jeg oppdaget gitt, noen vil ha "papp".. Kommer snart på besøk igjen!
  So long!! Og fortsatt god helg :-*

  SvarSlett
 11. Må si at jeg likte innlegget ditt bedre når jeg så hvordan du "egentlig" har det hjemme! Jeg liker også å ha det rimelig ryddig, men det jaggu ikke lett når de andre jeg bor sammen med ikke tenker det samme. Men men, følelsen når det endelig er ryddet og rent, den er veldig god!

  SvarSlett
 12. For et herlig innlegg :-) TAKK!

  SvarSlett
 13. Hehe, akkurat sånn er det her hjemme også, med tre tette som ikke er i barnehage. Jeg har i grunn gitt opp hele prosjekt "ryddig hus". Som jeg nettopp beskrev i mitt innlegg "Dørklokkepanikk" føles det ganske fint å ha kommet dit... ;) God helg til deg!

  SvarSlett
 14. Hihi, jeg blir bedre og bedre på å leve godt med rotet for hvert nytt barn :-) og nå etter nr fem kan jeg faktisk klare å kose meg med besøk selvom det ikke er strøkent her hjemme. Men det hender jeg sniker meg ut på doen midt i besøket og tar et kjapt sveip over vasken og do, og henger opp et nytt håndkle. Med mange små er dette utsatte steder, og jeg liker å gi inntrykk av å ikke være fullstendig uhygienisk heller...

  Når jeg er på besøk hos andre er det jo helt andre faktorer enn graden av ryddighet som avgjør om jeg koser meg eller ikke! Så jeg prøver å ha dette i bakhodet hvis jeg får overraskende besøk en dag det er skikkelig rotete hos oss :-)
  Klem fra kristinb

  SvarSlett
 15. Trivelig med besøk da. Vanligvis ser huset vårt ut som "hverdagsbildene" dine, muligens hakket verre. Men akkurat i dag ser det pent ut. Mamma kom i går og hun har hjulpet til med å få orden her. Fine, fine mamma, er så glad i henne og takknemmelig for alt hun gjør!

  SvarSlett
 16. Ser veldig koselig ut, både med og uten rot! Omtrent som hos oss (når ungene er våkne - da er det bare å gi tapt)... Så fort ungene er i seng må jeg innrømme at jeg sjelden klarer å dy meg og får unna en sjau... liker ikke å ha det altfor rotete rundt meg, må bare være så ærlig. Passer dårlig med tre små, veldig klar over det altså... :-)

  SvarSlett
 17. Er det i det hele tatt mulig å ha det ryddig i mer enn to minutter med mann og barn? I såfall skulle jeg gjerne visst oppskriften.. :D
  Jeg liker å ha det ryddig og føler at jeg ikke gjør annet enn å rydde, men akkurat nå er hele gulvet i stua dekket av lekebiler og kjøkkenbenken har oppvask etter frokost og lunsj.. hehe.. herlig vettø :)

  SvarSlett
 18. Vi er mye hjemme og er fem aktive folk med utrolig mange påfunn og prosjekter og - og det synes. Jeg vil heller kalle det mylder enn rot - men det kan vel hende at noen får bakoversveis når de kommer hit og da får de da bare ha det. Jeg synes det er hyggelig at det synes at vi lever her.. Vi lever med mylderet og det går bra. Men vi prøver å vaske litt, da. Det er jo hyggelig når det er gjort.

  SvarSlett
 19. Bare elsker bloggen din, måten du skriver på, ærligheten din og innblikket i ett hektiskt liv med tre små barn. Jeg kjenner meg igjen i mye av du skriver. Selv har jeg to små barn, og jeg rydder hele tiden men likevell ser huset til stadighet ut som et katastofeområde, spinger bare rundt å berger restene jeg :) men for ett herlig kaos det er da med to nydelige små, mine store stoltheter, hjerteskattene mine :)

  SvarSlett
 20. Du er flink som klarer å nyte litt egentid selv om huset er rotete!
  Skulle ønske jeg fikk det til selv, sitter på skolen og tenker bare på hvor mye rot som møter meg når jeg kommer hjem.. DVD'er overalt, brødsmuler OVERALT, kjeler ABSOLUTT OVERALT.
  Når jeg kommer hjem og poden er i seng skal jeg bare legge meg på sofaen, for du er motiverende og en inspirasjon!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...