3. sep. 2013

15 Nisteinspirasjon & Matbokstest

Susanne Kaluza matboks mammalivet


Hurra vi har fått Kaluzaboksen i hus! Nå har jeg ventet veldig på denne og jeg har vært spent på om den kunne kurere nisteaversjonen min. Jepp, det stemmer. Jeg er ikke særlig glad i niste 
-hverken å lage den eller spise den. Men nå som hverdagen vår har endret seg slik at det blir behov for niste på jobb og skole etter hvert, så så jeg meg nødt til  omvende min indre nistemotstander. Susanne Kaluza sin nye matboks var en fin start, for den er jo superpraktisk og morsom å bruke. En kulere matboks har jeg aldri hatt i hus!

Kaluza matboks SusanneMatboksen har tre rom og er laget av silikon. Den kan trykkes sammen så den blir flat og tar nesten ingen plass i skapet når den ikke er i bruk. Himla kjekt på vårt lille kjøkken! Den inneholder også et eget rom i lokket med en gaffelskje (eller Spork på engelsk) som er super til salat, yoghurt og slikt. 
Matboksen kan kjøres i oppvaskmaskin og det er et MUST for meg. Hadde det ikke gått an, så hadde jeg nok aldri kjøpt den, så giddalaus som jeg er...

Lokket er veldig enkelt å få av, så til og med toåringen klarer å åpne den selv. Av og til føler jeg det sitter bittelitt for løst, men jeg har bare passet på å ikke plassere den nederst i sekken eller klemt mellom andre ting, og det har aldri vært noe søl. En gang da jeg hadde mye nøtter og småplukk i boksen, tok jeg en brødpose rundt slik at jeg var sikker på at det ikke skulle åpne seg. Lokket er det eneste som jeg syns kan forbedres med boksen. -Ellers er jeg superfornøyd, og boksen har inspirert meg til å lage mye bra niste. Her er våre nistefavoritter!

PAPPANISTE:
Pappa digger speltlomperuller med smøreost, grov sennep, ost og røkt skinke i nisteboksen. Brødskive med leverpostei og frukt i hjerteform er søtt og gøy å spise -også for barske pappaer.

MAMMANISTE:

Nisteinspirasjon Matboks kaluza
Jeg elsker salat og denne matboksen er perfekt til salatniste. Sammen med en skive med ost og skinke, og litt frukt blir dette en deilig, sunn og mettende niste.


BARNENISTE:

Barna deler ikke min salatlidenskap, men alt som kan stikkes ut med former blir spist!
Her har jeg laget hjerter av havrepolarbrød med ost. Agurkbamser og hjerter går ned på høykant, jeg prøver meg med cherrytomater selv om jentene er skeptiske til rød mat av en eller annen grunn. Til dessert er  den sukker og melfrie-sjokomuffinsen helt topp!

Kaluzaboksen har stått til forventningene og jeg begynner faktisk å synes det er litt stas med niste. Jeg klarer gidder ikke alltid å diske opp superkul niste, men som regel så finner jeg inspirasjon til nye nistevarianter her på pinterest eller i nisteboka til Susanne. Andre nistefavoritter er nøttemix, sukkererter, kiwi, mango-jordbærsalat og middagsrester. 
Dæven, nå ble jeg sulten!


______________________________________________________
Hva liker du og dine best på nista, og hvor finner du inspirasjon?


Ps: dette innlegget er ikke sponset


15 kommentarer:

 1. Den så veldig praktisk og flott ut. Hvor kjøpte du en sånn matboks da? =)

  SvarSlett
 2. Har så lyst på en slik! Jeg lager lunsj til gubben hver dag, men er ikke særlig flink til å lage til meg selv ;)

  SvarSlett
 3. Åhhh nå ble jeg gla.
  Gode varierte matpakker er noe jeg brenner for.
  Har vært flink i to år nå og lager det jeg og barna synes er godt og variert.
  Har matbokser med et stort rom og fire små. Har som oftes noe brødmat med godt pålegg. Har en liten yoghurt i et rom, litt rester fra middag, frukt og grønnsaker i forskjellige varianter, også ting jeg vet barna ikke liker så veldig godt. Det er ikke farlig å smake. Kom over et kjøkkenetdskap(hver ikke hva den heter) som kan lage kuler av meloner som er veldig populære. Rulla lomper med forskjellig pålegg kan også forekomme. Hardkokt egg er en høydare blant unga. Noen ganger er det også en kjeks eller en god dessert.
  Det er stor spenning på hva dagens matboks inneholder før avgang til skolen. Og de kommer alltid bilde og mette og kan ofte fortelle at klassekamerater kommer bort for å se hva de har i boksen i dag. Synes selv ikke det er no fancy greier, men det er variert.
  Minste mann på to år vil også ha matboks, og det går helt greit å spise den hjemme på kjøkkenbordet, på tur i parken eller ute i hagen.
  Har også handla litt på nettet å kjøpt søte matpinner til å spise frukten med. Og morsome pepperkakeformer til å lage matfigurer med.
  Bruker litt tid på dette, men jeg gjør det fordi jeg synes det er morro og jeg ser barna setter pris på det. Har sett det har vært debatter på nett hvor folk mener matpakler skaper klasseskille blant barn. Men men alle kan ikke være enige....
  Hilsen Renata
  (Huff ble langt hjemme detta)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble noen trykkfeiler her å ser jeg, haha. Vanskelig å skrive på en liten mobil i mørten. ....

   Hilsen Renata

   Slett
  2. Wo så flink du er! Jeg ønsker meg også en slik greie til å lage melonkuler! Hvor fant du den ? :) klasseskille pga matpakke? Det tviler jeg på. Hva tenker du om det?
   Tror det er fint at de andre barna blir inspirert av sunne og varierte matpakker jeg. Man trenger ikke å ha en fancy matboks eller utstikkere heller. Det handler bare om å bruke litt fantasi. Eplebåter, rosiner og gulrotstiks f.eks er jo lavbusjettvennlig mat som kan pakkes i vanlig matboks og likevel mye gøyere enn kun en døll skive med ost liksom :) dømmer ikke dem som ikke har tid til å lage super fancy niste altså men det er ikke så vanskelig som mange vil ha det til når til og med en lat mamma som meg klarer det innimellom :)

   Slett
  3. Jeg tenker at dette med klasseskille bare er no stort tull.
   Ja det skaper spenning om hva andre har med, men jeg hadde jo blitt supergla vis noen av mine barn kom hjem og fortalte om noe noen andre hadde hatt med seg, sånn at jeg fikk noen tips. For det er vist veldig vanskelig å få barna til å spise når de er på skolen. De vil ut å leke, men med litt variert oppi boksen sitter de heller å spiser.
   Eldstejenta på 13 forteller stadig at venner har med bare et knekkebrød eller sjokokuler,da blir jeg litt sint. Barna skal være på "jobb" i mange timer uten ordentlig mat, fy og fy. Ho har faktisk snørr med mat til venner noen ganger. ...
   Jeg synes heller ikke man trenger utstillere og denslags, men jeg har tid til å gjøre det og jeg synes det er koselig. Men det er ikke hver dag de får det heller. Jeg har kjøpt mine utstikkere få formina.se
   Melonkuletrilleren har de i kjøkkenredskapbutikker, fant min på TGR den har en str i hver ende. Veldig kjekt.

   Hilsen Renata

   Slett
 4. Du har vel ikke kjøpt utstikkerene et sted i Norge, eller norsk nettbutikk vel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei jeg har dessverre ikke det. Disse er fra Tyskland:/ skal se om jeg finner en bra nettbutikk...

   Slett
 5. Men må du ikke kaste mye mat med all denne utstikkingen? Hva gjør du med skorpene rundt hjerte-skiven, f.eks? Regner ikke med at de er like fristende å spise ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida:) jeg spiser enten resten selv eller barna gjør det når vi lager maten sammen. Av en eller annen grunn synes de det er himla stas å prøvesmake nisten mens vi holder på:)

   Slett
 6. Tror nok aldri en matboks kan få meg glad i niste...hehe
  Og den ser ikke ut til å romme nok mat til en hel arbeidsdag?
  Nistematen din så god ut da, men jeg ville nok spist den med en gang, og ikke etter timer i matboksen:-)
  God torsdag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har blitt mindre nistehater i hvert fall :P Men tviler ikke på at det finnes mange der ute som aldri vil kunne omvendes. Personlig så har ikke vi mulighet til å kjøpe fersklaget mat hver dag når vi jobber utenfor hjemmet, så da blir det niste enten jeg liker det eller ei. Så da prøver jeg å lage den så fristende som mulig. Det går fint an å legge et kjøleelement med i sekken slik at maten holder seg ferskere. Matboks og kjøleelement oppi en pose før det går i sekken, og vips -bærbart kjøleskap. Nesten ;)

   Matboksen har holdt til en mettende lunsj for min mann. Frokost og middag spises hjemme :) Skal man ha mat til 3-4 måltider sier det seg jo selv at man nesten må pakke hele sekken full. Det hadde i alle fall jeg gjort:P
   Fin dag til deg å!

   Slett
 7. Hvor mye kostet den da?

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...